Bara lite mys, bara lite bus.

På riktigt, det är inte en höjdare med mobilt bredband! Det tar säkert 5 minuter att logga in på blogg.se... Hoppas bara att det inte tar lika långt att ladda upp bilder och göra ett inlägg. *frustrerad*

Idag mina vänner är det Måndag! den 31 augusti. Hösten är kommen. Skönt med lite svalare dagar tycker Ax, men totalt vägrar att sätta tassen i gräset på morgnarna för då är det både vått och kallt... Inget hundväder direkt!

Inatt fick lill-grisen sova i sänge men mig, vilket är helt underbart! Hon har lärt sig att sova snällt i sängen och inte hålla på och böka allt för mycket...
Imorse när jag klev upp blev hon såklart lite tvär, och värre blev det när jag bäddade sängen (som var uppbäddad när jag kom hem på luncken!!!)Hon såg extra bullig ut efter frukost. Bull-doggig.
Aldeles för söt för att motstå!
Skolan börjar kl 9 om dagarna, lunch mellan 12-13 och slutar kl 16. Ax sover hela dagarna för utom när jag är hem på lunch, då tar vi en 10 min promenad, för hon är oftast för seg för att gå nåntning direkt på morgonen.Här fick jag en fin grimage, synd bara (jag tjatar) att kameran är så kass inomhus... inga färger.Ax hämtade en råtta och vi lekte lite i sängen innan jag kilade iväg.

På eftermiddagen tog vi en promenad. På vägen hem träffade vi en liten, vit, fluffig sak som Ax skulle få hälsa på (jag frågade om det var OK och det var det). Men tyvärr var den vovven lite väl agressiv, så det gick inte som planerat. Ägaren berättade att hon brukade reagera såhär ibland, men viste inte varför.
Ax viste inte vad hon skulle göra och verkade kvida lite när hon satt där på backen och glesade mot mig.
Att hon inte förstår hundspråket så pass är lite trist, men å andra sidan hade hon fattat varför den andra hunden blev så arg så kanske hon hade reagerat genom att bli agressiv själv!
Inget ont som inte har något positivt med sig.
Jag viste inte heller vad jag skulle göra, så jag försökte bara få Ax att sitta stilla, medans den andra hundägaren kämpade med sin vovve... det slutade med att hon sa att hunden hennes brukade komma loss ur halsbandet när hon gjorde sånna där utfall och att de skulle gå.
Annars har Ax fått hälsa på en annan hund, en Labrador-mix som var jätte trevlig, men blev lite osäker när Ax började skutta runt och inbjuda till lek.
Ja och så i Söndags, då träffade vi en BOSTONTERRIER på tågstationen! Men det ska jag ta och berätta om nästa gång.

Gott folk

Det var inte direkt igår som jag fick tid till att uppdatera bloggen. *skamsen*
Hur ska man få läsare om bloggen står still??

Så här ligger det till i alla fall.
För 2 veckor sen flyttade jag till Leksand och dagarna har varit fullspäckade hela tiden!
Skolan är helt underbar och jag trivs som f*n ;)

Ax är såklart här och det har funkat bättre än väntat! Vi går i skolan mellan 9-16 om dagarna så det har funnits tid för Ax behov också. Vi har bland annat varit ut i skogen och plockad blåbär och lite kantareller.
Min lilla gris älskar skogen! Hon kan gallopera runt bäst hon vill och ändå hålla sig i närheten av mig, samt att hon kommer när jag ropar.
Men.....
Hon har gått och blivit stöddig och trotsig på sista tiden! Bland annat har hon sprungit iväg till 2 grannar. Altså bara kutat iväg och ignorerat att jag kallat in henne eller ropat Stop. Så tyvärr har hennes tid i frihet blivit begränsad då jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att få henne att lyssna... Några förslag på konkreta övningar?
Nåja, jag har väl insett att om jag har godis i handen så lyder hon gallant... Jag får se till att alltid ha godis på mig.

Vad mer..?
Jo!
Hundan har börjat dra i kopplet igen! Hon går inte fint alls! Jag tänkte gå tillbaks och kolla i min fina blogg om hur vi övade på brukshundklubben i våras. Dax att träna igen!
Här ligger Ax och myser i sin nya säng med sina nya leksaker här uppe i Leksand.

Vi har jätte mycket skolprojekt nu men jag lovar att uppdatera oftare än var annan vecka i alla fall.
Om det i huvudtaget är någon som läser den här bloggen.....
Räck upp en hand om du läser det här!

Update!

Ja, sommaren är varm och skön, jobbet är ansträngande tiden är kort.
Jag har inte uppdaterar alls! *orka*
Men jag tänkte att jag skulle göra en liten update på läget.

Ax hudproblem är varken bättre eller sämre men jag har sett att det absolut har med vädret att göra. Fukten och värmen ställer till det.
Skendräktigheten är fortfarande kvar, så vi har dragit ner på maten och ökat motionen. Fast än det är svårt att motionera i närmare 30 graders värme! Man tar ju död på hunden!
Kolla här bara...Ax äter numera Standardt Vilt med extra kalciumkarbonat i pulverform. Hon har aldrig haft så fasta bajskorvar! haha

Idag jobbade jag min sista dag på Lidl för om 1 vecka börjar jag skolan i Leksand.
Ax kommer förlja med mig upp och vara med mig den första tiden... Som tur är så kommer jag bo nära skolan så kan rasta henne på lunchrasten och så.
Plus att jag känner en som bor på elevhemmet. Det betyder att om jag frågar snällt så kanske jag kan få ha Ax hemma hos henne om vi skulle ha långa skoldagar.
Oj, oj, varför detta krångel, när jag igentligen kan åka iväg utan Ax och låta henne vara kvar hemma hos husse i Gävle, för han är ju heltidssjukskriven och hemma hela tiden...
Men jag är aldeles för egoistisk för att tänka på det som kanske är bäst!
Jag vill vara med min älskade hund och ha kul med henne när jag inte är i skolan! Vi ska ju upptäcka naturen i Leksand!
Hade inte Ax kunnat vara med kade jag kriverat...så är det bara ;)

Sista vekan hemma i Gävle ska vi ha semester!
Imorgon åker vi till sommarstugan och tillbringar natten där. Sen ska vi hem hit igen för att svänga och åka åt andra hållet hehe. Vi ska åka till min uppfödare och hälsa på en sväng, det är ju valpsäsång nu så det finns mycket att prata om! Synd bara att min uppfödare inte har valpar just nu...
och sen på onsdagkväll (förhoppingsvis) så ska vi åka och hälsa på en annan vän som jag vill säga hej då till. Hon har 3 vovvar själv, det ska bli kul!
Sen är det torsdag och då ska jag (försöka) bara vara med Alle (Ax husse). Lite quality-time så att säga.
Fredagen kommer gå åt till att packa och planera vad som ska tas med till Leksand! Ja och förhoppningsvis ska det flyttstädas också....
Lördag åker vi mot Leksand! Då kommer jag börja med mobilt bredband... få se hur det går :P
Nog kommer jag väl få tid att uppdatera lite oftare i alla fall!

RSS 2.0