Vi har sovit!

Nu har jag jobbat övertid i 2 veckor och jag är helt slut! Nu är jag ledig lördag och söndag, jobbar halva måndag och sedan ledig tisdag och onsdag. Jag började ledigheten med att vila! och det är ingenting som Ax har någonting emot.
Vi såg på film i morse och sen gick jag och Alle och handlade, sen skulle vi gått på Bio, men jag avbokade biljetterna för vi orkade inte ta oss ner på stan, utan istället åt vi lite lunch och så skulle vi se på ett avnitt av Family Guy och efter det skulle vi tagit en promenad och sen åkt och ätit middag hos Alles mamma.
Men så blev det tyvärr inte... utan vi somnade i soffan och sov bort hela eftermiddagen och halva kvällen!
Ax fick ingen långpromenad idag, för jag går hällst inte i parken när det är mörkt ute...
Tur att hundar känner av mänskliga energier och tar efter dom för nu sover hon i soffan igen :P
Vi gick ut på gården istället och lekte lite.
Nu har det varit minusgrader så den blöta snön har frusit och är mycket lättare att gå på.
Först kissa och bajsa och sen hitta en pinne!Hon bar pinnen hela vägen till soptunnorna som ligger på andra sidan huset.
Vid soptunnorna la hon ifrån sig pinnen och vi gick på trotoaren hem igen, då vet hon att hon måste gå fint och då kan man inte ha en pinne i munnen om man ska konsentrera sig.
När jag gav kommandot hopp & lek så hittade hon en ny pinne som som vi lekte med ett tag.Det var lite roligt när man märkte att hon började frysa och försökte bestämma sig för om hon skulle leka mer med pinnen, gömma den eller ta med den hem...
Hon gömde den först, men hämtade den snabbt igen och sen stog hon och höll i pinnen och tittade på huset, släppte pinnen, tog upp den igen, tittade på mig och gick sen till dörren och la den utanför :)

Det hade varit så roligt och Ax hade skött sig så bra att jag ville bjuda henne på en hundchoklad.Det tackar vi inte nej till. Tvärt om! Vi BER om det!och för att göra det hela ännu svårare så plågar jag henne ännu mer med ett litet lydnadsprov ;)
Hon är såååå duktig! Det här tricket har vi övat på några gånger redan men det sitter inte perfekt. Man måste hålla i huvudet på henne när man lägger gobiten på nosen, men sen sitter hon stilla tills man säger var så god, men chokladen är i lite dåligt format så den ligger inte kvar så bra så honbehövde inte plågas i många sekunder hehehe.
Nu ska vi öva mer och så kanske hon kommer lära sig att ta kasta upp gobiten och fånga den direkt i munnen, för än så länge så låter hon den ramla ner på golvet så hon kan äta den.Sablans viterväder.

Ja, det är ju kust klimat här, vilket innebär milda vintrar. Det låter ganska trevligt med mild vinter men skenet bedrar. Det betyder plask och slask och is!
Jag tog Ax på en från början menad långpromenad...
Först försökte jag med att bara ta kopplet och gå som om jag viste exakt vart vi skulle, men det funkade inte, så jag fick ta fram godispåsen. Ax försökte då att klättra upp på mina fötter för att honi nte ville kliva på den kalla och blöta backen.Jag fick igång henne lite i alla fall, och fick gradvis öka takten på en vad som var menat att bli en långpromenad, men det var snarare så att jag fick dra hunden efter mig.
Hon sick-sackade bakom mig för att försöka komma undan vattenpölar och snöslakset.Man ser att selen nästan håller på att åka över huvudet på henne, det är för att jag har dragit runt henne hehehe. Kallt och blött.Vi längtar tills våren kommer!!!

Inomhus väder

Idag har himlen fått för sig att snöa! och inte lite heller! Jag fryser bara jag ittar ut, men ändå har jag lyckats tagit mig på loppis idag och köpte lite grejer, dock ingenting till Ax den här gången.
Vill du se mina fynd så kolla i min bilddagbok http://kajal.bilddagboken.se  under den 24:e januari.
Vi ska snart åka iväg till Hagastöm  till Alles familj och tillbringa dagen där.
Ax sover middag så länge. För det kommer bli full farn när vi kommit iväg! :DInatt så snarkade Ax igen, men inte så hon inte kunde andas och i morse likaså.
Jag försökte med mitt nya trix igen och det funkade sådär, det var nästan som om hon ville snarka och gjorde det fast än hon inte behövde :P

