Grabbig tik?

Grabbig tik? Ja det var rubriken på ett inlägg jag gjorde på ett djurforum förra veckan.
Frågan var om jag borde oroa mig för att Ax har börjat kissa som en hane! Hon lyfter på benet vid varje lyktstolpe, buske, träd eller sten...
Det började för kanske 3 veckor sen. Hon lyfter på benet nästan jämt nu. det är bara när hon är riktigt riktigt nödig som hon sitter ner.
Hon har vissa ställen där hon bara MÅSTE fram till och kissa på. Hon drar som en tok och bara måste dit.
Vissa säger att detta är ett tecken på dominans och att alfahonor i vargflockar gör detta. Men andra säger att det är ett tecken på undergivenhet, varför vet jag inte.
Men de flesta påpekar att det bara är ett sett att kissa och inget annat. Altså inget att oroa sig för.
Ax ska ju till att börja löpa snart så jag antar att hon börjar intresserad sig av andra hundar på ett annat sätt än förrut. och det är därför hon lämnar visitkort på varje gatuhörn.
Jag har inte sett några tecken på dominans så jag är nog inte så orolig för det. fast det kan ju komma till att bli en dominans över andra hundar. Man vet aldrig.
Men jag har inte märkt av nånting på det planet heller. Än så länge visar hon bara underlägsenhet mot andra hundar. Till och med andra valpar.

Sega sega torsdag...

Ax har sovit precis hela dagen. Hon har inte äns viljat gå ut på en "lång" promenad.
Ja, hon går ju inte så lång ännu. Bara till parken här intill för att så springa av sig lite.
Jag jobbade till 12 idag så jag kom hem tidigt och nu är klockan 20:41 och Ax ligger fortfarande i soffan och sover. hehe. Ja, hon har varit uppe några gången för att få äta, leka och rastas. Men det har inte varit långa stunder.
Jag tor att det är på grund av Alle som hon är så seg idag. Han har nämligen inte sovit på hela hatten och därför segat i soffan och små sovit hela dagen han också.

Såhör såg hon ut tidigare idag. Haha. Hon sover med ögonen öppna och tungan ute. Hon blir sågär när hin drömmer och alla små muskler rycker.

Såhär ser hon ut just nu. Hon sover i mitt knä medans jag datar. Jag väkte henne lite granna och fick då den här bilden.

Hahaha! Bedorenade ellerhur?

Bussresa till Hofors

Idag tog jag Ax under armen, hoppade på buss 41 och åkte till Hofors för att hälsa på lite och fira kusin Jonnas 15 års dag.

Som vi vet sen tidigare så är min prinsessa jätte duktig på att åka buss :) Hon låg och tittade ut genom fönstret och små slumrade hela vägen. Sen så gick hon jätte duktigt hela vägen hem till Mormor och Morfar.
Det var första gången för henne i Hofors och första gången hon träffade mina mirföräldrar.
Hon var jätte duktig och hoppade nästan inget alls. Hon var lagomt slö, för bussresan var lång och alla nya lukter... vem skulle inte vara helt slut efter det!?
Mormor berättade att när hon var liten och drömde om att få en hund så var det en bostonterrier hon ville ha! Jag viste inte om det :) Jag blev SÅ glad.
De lät henne springa lös i huset och Ax hittade en napp under soffan hehe.

Här på bilden ser du Morfar som leker med Ax. Bara hon nu inte börjar attakera käppar och tror att de är leksaker hehe ;)
Skämt och sido. jag köpte en leksak igår som hon hade med sig och lekte mest med den som tur var.

Klockan 17:00 kom Matilda och hämtade oss med bilen och vi for iväg hem till Jonna och kalaset. Där fick Ax träffa 10 nya släktingar och 2 bäbisar! Hon blev lite stressad i början, för hon var ju så trött redan när vi kom dit. och på kalas är det inte direkt tyst och lugnt heller.
Jag höll henne kopplad till en början men sen fick hon springa lös. jag blev ordentligt imponerad på hur hon reagerade på bäbisarna som också kröp omkring på golvet! Hon nosade och tittade lite med sen ignorerade hon dom :D Hon belv varken rädd eller överexalterad. Perfekt! *hon går ihop med barn*
Men katter dör emot... Det fanns 2 stycken i hushållet. En under soffan... och när hon hittade den så fick hon sig ett par ordentliga snytingar så hon fick ett litet rivsår på kunden. Men hon märkte inte äns av det.... Den här hunden kan inte känna av smärta :P
Efter smörgåstårta, gräddtårta och presentutdelning satte vi oss i bilen igen och åkte hem till Gävle. klockan var få 19:00, Ax somnade på 1 sekund och snarkade ikapp med bäbisen Rasmus.

Den här dagen gick så fort att jag inte äns han ta några fotografier från kalaset :P Himlans typiskt!

RSS 2.0