Helt plötsligt inser man att de är dödliga...

Mina kära vänner och hundälskare.

Den här bloggen har varit död vädigt länge.
Mycket på grund av mina studier som jag nu avslutade i Juni, men efter det påbörjade jag en intensivkurs till körkortet som jag klarade den 15 september!

Under denna tid fick vi dock beskedet om att grisen har canser...
Helt plötsligt inser man att de inte är odödliga!
Unden en kontroll för en hudinfektion, som vi trodde kunde vara svamp så upptäcktes en liten knöl i ena juvret, och dessutom hittade jag en liknande liten knöl under hakan.
Ax opererades i slutet av Juli och provsvaren kom 4 veckor senare. Det var 2 elakartade tumörer (grad 2), så hon åkte in till vetten igen och opererade bort 2 juver och en bit hud uner hakan.

Under läketiden upptäckte jag en fortvårta  som undersöktes av veterinär ca 3 veckor efter första OP. Dessutom hade det utvecklats en knöl av betydligt större storlek bakom höger armhåla.
Så för ca 1 vecka sen opererades hon. Man tog bort så mkt man kunde i förebyggande syfte, utifall dessa också skulle vara elakartade. Det har resulterat i att hon miste en tå på bakfoten...

Men inte lider hon för det inte!!

Alla utom Ax själv vet att hon har canser.
Efter första operationen fick hon även antibotika mot hudinfektionen som försvan redan efter några dagar :)

Hon har varit sjukskriven  större delen av sen-sommaren och det märks på henne att hon är rastlös. Minsta lilla rörelse är en lek-invit.
veterinären sa idag att hon slipper bandaget och att hon är fri att springa runt! Så på fredag blir det antingen en långpromenad eller en joggingrunda. Men hon måste såklart ha sko på sig.

Lycklig, mysig och kelig som alltid ligger hon  soffan nu och väntar på mig. Vi ska ha myskväll framför TV'n ikväll.RSS 2.0