Igår va hon hemma hos min mamma på kvällen och har nu massakerat sin leksak (det är en toffla..eller heter det toffel?) så det är bara en tygslamsa och nått som brukade vara en sula kvar av den. Så nästa gång hon kommer och hälsar på kommer hon ha en helt ny leksak där!Ett vardagsmirakel

igårkväll när vi skulle sova så började Ax andas tungt igen och kämpade med att få in luft i snarkningarna och då fick jag nog!
Jag klämde och tröck och la henne på rygg, rätade ut halsen, för det brukar fungera, men icke...
Så jag fick för mig att klämma lite på nosen istället och jag stack in en nagel och vidgade närborrarna och hux flux, hon slutade snarka in luft och började andas helt normalt!
Som om en propp hade släppt!
Hon sov tyst och stilla (med några få stilla snarkningar) hela natten. Jag trodde nästan att hon hade slutat andas helt för att jag inte hörde henne! Men sen när hon började drömma så förstog jag att så var inte fallet :)
Nu på morgongen gör hon sina vanliga knorrljud medans hon leker med en leksak, men det är inget jag oroar mig för, för när jag tar av henne leksaken tittar hon på mig och andas NORMALT :D

Bara för det lägger jag upp en baby bild på Ax, här 6 veckor gammal och lekandes med Apan.


Och en bild på Ax, 8 veckor gammal! Här försöker jag ta fina bilder att maila till uppfödaren. Kolla tuggbenet uppe i högra hörnet som jag försöker muta med... Ax var inte ett dugg road...Spydde galla

I morse spydde Ax galla!
Jag hade precis klivit upp och satt på toa, Ax kom in i badrummet och la sig platt på magen. Vi har nämligen golvvärme där inne som hon älskar :)

Hur som hällst så började hon "hulka" och sen kräktes hon. Det var en liten pöl med skum på. Jag skulle först säga att skummet var gult, men kanske vitt. Då börjar en ny oro troligen helt i onödan!
Läste på ett forum om en hund som kräktes och bland svaren fanns en som skrev att om skummet är gult kan det vara lite magkatarr och är skummet vitt så kan det vara halsfluss. Typiskt!

Men jag tror faktiskt att det var pga att magen var tom bara :) Så jag ska inte skynda till veterinären om det inte upprepas flera ggr.
Mängden är ju trotts allt mycket mindre med det nya fodret.
Kanske att jag delar upp måltiderna till 2 huvudmål och 1 mellanmål.
Det nya fodret är i alla fall jätte bra! Ax har blivit lite rundare, eller snarare så är hon inte så himla benig längre!

Idag var hon hemma hos min mamma när jag jobbade. Där fick hon massor med mat......
Jag hade lagt fram en matpåse i hallen brevid kopplet som mamma skulle få ta med sig hem och mata henne med, men mor min hade inte sett den påsen utan hon hade tagit en från köket som innehöll 3 måltider istället för1! och så hade hon gett nästan hela innehållet också... Så imorgonbitti lär hon inte ha tom mage i alla fall hahaha.

Just ja! Glömde nästam...
På lunchrasten idag ringde min vän Cati och berättade att hon precis varit och lämnat sin lilla chihuahua hos veterinären akut! Hundens analsäck hade spruckit p.g.a en förstoppning hon hade fått utav ett tuggben (anpassat för hundar).
Det är inte klokt! Cati måste verkligen ta kontakt med tillverkaren av det här tuggbenet och påpeka hur farligt det kan vara!
Jag har inte fått reda på vilken sort det var ännu, men så fort jag vet så ska jag varna er.
Men tur hade hon i all olycka och lilla Natasja fick komma hem från veterinären på eftermiddagen, något omtöcklad efter att ha blivit nedsövd.

