Brun boston

Brun Bostonterrier, det är fint det! En sån skulle jag vilja ha :) Fast det är ju såklart inget som finns i sverige, för detta är ju en blandras. Men ack så söt! Dom ser så varma ut liksom!
Så planen ser ut som så att om ja ska åka till USA, så ska jag leta upp en bostonterrier räddingsgrupp som tar hand om vanvårdade voffar. och då ska jag adoptera en brun en!
Skissat lilla Liman tager vad man haver hehe. Jag har hittat ett nytt användningsområde för wedcamen.

Detta är Li allihopa! jag fick en beställning på ett porträtt :) Don't wory Zandra, bilden är mkt bättre i verkligheten!

Vill du också ha ett porträtt så kostar det 300 kr och där är fraken inräknad hehehe.

Ax ligger och sover jätte hårt i min säng. Eftersom jag har halsfluss och måste vara hemma hela tiden så har lill-grisen fått följa med Martina till Leksand Sommarland där vi håller på att inreda en mexikansk restaurang. martina berättade att Ax har varit bongstyrig och haft enormt mycket överskottsenergi idag. Haha, det hade varit en annan hund där idag som hon fått leka med, så det förvånar mig inte. Lyckorus.

Flyt

Idag har vi tränat på att få in ett bra flyt i target träningen!
Ax har lärt sig tass på target som var ett plastlock!

Jag skulle behöva träna i att få in flyt i mina klick också, men det är svårt att träna. Det hade varit bra med en tennisboll, så kan man klicka varje gång den studsar i backen.
Nog är jag lite för lat för att hitta på nått annat också.

Imorgon ska jag åka och köpa annat gott till Ax, ett godare godis. Sen ska vi ta med klickern på promenaden och klicka för ALLT bra hon gör självmant :) Med andra ord, går fint eller tar kontakt med mig exempelvis.

Kameran funkar fortgarande inte :P


årets julklapp 2009

target. mitt i prick!

Idag är första dagen på resten av våra liv!

Ax har lärt sig ett target som är i form av en storlek 4 sticka!
hur kul som hällst!

Tyvärr vill inte kameran starta så det blev inga bilder... (säg nu inte att kameran är trasig, då dör jag!!!)

jag höll fram stickan, hon nosade på den och jag klickade och gav en godbit som jag kastade iväg så hon skulle få en ny possition.

Sen satt jag bara kvar med stickan och väntade...
Det tog en liten stund innan hon petade på den igen.
Under tiden försökte hon med ALLT annat för att få en gobit! Hon gjorde "sitt fint", "ligg" och "tass" repeterade gånger. Samt en massa gnäll och allmän förtvivlan.

Den här proceduren upprepades kanske 6-7 ggr innan hon började få hej på det och efter ca 15 försök viste hon precis vad hon skulle göra för att få gobiten!
Jag testade att ändra possition till höger, vänster, hägt och lågt och det fungerade varje gång. Gu så stålt jag är över grisen nu altså!
Efter ca 5-10 minuters träning avslutade vi med lite lek, sen fick hon nudda targetstickan en gång till och sen fick hon middag.
Jag ska repetera targetstickan igen ikväll och imorgon ska jag testa att göra en post-it lapp till target, då hoppas jag att hon nuddar den med tassen.

Nått helt annat.
Ax lyssnar även på namnet Lisen hahaha. Jag gallar ju henne för grisen (som så många andra bostonägare) och det har utvecklats till "Lilla Lisen". Nu blev det über gulligt!

Lilla Lisen ligger på stolen brevid mig och vilar efter en dag som har vairt fullspäckad av roliga saker!

klockan 23.27.
KAMERAN ÄR TRASIG!!!

Lyckades få en bild i alla fall...testade att göra en hög med post-it lappar till target också. Det var betydligt svårare! och tyvärr lyckades jag inte på första försöket ;) Hon tröttnade tillslut, trotts att hon var bra nära ett tag och fick många gobitar! Hon missuppfattade och trodde att hon skulle ligga vid/på post-it'sen.

Nu ska vi sova!


email-kurs - klickerträning

jag mins inte vart jag blev tipsad om detta... Det kanske var på vovve?

www.canis.se. Där kan man anmäla sig till en kurs i Klickerträning helt gratis! Man får ett mail om dagen med information, praktiska råd och artiklar att läsa.

Idag fick jag mitt 3:e kurs-mail och nu ska jag lära Ax targeting! Så jag får införskaffa mig en targetstick, eller pekpinne skulle man väl kunna kalla det för. Jag har tänkt mig en gammal radio-antenn som man kan trycka ihop eller välla ut. Perfekt! Man kan i och för sig använda sig av en grillpinne eller vad som hällst.

Det är extra kul för jag har inte hört talas om tekniken förrut. Åh det ska bli så kul!

