Alle är på fiskeresa...

Ja. Alle åkte kl 16 idag på fiskeresa i Hudiksvall så Ax och jag åkte till min lägenhet för att sova här ikväll.
Jag slutade jobba 18:30 så hon var ensam hemma i några timmar. Hon är såååå duktig :)
Vi tog och hoppade på cykeln direkt och det gillar hon också. Det är skoj att åka i cykelkorgen. Då har man ju kolla på allt och det går dessutom mysigt fort!

På bilden ovan kan du se hur fint och sitter i cykelkorgen och tittar på allt vi åker förbi. Jag var lite orolig i början när hon var riktigt liten, men hon var verkat gilla det från start.

Här har jag parkerat cykeln och lilla ax ser så nöjd ut :)
Fin blld också. Jag är jätte nöjd med den.

Hon har busat och lekt ända sen vi kom innanför dörren. Jag har ett par gamla toflor som är för små och dom har jag gett Ax. Hon älskar dom och har dödat dom flera gånger om! Men liiite äcklgt också, för hon håller på att lossa tänder nu och då blöder hon lite i tandköttet och det syndes på toflorna... fy, jag får not ta och tvätta dom, det set ut som om de har stora köttsår hehe.
Nu är det dax för dagens middagsmål. Idag har jag lagat brockolie/blomkols gratäng.

Energi till överskott

Slutade jobbet tidigt idag :P Eller ja, kl 17, bättre än 20:15 i alla fall.
När jag kom hem tog jag ut Ax för hon skulle få rastas och då kommer grannpojkarna med stora leenden :)
Ax älskar dessa grabbar. Det är både på gott och på ont såklart, speciellt då dessa grabbar kommer från America och snackar engelska, så det är svårt att göra sig förstådd ibland. dom är 9 och 11 år gamla.
Det slutade med att vi var ute och busade med killarna i 1 timme! Ax är såklart helt slut nu och ska få mat så fort hon varvat ner en stund. Hon äter nu 110g valpfoder/dag och växet som en toka! Tänderna börjar hon också byta. Vi har lyckats ta loss 2 gaddar, 1 liiiiten ftamtand och en lite större hörntand.
Min granne från huset mitt emot berättade om några bekanta som hade gjort smycken av sin hunds valptänder. det skulle jag också vilja göra :)
Vill ju gå en silversmides kurs så det kan ju komma väl till pas i framtiden att göra ett eget smycke ax Ax tänder.

Just nu ligger Ax i soffan och tuggar på sitt ecologiska, vegetariska grisöra som vi köpte i Malmö på en butik som heter Astrid Och Aporna.
Lite trevligare än ett riktigt grisöra må jag säga.
Nu är det nog dax för lite riktig mat. Både för mig och för Ax.
Jag ska laga en laxpaj. Har fått paj nojja på riktigt. Har bakat 3 pajer den här veckan ;) en med basilika/parmesan/salladslök och en tacopaj. Tänkte föra en med tonfisk och majs idag men vi har rökt lax i kylen som måste ätas upp så det får bli det istället.
Ax ska få torrfoder...

Varför en bostonterrier? från fantasi till verklighet i förkortning.

jag har under de senaste 3 åren blivit mer och mer hundintresserad. men det har inte passat sig att skaffa någon. jag har jobbat massor och haft planer på att börja plugga.
2 av mina vänner har små hundar, chihuahuor. Så jag skulle först skaffa mig en sådan. Jag letade uppfödare och blev erbjuden ett par valpar, men hade varken tiden eller pengarna så det blev inget av.
Min sambo var inte så sugen på att skaffa chihuahua heller och har man inte 100% stöd från alla håll så ska man inte skaffa hund heller.
Men!! I november 2007 blev min sambo diagnostiderad med diabetes och vårat livsförhållande ändrades drastiskt! Motion och regelbundenhet blev nyckelordet.
Min sambo växte upp med en west highlans white terrier som hade gått bort något år tidigare.
Den hunden bodde hos mina svärföräldrar och de talade nu om att skaffa ny hund. men det blev istället vi som satte den planen i verket.
Vi talade med min sambos föräldrar om detta och de stötte oss till 100%, så vi startade direkt igång att titta pår aser vi gillade.
Ett var säkert, vi skulle ha en sälskapshund och kollade upp raser på vovve.se. Jag ville ha mops eller chihuahua, men sambon tyckte de var för små och ville ha en större hund. En bassethound! men de har så många rasdefekter och vi riktade in oss på en med "frisk" ras.
Jag kom ihåg att vi sett en bostonterrier på stan för någon månad sen och jag började kolla upp uppfödare.
Vi hittade en Hofors som födde upp bostonterrier, mops och fransk bulldog! 3 raser i liknande storlek och utseende! jag ringde direkt! Täntke att det skulle vara jätte bra att få träffa alla 3 raser så man viste vad det var för hundar. Men tyvärr var den uppfödaren passiv och skulle inte ha några valpar och i och med det var det inte aktuellt för att komma och hälsa på.
Så jag riktade in mig på bostonterriern, det var en sån speciell ras och att den var så pass ovanlig så blev jag ännu mer intresserad!
jag började maila till uppfödare i stockholmsområdet men fick inget svar. Så jag ringde till en uppfödare i Valbo. Svartskogens bosonterrier. Åh! Jätte nära! Bara 10 min med bussen!
Dom bjöd in oss direkt och någon dag senare åkte vi för att hälsa på :) Det var kärlek vid första ögonblicket! Vi fick träffa 5 hundar. de hade så roliga karaktärer och var så kärleksfulla redan från början.