Fortfarande skendräktig

Nu i veckan så började Ax mjölkproduktion komma igång orentligt! Kan det vara p.g.a det nya fodret?
Det är så att det kommer ut mjölk ur spenarna.
Men Ax verkar inte vara ett dugg brydd om detta. Hon verkar inte vara deppig och inte boar hon eller tar saker som valpsubstitut heller. Så det är rent kroppsligt bara...*suck*
Så nu måste jag motionera henne ännu mer i hopp om att produktionen avtar.
Jag kan tillägga att Ax inte stimmulerar produktionen själv, då hon inte slickar sig på magen.
Undrar om produktionen avtar av sig själv eller kommer att fortsätta ända tills nästa löp?Hon hade sitt första löp i Oktober-November skiftet så det tog altså 2 månader innan mjölken kom. Ska det vara så?
Hur stor är risken för att det blir mjölkstockning?
Ännu en sak att oroa sig för hahaha :P
Och hur känsliga är juvren? räcker det med att man kliar henne lite på magen för att stimulera produktionen?
Massor med frågor om detta som du ser. Så har du ett svar på någon av dom så skriv en kommentar :)

Tillägg: Jag talade med en stamkund på jobbet idag som har hundar (doberman) och är enligt mig en hund-expert! Han berättade att det är normalt att de producerar mjölk så sent efter löpet och om man minskar på maten och motionerar mer så slutar hon producera efter någon vecka bara :)
Men i.o.m att hon har haft lunginflamation för ett par månader sen så bör jag inte alls motionera henne då hon kan få hjärtklappning och lunginflamationen kan återkomma. Dessutom behöver hon den näring hon får då hon fortfarande kämpar med sitt bristande imunförsvar.
Det var nämligen så att hans ena hund också fick lunginflamation under förra året så han viste vad han pratade om.
Jag skulle bara se till att hon inte börjar få modersinstinkter och börjar leta valpar o.s.v.
Skendräktigheten skulle försvinna av sig själv.

Rolig bild!Okej, denhär bilden är hysteriskt rolig tycker jag! Hunden ser en aning utvecklingstörd ut!
Egentligen väntar hon på kommandot att hoppa upp och ta gobiten ur handen på mig :D
Kolla framtassarna bara! Bedrövlig hållning på dom!


Andningssvårigheter?

På sista tiden har vi diskuterat på forumet (http//:bostonterrier.egetforum.se) om SKK's "skärpta regler" gällande uppfödning av vissa raser.
På Bostonterriern var det andningen som låg under observarion och uppfödare uppmanas att ha det i åtanke och föda upp djur med fria luftvägar.
Denna diskussion satte igågng tankarna hos mig och jag började höra mig för med andra som har erfarenhet av bostonterrier. Jag tror nämligen att Ax har svårigheter med andningen.
Hon låter nästan hela tiden, och hon snarkar så gott som alltid! Det är också en anledning till att hon inte får sova med mig i sängen så ofta för jag tycket det är obehagligt när hon snarkar så hårt att luften knapps paserar...
Det resulterar i att hon ofta vrider och vänder på sig föratt kunna andas, dessutom tar hon andningsuppehåll på runt 10 sekunder också. Obehagligt...
Men grejen är den att detta varrierar nästan från dag till dag. Som nu t.e.x. Hon ligger ute i hallen och sover i cykelkorgen utan att ge ifrån sig ett ljud. Eller ja, hon snarkar lite lite, men luften passerar fint.
(Ja, jag var tvungen att bädda in henne)Vissa ställningar funkar olika bra olika dagar. Som i början av veckan om hon låg på rygg med halsen utsträckt så andades hon bra, men det funkade inte i morse, där emot funkade det när hon satt och lutade sig mot mig och sov.När hon är vaken kan hon ibland låta (knorra) när hon nosar på saker, eller att hon snarkar när hon ligger och biter på nånting.
Jag skulle ändå säga att det är som värst på morgonen då kan man också höra på henne att hon är snorig eller täppt i nosen. Då passerar ingen luft alls och hon måste andas med munnen så gott som.
Ibland märker man att hon har problem när hon hela tiden smaskar och slickar sig om munnen (fast under läpparna).
Jag tror det är därför hon ibland sover med saker i munnen. för öppnar hon käkarna så blir luftvägarna fria.Hur som hällst så är jag orolig (över ännu en sak) och måste ringa till veterinären och fråga om råd.
Det kan ju också vara så att det är lunginflamationen som spökar, att hon i verkligheten ÄR täppt i nosen, sen att det kanske blir värre att det är vinter och kallt. Man ver ju med sig själv hur man reagerar på kyla.

