Ax i skor...

Att det skulle behöva gå så här långt! Nu är det bara doggles och en hatt som saknas, sen har jag lyckats klä på Ax alla olika slags hundkläder som finns!

Men gör det att hon mår bättre så är det värt att pylsa på :)

Idag provade vi de nya skorna som jag köpt på tradera för ca 200 kr. Tyvärr är de för stora trots att storleken är anpassade för hennes ras! Såååååå typiskt... det är inte som om man kan byta dom direkt.
Men jag tycker de funkar änå, det ser bara lite xtra kul ut.

De första stegen var stappliga och hon tog ut stegen extra mycket. Det gick snabbt över.
Dessvärre spöregnade det och töade så skorna blev ändå blöta. men hon fick inga sår eller så :)

De senaste dagarna har hon blivit svullen mellan tårna på framtassarna så jag är extra rädd för att hon ska få en svampinfektion.
Blev tipsad att pudra på potatismjöl, så jag ska göra det i några dagar nu och se om det blir bättre, eller åtminstonne inte sämre :)

Filmade lite från promenaden:
http://www.youtube.com/watch?v=yyEM7WrDMP0Efter halva promenaden la Ax av helt och vägrade gå en millimeter till! Så jag fick dra henne hela vägen hem... Nu sover hon som en stock i min säng.
Det är helt otroligt va mycket jag älskar denna lilla varelse altså!!! *KRAMA*

Ny leksak!

För några dagar sen hade jag besök av några klasskompisar för vi håller på att jobba på ett förslag till en mexikansk restaurang på Leksands Sommarland.
Det har hänt nånting med Ax.... Varje gång det kommer folk som ska ignorera henne lägger hon sig på mattan och biter sönder sina saker.
De senaste veckorna har hon ätit sönder en pipleksak som hon haft sen förra sommaren, en bandyboll och nu sist IKEA-råttan som jag köpte när hon var valp!
Tur att hon i alla fall inte sväljer nånting, bara plockar sönder dem.
I början på veckan köpte jah en boll på snöre på Hemköp, den höll 2 dagar haha.Var på Kupolen i borlänge med skolan idag.
Ax fick ha en dagmamma en liten stund. Tack tack frida för att du tog dig tiden!
Jag köpte en present till Ax ;) Ett rep med knutar å grejer på!
Mäktans poppis! 19 kr på Jula.
Detta ska bli leksaken som bara hon och jag leker med!
Så var leken slut.... hehe. Vi kör en tur imorgon igen ;)

En rolig historia

Det hände en sån rolig sak i somras!
det var dagen innan jag skulle åka till leksand för att påbörja utbildningen jag nu går.
Jag och Ax var ute i en park i Gävle för att spela spel, dricka vin, käka kex och leka.
Vi kastade frizby (hur stavas det igentligen) till Ax, var på hon helt plötsligt blev bajsnödig! Släppte frizbyn gick ett steg framåt och satte sig ner.
Grejen var den att hon tog steget över frizbyn och av misstag då bajsade i den!
Nu skulle sett hennes förvånade min när hon vände sig om för att ta upp frizbyn igen!!!! HAHAHA
Det låg ju en bajskorv i den. Var i hela friden hade den kommit ifrån! Näe, hon kunde inte ta upp frixbyn igen... Hon försökte smyga sig på den några gånger, men gav upp snabbt och satte sig framför och bara tittade på den som om hon väntade å att bajskorven skulle försvinna.


Årsmötet

Som ni vet som blev jag invald i styrelsen i år.
Det slutade med att jag blev invald som Suplenag, och sitter med i PR-kommiten.
det innebär att jag och 3 till står för den visuella delen, vilket passar mig perfekt då jag läser till Visual Merchendiser! Så jag kommer kommer göra montrar och skyltar till olika tillställningar hehe. *längtar*


På årsmötet kom man bland annat fram till att årsavgiften ska höjas med 50 kr/år och att det fortfarande är godkänt att använda hundar med patella grad 1 i avel :)

Ja vad var det mer....
Jo! Nöje!
Jag har träffat så många härliga människor, jag känner mig SÅ välkommen :) I bostonterrierklubben kommer jag att stanna för evigt!

Här är Gerd Johansson från Hamjons Little och deras vovvsingar.

Stort tack till mina favoritmänniskor Gerd Jonsson och Bernt Hammarlind från Hamjons Little för att ni är så underbara och genom snälla som tog hand om mig under helgen :)
Förlåt att jag försvan lite på fredagskvällen. Det kommer inte att hända igen!

Puss på er!

Hundens Anatomi

Då var det äntligen dax för en uppdatering!
Klockan är igentligen långt efter läggdax för mig... Ax sover sen länge nu, klockan är ju snart 23.00! Haha!

Nu har jag varit hemma en vecka så jag har glömt det mästa av årsmötet ;)
Näe då.

Jag börjar med det roligaste!
Föreläsningen om hundens anatomi! Jag har fått lära mig att mäta ut skelettets utformning och possition. Så nu ska jag mäta vilka vinklar Ax har! Det skulle varit bra om vi hade fått veta vinklarna som en bostonterrier ska ha, så är det någom som vet det hojta till!
Vi utgick ifrån "standardhunden"

Kvinnan på bilden heter Ann Karlstöm och är utställningsdomare. Hon var lika trevlig som hon var duktig! Jag hoppar på att få privilegiet att träffa henne igen nån gån :)


För att jag ska kunna konsentrera mig ordentligt måste jag pilla med nånting, så jag tog lite bilder på dom i raden framför mig och satt och skissade lite.
Det här är världens finaste Sara:


och det här är världens modigaste Viktor:


Kolla bara va modig han är!!!