För övrigt håller jag på för fullt att leta info om hur man skapar kontakt med en självständig hund. Tipsen är många, men i slutändan handlar det om att jag måste bli en roligare person i Ax ögon.
Idag provade jag att skojja till det lite på eftermiddagspromenaden. Försökte få Ax att hoppa upp på en sten, men det var hon inte intresseras av, så jag försökte istället att byta riktning och hoppa runt och gå i cirklar, men det nappade hon inte på heller. Helt plötsligt plockade hon upp en pinne från backen som jag med samma la beslag på och lådsades leka med den helt själv utan att ge Ax någon uppmärksamhet! Det funkade i säkert 5 minuter innan hon struntade i mig igen. *lycka*

Kvällssysselsättning:
Skissade av Hamjons Little Diana som jag ska ge till Bernt och Gerd på Bostonshow :)

sitt fint

Joanna (www.mycane.se) min kära vän hjälper mig med lite tips om hur jag ska komma igång med lite träning med Ax. Hon verkar ju ha glömt bort allt. Nu måste jag jobba hårt på att bli en rolig person som hunden vill lyssna på...

Igår tränade vi "stanna", det skulle vi ha tränat idag också, men jag glömde klickern hemma! Så det blev en rask promenad bara.

När vi kom hem tränade vi "leta" istället. Det verkar vara ett kommando hon fortfarande kommer ihåg och gillar väldigt mycket!
Först "sitt" sen "stanna" sen "leta". Då kastar jag en gobit ca 1,5 meter bort och hon får titta vart den hamnar. Det tar henne ändå en liten stund innan hon nosar reda på godiset. Sen ser hon så glad ut!
-"Jag hittade, jag hittade!! Vart är dom andra?"
Vissa gånger hittar hon inte gobiten och då kommer hon och sätter sig vid mig och krafsar på mig, eller gnäller lite. Ber om hjälp med andra ord. Då tar jag ett steg närmare gobiten, sträcker ut armen och pekar samtidigt som jag upprepar kommandot "leta"

Nu på kvällen kollade jag Joannas blogg och såg att hon lärt sin valp "ligg", så jag tänkte att jag skulle prova det på ax, bara för skojs skull.
Ax la sig pladask ner, så kastade jag iväg gobiten varpå ax tittade på den, tiddade på mig, tittade på den och såg fundersam ut... hon ville inte ta den innan jag sa "var så god" så det funkade inte...

Hmmm.... Vad har ax för beteende som man kanske kan träna in på kommando?
Jo! Hon sträcker upp framtassarna när hon vill ha gobiten! det är ju nästan samma som "sitt fint"!
Så nu har jag övat det, och som hon konsentrerar sig för att få det rätt!
Kriterierna är att båda framtassarna ska lyfta från golvet samtidigt som hon sitter på rumpan. Det är många gånger som hon ställt sig upp och då får hon inget.

jag försökte ta en bild, men det var svårt att klicka på klickern, ge godis och ta en bild samtidigt som hon skulle sitta kvar.Å en sak till ;)

Hennes utslag är nästan borta!! :D Nu vet ju inte du hur det såg ut innan, men det var unjäfär minst 10 ggr värre, och det för mindre än 2 veckor sen.
Ser du prickarna på halsen? Så såg hon ut på hela bröstkorgen...

Äntligen promenadväder igen!

Idag gick vi strandpromenaden för första gången i år. Den har äntligen töat och torkat.och eftersom Ax äter torrfoder igen nu (Standardt vilt Hjort) så kan jag ÄNTLIGEN träna henne igen, det har varit svårt utan att kunna ge henne nått godis liksom.
jag lockar med foderkulor.

Tammetusan vad hon verkar ha glömt bort allt! Eller kan det vara så att efter som hon varit utan godis i 2 månader har hon kommit loss från tvångstankarna om att lyda mig??

Vi tränade "stanna kvar" och "kom hit".
Jag satte henne ner, gav en godis, sa "stanna" och gick några meter bort. Sen var planen att jag skulle gå tillbaks till henne och ge en till godis. Men istället så reste hon sig upp, la sig ner eller gick efter mig!
Så jag tänkte att jag provar "kom hit". Detta är vad som hände då.Hon satt kvar på plats och tittade och lyssnade på allt annat utom på mig!!! Ett tag trodde jag på riktigt att hon blivit döv! jag provade att ropa, vissla, locka, klappa i händerna, men inte en min på hunden!
När jag tog bilden så gick jag tillbaks till henne och provad epå nära håll att locka med godis, men som du ser så ser hon inte mig äns. *suck*

Min hund har lärt sig leva utan godis!

Efter dessa misslyckade försök provade jag att söka kontakt istället. Jag pep med läpparna (vad i hela friden heter det ljudet?) och höll upp en gobit. När hon tittat på mig sa jag "braa" och gav godisen varpå Ax trippade iväg och såg allmänt nöjd ut.
Jag måste medge att Ax har tränat mig mycket bra. Hon har mig lindad kring lill-svans-stumpen...Här var det meningen att hon skulle stå kvar på stenen så jag kunde ta en bild, men det ville hon minsan inte, för hon har glömt bort vad "stanna" betyder... Istället lådsas vi att jag lär henne "sitt fint"...