Tillägg: Jag talade med en stamkund på jobbet idag som har stor erfarenhet av hundar och är enligt mig expert! Jag frågade om råd gällande skendräktigheten och det visade sig att en av hans egna hundar (doberman) också hade lunginflamation under förra året! Han berättade att det sitter i riktigt länge, flera månader efter insjuknandet och hans hund hade rinnig nos efteråt. Då kan man tänka sig att en rinnig nos på en som inte har så stora bihålor automatiskt får större problem än vanligt.
Nu när jag kom hem från jobbet kl 22.00 så har av svårigheter att andas när hon bara sitter stilla på golvet, det är altså värre än när jag åkte till jobbet kl 17.00. Så det är verkligen värre på kvällen. Hon har för övrigt sovit i cykelkorgen medans jag varit borta.
Jag änskar att jag kunde ge henne nässpray eller snyta henne just nu :P
Annars är hon pigg, har sprunigt rut och lekt, men just nu väntar hon på att få mat.

Vad ska jag döpa det här inlägget till då...

Idag har varit en vanlig dag kan man väl säga :)
Ax har ätit, sovit, lekt, varit på promenad, träffat en hund, ja en vanlig dag.
Det var riktigt fint väder idag för första gången på länge så vi tog en promenad i parken.
Igår köpte jag en ny sele med reflexer. 45kr på ÖoB. Den var lite stor, men satt i alla fall på plats. Så nu syns hon i mörktet också.


Hon gick jätte fint idag. Hon drog bara lite granna när vi kommit en bit in i parken och hon började se andra hundar. Sen så hoppade hon knappt alls på 3 ben (!!!) Vad är detta? Har hon blivit bättre i knät? Ja, jag vet inte... bra är det i alla fall att det inte blivit värre :)
Här testade jag också tekniken med att hon skulle lugna ner sig och göra lite trix innan hon fick långt koppel och friheta att nosa och kissa på allt.
Här dansar hon och får en hundchoklad ;) Kolla så fokuserad hon är på gobiten!


När jag kom hem så ringde jag till uppfödaren i alla fall och frågade om den här dolda fel försäkringen och hon var 90% säker på att den inte täckte patella. Men jag får nog ta och göra lite mer reserch om det ämnet och även kolla med mitt eget försäkringsbolag.
Jag frågade också vad en dolda fel försäkring kunde täcka om det inte täckte just patella och då sa hon att hon för länge sen sålde en hund som var två-könig, det hade visat sig under en steriliserings operation och då gällde dolda fel försäkringen. Hunden i fråga hade tydligen haft problem med kisseriet... De skulle sterilisera hunden så den skulle sluta kissa så mycket.
Det handlade om medfödda defekter som inte upptäckts tidigare och inte sånt som kallas för tillväxt. Jag vet inte ja.
Vet du nått om detta så skriv gärna en kommentar :)

Innan vi gick upp från promenaden var jag tvungen att gå ner i tvättstugan och hämta tvätten. Ax stannade utanför för hon är inte så förtjust i tvättstugan, det är stora maskiner som låter konstigt helt utan förvaning där. Hon brukar i och för sig komma när man ropar, men inte idag. Jag tror hon var trött och lite frysen och ville bara komma hem vid det här laget.
Kan du se en förtvivlad Ax där ute i mörkret?


Hur som hällst!

I förmiddags låg Ax och gnagde på sin älskade galge och jag fick några fina bilder. Själv satt jag ocks broderade på ett broderi som jag fått av en kompis i födelsedagspresent. jätte kul!
Ser du att tungan sticker ut lite. Det här är en avslappnad hund som älskar livet hehe.


Ja det blev ett lite rörigt inlägg idag. Men orka vara noga hela tiden. Ni vet ju redan att jag inte kan stava speciellt bra och vem orkar bry sig om det ;)

Vuxenmat till vuxen hund.

Idag tog jag med mig Ax och gick till Söders Zoo för att köpa mat och kolla på deras rea på hundkläder.
Tyvärr hade de inga kläder kvar som jag ville köpa, men istället skulle jag köpa mat.
Vi ska nämligen gå över till mat för vuxna hundar nu. Valptiden är nästan över!!!
Först gick jag och tog en påse royal canine, det märket hon hade ätit som valp. Men medans jag väntade på Alle som var inne i en annan butik tittade jag på den övriga maten och hittade ett märke som jag blev väldigt intresserad av!
Det heter ORIjEN (www.orijen.se).
Jag tror på att ett hundfoder ska inne hålla så få ingredienser som möjligt. Altså inga onödiga tillsatser :)
orien fodret innehåller 70% köttråvaror och 30% frukt, grönsaker och örter. Inga spannmål alls. Biologiskt anpassat. hihi


