Kiss i sängen och ha det bra..

*Kiss i sängen och ha det bra, ligga lite och fundera. Varm om stjärten som en sommardag, jag tror jag kissar lite mera*

Ax hade kissat i sin bädd inatt... Jag vet inte varför heller. Hon kissade inne 3 ggr förra veckan och vi trodde det var urinvägsinfektion, men veterinären kunde inte hitta nå bakterier i urinen, så det kan bero på att hon troligen kommer få sitt andra löp om några veckor.
Veterinären skrev ut antibiotika, men det känns dumt att behandla mot bakterier som inte syns så vi avvaktar. Antibiotika är inget att leka med.

Vi hade i alla fall lite roligt idag för att Ax älskar verkligen sin säng på alla sätt och vis, speciellt när hon har varit utan den några timmar. Som idag då den låg i tvättmaskinen.
Så när hon fick tillbaks den idag började hon busa direkt! Genom att ta sig under kudden och "simma" runt haha.Men jag fattar inte vad det är för fel på tvättmaskinerna! Nu tvättade jag kudden och sängen separat i varsina maskiner, men kudden luktade fortfarande lite kiss och det är fortfarande kladd kvar på sängen efter Ax har legat och tiggat på tuggben... värdelöst.. Jag tror jag borde haft i sköljmedel och tagit det långa tvättprogrammet, men men. den är ju i alla fall reanare än i morse och Ax älskar den!
Länk till film på Ax när hon rullar runt i bädden.

Här ska det övas!

Nu är det som så att jag bestämt mig för att komma in på Beckmans mode utbildning i höst och då måste man träna på att teckna, för jag har hört att dom går mycket på hur duktig man är på att rita...
Jag har sagt varje dag i säkert 2 månader att jag ska plocka upp pennan och pappret minst 1 gång om dagen... Men för dig som inte viste det så har jag en spärr.. en spärr som gör det otroligt svårt för mig att komma till skott med vissa saker :P

Men här om veckan hände det! och Ax fick leka modell ;)
Här är första snabba skissen, den kom till den 12 februari. Idag är det den 28:e och jag hat totalt ritat kanske 10 skisser varav 5 är på Ax ;DHär har vi en till. Ax sover i soffan, synd att man inte han med så ångt innan hon ändrade ställning...
Det är bara ansiktet som är "orginal" sen flyttade hon på sig så jag fick improvisera öron och kropp, men jag tycker det blev rätt bra ändå.


Och så den sista skissen som ritades den 12e februari. Ringrostig men man ser ju att det är en bostonterrier i alla fall ;)


När jag gjort den här bilden så reste sig Ax upp, gäspade, streckte på sig och la sig bakom ryggen på mig istället ;)En vecka senare ritade jag den här. Ax ligger och sover i sin säng och suger på Apan hehe.
Ser du Galgen också? hehe, hon älskar galgen.


Det var en bjässe!!!

I lördags var jag på 25-års fest i Sandviken och när festen tog slut vid 00:30 skickade jag ett meddelande till Madde för att se om den nattmänniskan fortfarande var vaken.
Det är inte klikt hur sent folk kan stanna uppe. En själv är sällan i sänng senare ä 22.30 hahaha.
Nåja. Madde var vaken så jag gick för att hälsa på henne innan min buss gick för hon har nämligen en hundvalp hemma!
Han heter Ramses och är av rasen BoerBoel (Sydafrikansk Mastiff). Det är en riktig bjässe!Madde berättade om hur diktig "lilla" Ramses var och hon hade så rätt! Han kunde både Sitt och Ligg plus att han från början visade tendenser på att han var nödig och behövde gå ut, så rumsrenheten har gått gallant!

När jag kom hem mitt i natten rusade Ax fram och hälsade på min hand...
Hon ställde sig på bakbenen och höll fast!Jag tror hon gillade det hon nosade på och nästa vecka ska jag ta med henne till Sandviken för att hälsa på Ramses!
Det ska bli kul :)

Boston blandraser

Jag sitter och tittat på en favirit sida, nämligen http://dogbreedinfo.com.
Jag snubblade på blandraserna och jag mår då säga att många ser rätt lustiga ut. inte minst dom som är korsningar med Bostonterriern!
En jätte fin hund var en blandning mellan bostonterriern och pappilon, eller så kallad Bostillon.
Den ser ut som en bostonterrier med stora håriga öron. hehe.
http://www.dogbreedinfo.com/images16/BostillonOreoBostonPapillion1.JPG
Eller bostonterrier + pekingese eller Bostinees som ser ut som en tjock Bostillon.
BoShih (Booochiii) är en korsning mellan Bostonterrier och Shih-Tzu, den såg inte ut som nån ras jag någonsin sett.
En långhårig, strävhårig boston.