Förrästen!!!

Lägg märke till att hon inte är röd längre!!! Nu är hon rosa :) hade denna bild tagit för en vecka sen hade hon sett ut att ha vattkoppopr och varit betydligt rödare, speciellt i öronen och under hakan.
Helt otroligt altså...

Vad kan det bero på? Solen? PROB cremen? IMMUN tillskottet? Torrfodret? Det lär jag aldrig få veta. Det finns fortfarande ingen logik och inget mönster i hur hennes utslag blossar upp.Happy days of spring

Den här dagen behövde jag verkligen!
Det har varit några tuffa dagar då Ax har varit extra röd i huden och ont i öronen.
Men nu är det mycket mycket MYCKET bättre!!! Det är så jobbigt att inte veta vad det är som gör henne dålig, det bara flammar upp lite titt som tätt liksom.
Det kanske är PROB krämen som gör susen :)

Åh, ja just ja! Vi håller på att gå över till torrfoder igen nu, för jag får verkligen inte tag på nått viltkött längre! Å jag som längtade så efter att få hacka en älg tunga.. :'(

Det måste ha varit minst 15 grader i skuggan idag.
Jag och Ax tillbringade min lunchrast på gräsmattan, helt underbart!! Det här vädret kan vi lära oss att leva med. Önskar att jag kunde lämna Ax på gården medans jag var i skolan om dagarna. Synd att hon måste va instängd i min källarbunker till lägenhet.

När ax äter rådjursbajs vet man att det är vår...


Det är ingen idé att försöka stoppa henne, kommer jag i närheten så sticker hon iväg illa kvickt! Där har jag verekligen misslyckats med dresyren!
Imorrn bär det av till apoteket för att köpa avmaskning.


Å nu sover den gott i MIN säng...PROB creme

Köpte ju PROB Aloeveta Shampoo för ett tag sen, men Ax fick så otroligt mkt mjäll av den, så jag lämnade tillbaks den.
Istället köpte jag PROB Creme. Jag har använt den i 2 dagar nu. Det är för tidigt att säga om den funkar eller inte. men det blir i alla fall inte värre :P
PROB Shampo (orginal) är i alla fall jätte bra.

Tummen upp för PROB!


PROB Kräm         


Bra till förhårdnader och de flesta hudproblemen. Snabbt absorberande och mjukgörande.
PROB cream är den oslagbara behandlingen av karledsproblem och hud hårdnader,

Lämpar sig även till andra hudproblem.
Om djuret lider av klåda stillar PROB Cream snabbt och effektivt besvären och hjälper huden att få tillbaka sina naturliga egenskaper.


Kan med fördel användas även till valpar och dräktiga djur.

 

Bruksanvisning:

1.  Tvätta alltid rent med PROB Schampo och vatten innan du använder Creamen första gången, därefter helst en gång i veckan.

 

2.  Applicera Creamen med hjälp av fingret, en ren trasa eller svamp på det drabbade området.

 

2.  Använd creamen dagligen till dess att problemen försvinner, därefter vid behov.

 

Innehåller INCI-namn: Cera alba, Olea europaea, Pinus, Calendula, Salvia, Myristica fragrans, Hypericum, Matricaria, Urtica dioica, Arnica, Olea Europaea, Glycerin.  SodiumStearoyl Lactylate, Cetyl Akkohol, Glyceryl Stearate, Bassica napus, Sodium Lactate, Sodium PCA, Urea, Hydrolyzed Vegetable Protein. Phenoxyethanol, Caprylyl Glycerol,

Blev så ledsen...

JAG HATAR ATT AX HAR HUDPROBLEM!!!
Nu innan helgen blev hon röd i öronen, så jag åkte hem till Gävle för att hämta örondropparna. Lilla blomman hade verkligen ont igår (lördags). Hon skrek till när jag skulle gnugga in örondropparna (Surolan) och då började jag gråta. Stora tårar! För att hon hade ont.
Det var en sån där dag... Riktig skit-dag. Vädret var as-dåligt, Ax vägrade att bajsa ute och så hade hon ont i örat.
Det var dax att gråta av sig lite...

Så nu blir det en till tripp till veterinären för att kolla om det är en inflamation i hörselgången.

Altså, jag ger hudproblemet året ut att ordna till sig... blir det inte bättre kommer hon med största sannolikhet att kastreras och eventuellt få kortison.

MIN ÄLSKLING SKA INTE BEHÖVA LIDA!!!

Nu måste jag tala gott om Surolan, örondropparna. I lördags hade hon jätte ont i ena örat och hon hängde med örat och kunde inte ruska på huvudet.
Idag, söndag har hon nästan inte ont alls, jag fick vara där och gnugga in örondropparna och öronen står på topp på huvudet.
Jätte bra grejer Surolan.


(hittade ingen bra svensk bild)

RSS 2.0