Han som jobbar på zoo hade tydligen det här fodret till sin nya hundvalp. Han hade läst på ganska bra och berättade att fodrets ihopsättning gör att hundens kropp tar upp så gott som allt i fordret så det bildas inte lika stora högar med avföring hehe.
Ax fick en portion när vi kom hem och hon åt med fod aptit. hon kommer få ca 100g/dag. Rekomendationen låg mellan 75-150g för hundar mellan 1-10 kg. Ax väger väl runt 7 kilo och är inte allt för aktiv (....) Vi får prova oss fram. Det ska bli kul att se hur mkt hon kommer att bajsa imorgon hahaha.
En sak som var jätte bra är att bitarna är större än valpfodret och det ska ges torrt, så Ax slukar inte upp allt i en tugga utan hon får i sig maten i mer normal takt. Det innebär att hon sväljer mindre luft och i slutändan kommer att fisa mindre också!

När vi var inne på zoo kom det in en fransk bulldog som såg ut som en felfärgad bostonterrier. Det var en hane som heter Åke. Vilken go hund! Han var jätte jätte duktig med Ax och busade fint inne på zoo hehe.
Hans matte berättade att han reagerar extra lyckligt på hundar med trubbig nos! Det var som om han kände igen sig liksom. Åh, tänk om man kunde ha honom så regelbunden hundkompis också!
Apropå det så önskar jag att det blir vår snart så vi kan träffa Hazzel och leka utomhus snart...

Ja, kort och gott har det varit en väldigt bra dag!

Simtur i badkaret.

Det blev ingen promenad till zoo i söndags för de har tydligen andra öppettider efter jul och det var helt stängt på stan!
Istället tog vi en vanlig promenad, men inte allt för lång för det var riktigt dåligt väder. Grått, kallt och väldigt blåsigt så varken jag eller Ax ville igentligen gå ut.
Dessutom var det rätt så blött ute för det har varit plusgrader de senaste dagarna.

När vi kom hem igen så var ax jätte smutsig så jag bestämde mig för att testa det här med simning i badkaret och fånga 2 flugor i en smäll nu när hon ändå behövde sköljas av.

Jag började med att hälla upp vatten så pass att magen blev under ytan, men så hon kunde bottna utifall hon skulle bli rädd. Redan när jag gick in i badrummet fattade hon att det var nånting på gång och hon gick och kröp ner under täcket i soffan...
Jag försökte få igång henne med en leksak, men det funkade inte alls...
Så jag bytte taktik och plockade i princip bara upp hunden och med ett gott humör och en bestämd och lugn inställning tog in henne i badrummet och visade henne vattnet. Jag kastade ner en leksak också.
Ax var inte alls imponerad, för hon viste vad som häntade...Hon fick först titta på vattnet, sen se på när jag skvätte lite och sen smaka på det innan jag ställde ner henne.Hon började darra när jag satte ner henne så jag bestämde mig för att skynda på det hela. Nu passade jag på att tvätta henne på magen och sen la jag ner duschmunnstrycket under ytan och fyllde på med mer vatten.
Ax hade INTE kul!
När det var nästan ända upp till kanten la kag en hand under magen för hon bottnade knappt. Då hade jag hoppats på att hon skulle paddla med tassarna... Men icke. Hon bara gände där och då bestämde jag att det fick räcka för idag.
Så jag drog ut proppen och lät vattnet sjunka igen. Då ändrade hon direkt inställning och blev helt avslappnad. Den jäkeln! Hon viste att det var över nu hahaha.


Här kisar hon med ögonen och "spinner".

Efter åt duschade jag av henne ordentligt och lyfte upp henne på toalätten och torkade av henne med en handduk. Nu var hon såklart kall och blöt så jag tog fram hårtorken. den är hästan lika stor fiende som damsugaren, men det går lätt att "muta" med godis så hon i alla fall kan sitta kvar en liten stund. Efter det så lekte vi lite med hårtorken. Bus kul.
Summeringen av denna upplevelse.
Ax är för smart för sitt eget bästa och dömmer ut händelser innan de äns har inträffat.
Ax kan inte simma i badkar, så vi får nog vänta tills i sommar istället då vi får söka upp en sjö.
Hårtorken är och förblir en fiende.
Får Ax godis så gör hon med på Allt! Men frågan är vad man belönar...