Ja det är sant gott folk! Man fick ha med sig hunden överallt! Det var dö-mysigt!!! Årsmöte med bostonklubben is the best! Alla med bostonterrier borde åka dit, om inte annat bara för att mingla med andra bostonälskare :) Det är LÄTT VÄRT DET!!!

ps. viktor som bara var 14 veckor gammal (om jag inte mins fel) luktade jätte jätte gott. Det luktade valp!!!

Mot Jönköping

I kväll drar vi iväg mot falun där vi ska sova över hos Hamjons bostonuppfödning ;)
Imorgon åker vi till Jönköping och Bostonterrierklubbens årsmöte. Jag ser mycket fram emot det! De är bra snälla de där boston-människorna hehe.
Vår transbortbur har jag glömt i gävle så jag fick låna en av en klasskompis som har 2 långhåriga katter! Halelulia! Ax älskar den transportburen, den luktar jätte roligt :D

Vilken härligt dag!
Det har varit sol hela veckan och det töar på dagarna och fryser på under natten, det betyder att den meter med snö som täcker gräsmattan har fått en skorpa av is som går att gå på!

Ax lekte bra länge
Kolla så fint hon spretar på tårna för att inte trampa igenom snön. Det såg ut som hon gick med träskor
Hon var svår att fånga efteråt. Till slut försökte jag lura in henne med hennes favorit leksak, en råtta från IKEA. Jag viftade med den och hon kom springandes som ett skott så jag tog och slängde in den genom dörren, varpå Ax tittade några sekunder och sedan gav sig av ut på snön igen.. *döv-öra*

När hon blev haffad såg jag att hon blödde på 2 tassar... Den vassa snön har gjort att hon den tunna huden runt klorna hade sptruckit! oj oj...
Men hon har inte slickat nånting på det i alla fall!
Jag smorde in med den antibiotiska salvan plus aloevera mellan tårna och så.Hela hunden blossade upp efter lekstunden. nu har hon atopiska utslag över hela bröstkorgen, under hakan och på bakbenen. små röda prickar.
Tillståndet är oförändrat om man säger så... utslagen vandrar runt på kroppen. Förra veckan var det öronen, nu är det bakbenen *suck*

Plusgrader uteÅh så skönt det har varit ute de senaste dagarna! När solen låg på mot ytterdörren la jag ut en filt på backen som Ax med samma satte sig på och bara njöööööt i värmen!
Detta är jätte bra för många saker! Främst upplevelsen och värmen, själva njutningen. Men solen i sig är en bra medicin mot dålig hud! Så här sitter hon nu och lapar vitaminer hihi.Ja annars har jag äntligen fått hem AE-oljan! Så den har jag gett i 3 dagar nu... Hoppas hoppar det kommer att ge resultat.
Hon får 1 ml om dagen och det ska hon ha i 3 veckor, efter det trappar jag ner til 1 ml var 3:e dag i en tid (beroende på resultatet).

Man kan se på bilderna att hon är rodnad i huden... stackars min lillplutta.

Det är inte Demodex.

Efter en inlagd kommentar på det förra inlägget beslöt jag mig för att ta Ax till veterinären för att ta prover för Demodex.
Alla provtagningar var negativa! Hon har INTE demodex!!! :D

Jag har inte haft så stort förtroende för veterinäer innan, då jag ofta har fått ett dåligt bemötande och näst intill blivit dimförklarad när jag inte hållit med veterinären om diverste bedömningar eller medicineringar.
Men inte den här gången! Leksands Veterinären talade samma språk som mig!
Jag hade innan jag gick dit talat med 2 andra som besökt denna veterinär och de hade beskrivit henne som annorlunda och dålig på att kommunicera med husse/matte, jag kan förstå det om man inte är så insatt.

Diagnosen blev:
Allergiska utslag på grund av hormonella rubbningar.
Åtgärd:
Övergå till ett "renare" foder och stärk immunförsvaret, men det håller jag ju redan på med, så veterinären tyckte att jag var på helt rätt spår!
Jag fick recept på en antibiotisk salva (Fucidin 2%) som jag kan smörja på de värre utslagen, dessutom en dos av Stronghold mot rävskabb bara för säkerhets skull sa veterinären då öronen såg lite flagiga ut och kliade lite extra mycket.
Summan av kardemumman:
Undersökningsavgift: 300 kr
Hudskrap: 80 kr
Stronghold: 150 kr
Fucidin: 150 kr

Sen informerades jag om veterinärens alternativ på utfodring. Hon visade mig några torrfoder och ett immunförsvarstillskott. Dessutom berättade hon om att man kan ta ett allergiprov och få ett skräddarsytt vaccin mot detta, men det var inget hon rekomenderade på den här typen av "allergi".
Utan hon tyckte jag skulle fortsätta på samma sätt som jag håller på, och får jag ingen ordnng på det efter nått år så är bästa alternativet att kastrera henne för att hindra hormonrubbningen.

PS. Ax skarmade alla inne hos veterinären och en av sköterskorna kunde inte sluta prata om annat än hur mycket hon ville ha en bostonterrier ;)


RSS 2.0