Vi bestämde oss då att det inte fanns nått annat alternativ än en Bostonterrier! Vi bestämde oss också för att vi ville ha en tik, för de har ett mjukare utseende och blir lite mindre.
Uppfödaren berättade att det skulle bli en parning till våren.
Så den 29 Januari kom ett mail där vi fick veta att en tik är parad!
Då började allvaret...Tvivlet, oron och hoppet! Tänk om inte parningen leder till graviditet. Tänk om det inte föds någon tik, tänk om dom inte vill sälja en hund till oss längre.
Jag vågade inte hoppas....
2 månader senare, den 22 mars föddes 5 valpar! 2 hanar och 3 tikar. (en tik dog dock under det första dygnet). Det betydde att vi kommer kunna bli med valp!!
Men oron och tviveln var itne över ännu.... de hade nämigen höjt priserna sen vi träffades i november. från 15000 til 18000... Aj då.... Vi måste förhandla pris nu..... Vi kan inte hosta upp 3000 extra på 2 månader....
2 veckor senare åkte vi för att titta på valparna. Det var magiskt. Uppfödaren pekade på valpen hon hade tänkt till oss. Jag blev mamma då och där.

Men valpen hade några skönhetsfel. Ville vi köpa henne ändå för 18000? Eller har vi fått en anledning till att få henne billigare? Det gick några veckor till. Jag var sååå förtvivlad, skrev inlägg i forum, sökte all info jag kujde tänkas behöva för att få mod till mig att ifråga sätta priset...HJÄLP!! Jag tittade till och med upp andra uppfödare utifall...
En dag på väg hem från jobbet ringde min sambo och berättade att han ringt tull uppfödare och lyckats få ner priset till 16000! NU ÄR HON VÅRAN!!!
Jag började gråra och gråter nästan nu när jag tänker på det.
Samma dag åkte jag och köpte hundbajspåsar och några leksaker. Planeringen för valp började. Och väntan var olidlig! Jag stickade en grön hund tröja.

Vi åkte och hälsade på valparna igen för andra gången den 7 Maj.

En vecka senare, den 16 maj hämtade vi hem Ax. och mitt nya liv började :)


Första inlägget.

Ax sover i mon famn på tågresan mellan Malmö och Gävle 19/8-08
Idag är det Torsdag och jag ska åka och jobba kl 12.
Ax väkte mig vid 7.30 genom att försiktigt ställa sig med tassarna på sängkanten, gnälla lite smått och peta på mig med ena tassen. Och som vanligt ligger jag kvar tills hon slutat. För jag vill inte uppmuntra det beteendet ;)
Varje morgon går till som följane. Ax följer med mig på toa, sen får hon mat och sen går vi ut och rastar. Sen kommer vi upp igen och Ax går och lägger sig och sover i några timmar, sen går hon upp tillsammans med Alle (då har jag oftast gått och jobbat) Hon får lunch vid kl 13 och då är dagen igång!
80% av dagen består av att mysa i ett knä och sova under ett täcke i soffan.

Nu vet jag inte mer vad jag ska skriva. Det kändes som om alla dagar var likadana.
Måste komma på teman för mina inlägg om Ax tror jag.
Måste jobba mindre så jag har me

RSS 2.0