Här är en liten filmsnutt på när jag försökter borsta Ax också. Det var igentligen meningen att jag skulle filma när hon lekte med hårtorken, men när jag hade fått fram kameran hade hon redan lekt klart med den...

http://www.youtube.com/watch?v=1szRRRIpcgE

Födelsedags kalas.

Igår hade jag ett litet födelsedagskalas för min familj och mig. För jag fyllde 26 år i onsdags.
Mamma kom hit vid 10 och vi gick på loppis, Ax var totalt busig efter att ha fått träffa mamma och lekte glatt när vi gick.
Sen kom vi hem en snabbis efter en timme och Ax var lika glad, vi gick ut och rastade henne.
Sen gick mamma och jag till nästa loppis och svängde sedan in på ICA för att handla lite grejer. och jag glömde BAJSPÅSAR! Jädrar...
Vi kom hem runt kl 14 och då gick jag med Ax på promenad. Vi knallade en bit längs vägen, bort till en öppen äng. Hon började bli exalterad när hon viste vart vi var på väg, så jag försökte tänka målmedvetet. Jag sträckte på mig och sa till Ax. Braaaa, Luuuugn. När vi var framme sa jag till henne att sitta ner och ropade hennes namn tills hon tittade på mig och då gav jag kommandot Hopp & Lek och wroooom! Iväg till närmaste träd, kiss kiss, sen en pinne, åååh så roligt! Springa runt runt, jag bara stog och tittade. Så kom hon till mig med en pinne och då tränade vi Loss med bra framgång. Duktig hund, ´jag kastar pinnen några gångenr inna jag kallar in henne och vi skuttar hem igen.
 Väl henna satte vi igång att städa, baka cheesekake och stoja runt.
Ax var vaken och allert hela tiden och ville vara med i allt ståhej om vart annat, för man märkte på henne att hon var trött nu. Men damsugaren kom fram, och då kan man INTE slappna av...hehe
Sen kom gästerna vid kl 16 och då togs det nya ta IGEN! Ax är överlycklig och leker leker och kelar och hälsar oavbrutet tills sista gästen går till bussen 21.30. Jag och Ax går med som sälskap och då håller Ax redan på att somna när hon sitter och väntar. hehe
Nu är lilla vovven helt slut efter en sån händelserik dag.
Hon sa "duns" i fåtöljen och somnade gott på en sekund. Jag kände också för att gosa ner mig, men jag fick inte plats.


Söndag är ännu en stor dag. Ax och jag ska gå till 2 zoo-butiker och kolla på overaller och hämta gratisprover på vuxenhundsmat. För Ax är en vuxen hund nu (nästan) ;)
Sen ska hon få vara ensam hemma några timmar medans jag ska gå å köpa rengöringsmedel på Rusta.

Trottsig!

När jag kom hem från jobbet gjorde jag som jag alltid brukar göra.
Jag ringer till Alle och ber honom släppa ut Ax i trapphuset så hon kan komma ner till mig så jag kan rasta henne.
Hon var exalterad även idag så jag sa till henne att sätta sig ner och lugna sig innan jag hälsade ordentligt.
Sen gick vi ut utan koppel som vanligt på gården och Ax tog upp en pinne.
Sen kissade hon och jag busade lite med henne och kastade pinnen några gången innan vi skulle gå in igen.
När jag står i porten och ropar in Ax kommer en granne ut från en annan trappuppgång och jag hinner inte se honom innan Ax springer fram och hälsar. Det gjorde ingenting sa han, men jag kände ändå att jag birde kunnat stoppa henne som jag brukar kunna göra.
Sen så får hunden fnatt!
Hon springer runt runt och leker, far som en raket och hittar pinnar, stenar och annat att leka med.
Hon hör inte ett enda av mina kommandon.
Vanligtvis brukar hon stanna när jag säger Stop, eller så brukar hon lugna sig när jag säger Luuugn. och absolut så kommer hon om man med bestämd röst säger kom hit!
Sen brukar jag söga Öh! med grövre röst för att få hennes u ppmärksamhet, men det funkade inte heller! Hon bara gasade på!
Så jag fick ringa till Alle och han gick ut på balkongen och ropade. Då stannade hon till en sekund och jag grabbade tag om nacken och la henne på sidan för att lugna ner henne och visa min aktoritet.
Sen blev hon lika undergiven och fölksamt lydig som hon brukar vara...
Jag antog att hon blev lite för exalterad efter att nyss ha vaknat och jag kastade pinnar plus att hon hälsade på en främling.
Men grejen är den att hon betedde sig exakt lika dant när Alle tog ut henne lite senare!
Vad är detta!?
Jag vågar verkligen inte ha henne lös om hon ska bete sig såhär, för jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att få henne att lyssna då.
Hon skulle lätt kunna springa ut i trafiken såhär!