När jag kollar på alla dessa hundar så måste jag säga att jag trycker att bostonterriern har väldigt starka gener. för kollar man på Boggs (boston + mops) så ser de väldigt boston ut i kroppen, sen så har många av blandraserna den typiska bostonteckningen.

U.S.A, som vanligt. Dessa blandraser är erkända blandraser. vilket innebär att det finns uppfödare och hela köret! Men de är inte erkända som "riktiga raser" så det finns ingen rasstandard eller så.

Namnsättningen på raserna är rätt typiska, man sätter helt enkelt ihop se 2 rasernas namn till ett.
Men det finns undantag.
Hittade en blandras som bestog av Bichon/Pudel/shih-tzu, en svår namnmix. Man kallar rasen Daisy Dog

Ax har mördat.

Det luktar prutt här... Tack Ax!!

Ax har mördat... Den fina lilla apan är en påse nu, för allt innehåll ligger på utsidan nu. Det var en jätte fin apa också, men ståltråd på insidan så man kunde böja på armar och ben.Den här strånken med stoppning drog jag upp ur halsen på hunden. Nu kommer säkert korvarna sitta kvar i rumpan imorgon...Det är vad som har hänt idag och klockan är nu 15.34.
Jag funderar på att sy en ny overall till Ax idag. På helt egen hand utan grundmönster. Det kan bli spännande :)
Ska göra en helt i fleece i så fall, så den blir lättare att röra sig i.

En annan sak är att jag nu har bokat hotellrum på Jönköpings Hotell & Konferens och så har jag taigt semester från jobbet så jag kan åka på bostonträffen den 7-8 mars! KUL KUL KUL!
Min uppfödare berättade att hon kanske inte ska åka, men hon känner en annan som mer troligen ska bila ner till Jönköping och då skulle jag få skjuts. Hoppas på det.
Annars får jag boka tågbiljett.

Ja det var allt för idag!

Ensammast i hela världen!

Idag började ett 9 dagars heltids jobbs maraton så Alle och Ax flyttade hem till Alles föräldrar i minst 4 dagar så nu är jag helt ensam :P
Åh vad jag inte gillar att jobba så intensivt... Imorgon fredag jobbar jag 11:45-20:15 och på lördag 7:00-18:15, så jag är verkligen inte hemma nånting alls. och inte har jag gjort några matlådor heller så jag kommer bli så illa tvungen att köpa micromat *blä*.
och undertiden som jag jobbar dygnet runt så leker Ax i snön och busar med sin favorit farmor.
Här har vi Ax, 8 veckor gammal i sin farmors famn.


Det hade inte varit helt fel att ha lillpyret i soffan brevid mig nu, men hon skulle inte alls ha kul här medans jag jobbar, hon skulle bli enam i 6 timmar innan min mamma skulle kunna hämta henne och det är inte rättvist mot min lilla snuppla :)
För 2 veckor sen var vi i hagaström och hade det mysigt alla 3 (Jag, Alle och Ax) Då lekte grisen i snön och letade efter snöbollarna som försvan hehe.
Äh, nu skulle lagt lagt upp en bild på Ax när hon leker struts i snön, men dom bilderna har jag tydligen inte laddat från kameran ännu och batteriet är dött och det blev jätte jobbigt nu så jag lägger upp några söta valpbilder istället :)

Ax (8 veckor gammal) äter sin första morot, eller snarare biter sönder den i småbitar bara.


Kolla på hakan va söööööööt den är!


Här ser man hela trynet fullt av morots bitar :)


Det ser ut att ha varit lite gott i alla fall :)


Och sen blir man trött...


och somnar...Ibland saknar jag den här valptiden eller "smwkmånaden" så in i norden! Så liten, så hjälplös och så SÖT!
Ax är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Jag ångrar inte en sekund att jag har henne och hon är ALDRIG för jobbig heller :)
Hon är bara underbar hela hela tiden och jag får aldrig nog av henne!

Fy fabian... nu blir jag nästan tårögd när jag ser på de här bilderna och tänkter på Ax och Alle och att jag inte kommer att få träffa dom på flera dagar...

Näe nu måste jag ladda upp en valpfilm på youtube som jag sen kan lägga in på bostonterrierforumet :)
*shit! klockan är 23:27! får ladda upp film imorrn och sova NU*

RSS 2.0