Vad ska jag göra?
*måste gå på kurs*
Det gör att jag känner mig lite osäker och det hjälper ju inte alls...
Imorgon ska jag upp och jobba tidigt så jag går ut med Ax runt 06.10 på morgongen, då är det inga många i rörelse.
Är hon likadan då så får hon bli kopplad när vi är ute och rastar på gården... Det skulle vara trist, för hittills har träningen gått jätte bra. Altså att ha henne lös.
*suck*

PS. Hon hade fått en ordentlig promenad på dagen plus några kortissar, så det kan inte vara den typen av överskottsenergi... Eller?

dag 1

01.01.09 är datumet. 15.13 är tiden. Solen ligger som en gyllene rand bakom boulognerskogen och himlen börjar färgas lila. Ax ligger i soffan och sover tillsammans med Alle och jag har spelat Katamari på X-Boxen.
Idag är det en väääldigt röd dag! Jag älskar verkligen sånna. Man kan inte gå ut och spendera ett enda öre för det är stängt överallt. Så idag kan man gott och väl sitta inomhus hela dagen. Vi har lyckats att se på 1,5 filmer och nu är det Det Okända-maraton på TV4+. Jag åt makaroner och köttbullar till frukost och Alle har varit ut och rastat Ax 2 ggr idag. När hon vaknar är det min tur och så ska hon få mat.
Igår jobbade jag hela dagen, från 06.00 till 18.15, sen skulle vi gå hem till min mamma för att äta middag och mysa på nyårskvällen, men under dagen blev Alle dålig. Han hade kräkits och var riktigt matt, men ingen feber, dock huvudvärk, så det slutade med att jag paketerade in Ax i overallen och gick hem till mamma själv, Alle fick gå och lägga sig...
Det gick jätte bra även igår att knalla en bit med overall på sig, men jag tyckte nog att hon var lite bångstyrig och inte så koncentrerad på själva promenaden. Hon kanske kände att jag själv var trött och ofocuserad och det var därför hon var likadan.
Väl hemma hos morsan så sprang Ax i vanlig ordning för att leta efter frolic och i vanlig ordning så hade mamma preparerat lägenheten med fobitar lite här och där hehehe. Det är skoj. jag borde lära henne att söka efter saker, lära henne kommandot. När hon inte hittade frolicen så pekade jag och sa var så god, men det känns fel att använda det kommandot hela tiden till så många olika saker (matdax, leta på saker, komma in/gå ut genom dörren, hälsa på folk).
Vi gick hem igen runt kl 01.00 i natt och då hade jag varit vaken i 20 timmar, det kändes!
När vi kom hem träffade vi på grannen med king charles spanjelarna.
-"Mitt i natten, hejsan" sa jag.
Lite lustigt. Det var tydligen sista promenaden för kvällen med hennes ena hund för hon (och hennes andra) är livrädda för fyrverkerier så de hade båda fått äta lugnande tabletter och den ena hunden hade fått vara med min grannes mamma.
Det var då jag kom och tänka på hur Ax inte alls hade reagerat negativt på fyrverkerierna! Vi hade till och med stått ute på balkongen hemma hos min mamma och tittat när de skjutit upp pangande raketer från gården nedanför. Ax hade bara spetsat öronen och legat huvudet på sne. Hon hade bara hoppat till en gång när det var en riktigt hög smäll, men annars varit hlt avslappnad!
Och jag då! Jag är såååå glad över att hon inte är rädd för fyrverkerier! Jag vet inte hur jag hade tacklat ännu en motgång med Ax...
Näe 2009 ska bli ett bra år med positiva förändringar!

För några dagar sen som vi i vanlig ordning satt och myste i soffan (favorit sysslan) så tog Alle några bilder på mig och Ax som jag vill dela med mig av :)
Så här sover vi i soffan. Ax, raklång och jag under täcket hehehe.


God fortsättning allihopa!

RSS 2.0