Innan ovädret

Jag är SÅ uttråkad...
Jag vill inte göra nånting och det finns inget att se på TV.
Vad gör man då? Jo, man tar en promenad. Men idag kunde jag inte vandra iväg allt för långt för det var oväder på gång.
Det är väl typiskt!? Solken och massvis med plusgrader när man jobbar och lagom tills man ska gå hem så mulnar det på. Man blir så less...

Nåja.

Idag gick vi en runda i parken (Boulognerskogen). Vi gick en bra bit bort till frizby (hur i hela friden stavar man till det?) -golfen. Det var förvånansvärt många som gick en runda idag. Tydligen så är just den här banan ganska känd. Ointressant, jag vet.
Boulognerskogen ligger på/eller i närheten av militär mark och det finns lite gamla bunkrar och tjafs.
Den här mystiska dörren sitter i en kulle. Ax satte sig mycket motvilligt just här. Det spökar säkert...Vi gick vidare och jag hittade liljekonvaljer.
Altså jag ÄLSKAR att plocka blommor!
Det blev en liten mjäkig bukett för det kändes lite dumt att sitta i buskarna med en hund och plocka outslagna blommor med en massa motionerare som gick förbi hela tiden. Den ser till och med ännu värre ut i den enda vasen jag hittade.
Nu gjorde kameran en sån där mörk bild igen. och det är mitt på dagen utomhus. Det blir såhär när blixten används verkar det som.Less och uttråkad som jag var bestämde jag mig för att träna Ax lite. Hon fick hoppa upp saker och träna Sitt/Stanna kvar men det gick inte speciellt bra utan de ledde bara till en massa tjat och koppelryck. Det hjälpte inte heller att Ax hällre ville gå och lukta och kissa annanstans.
Ja, du ser ju att hon inte sitter kvar direkt utan är påväg nånstans hehe.Ett tappert försök att hålla humöret uppe.
Vist passar Ax på en gul parkbänk? Jag ska gå tillbaks en annann dag och ta en finare bild på Ax och bänken :)På vägen hem träffade vi 2 hundar. Först en mops som tvärstannade och stirrade på Ax när vi gick förbi. Tyärr höll ägare på att SMSa så jag kunde inte fråga om de gick hälsa.
Ax var duktig och gick sällt brevid mig i alla fall utan att dra i kopplet, istället bred hon nästan nacken ur led för att inte tappa mopsen ur siktet hehe.
Vid lekparken träffade vi en blandras kane på 1 år. Det var borderterrier och jack russel terrier i honom och hans ägare viste att Ax var en Bostonterrier! Det brukar ju vara frågan om en Fralla annars. hehe
Ax fick hälsa på vovven och så lekte de lite granna också innan vi gick hem.
Precis utanför huset där vi bor så kom regnet också. Så bara för det tog jag en bild på den stora blommande kastanjen och syrenträdet som står på gården.
Nu är sommaren här :)Ja, så var klockan 19:50 och jag vet inte vad jag ska göra.
Kan inte sitta framför datorn och glo hela kvällen och jag har ingen lust till att göra nånting annat heller så et blir väl att hoppa ner i soffan och glo till sklockan blir så pass att man kan gå och lägga sig.
Alle har redan lagt sig för han har varit krasslig idag och hade en fruktansvärd huvudvärk.

Bostonshow Del 4, Utställingen!

Utställningen började kl 10.00 och hanvalparna var först ut.
Sen var det de unga hanarnas tur.
Sune skulle ställas för första gången och matte hade aldrig gått i ringen med honom förrut. De var enormt duktiga båda två! Sune fick placering nr 6 så nu har deom säkert fått blodad tand. Hoppas det, så kanske man träffar på dom på andra utställningar framöver.

Sune och syns i det vänstra hörnet och Lilleman kommer med husse i röda byxor. Domaren är kvinnan i den röda kavajen. Hon heter Mary Troy och är inbjuden ända från England för att döma Bostonshow 2009.


Här står Sune snällt och fint och stilar sig framför domaren.


Sen var det min tur!
Tyvärr har jag inga bilder från när jag gick i ringen för det blev helt plötsligt lite brottom så jag glömde lämna över kameran till nån. Så glömde jag även godisbiten så jag fick tigga till mig en korvbit från hon som stog brevid mig *tack snälla du*
I katalogen ser jag att det var ägaren till Top Boston's Aphrodite. *tack tack*
Nu var såklart Ax jätte trött och seg i värmen, men hon kämpade på och stog jätte fint nästan hela tiden och och gick ännu finare i kopplet! *imponerad*
Hon lät också domaren ta på henne utan problem, men tyvärr var hon inte speciellt pigg och visade inte sin allra bästa sida.
Domaren (som kom från england) sa till mig när hon tittade på Ax
-I thinkg she's gonna snort...
Nysa? haha. Jag bara svarade med ett
-Yes, I think so to.
Med ett stort leende hahaha.

Hon fick omdömmet av domare Mary Troy:
When settled she is quite smart. Neet head. Underjaw could be wider. Dark eye. Move resonable well.

Översatt blir detta nånting i stil med:
När hon vuxit till sig kommer hon få ett smart intryck. Snyggt huvud. Underkäken kunde varit vidare. Mörka ögon. Rör sig relativt bra.

Detta tyckte jag var ett mycket fint omdömme och det låter som om min lilla Ax kommer växa till sig och bli en mycket fin tjej.

Sist men inte minst så var det min uppfödares tur att ställa sin tik NORDJV-03 SUCH Svartskogens Graze.
Titta vilken fin kontakt de har med varandra.
Tyvärr föll inte Graze i domarens tycke och kom sist.
Nu var klockan närmare 17:00 och vi var alla helt slutkörda! Inte minst Ax som sov i min famn så vi packade ihop och åkte hem. Vi stannade inte till slutet.
Vägen hem var lika mysig som vägen ner.
Jag känner att jag kommit bostonterrierklubbens medlemmar nära och inte minst min uppfödare som jag gillar väldigt mycket!
Ivan väntar på valpar till midsommar. Det ska bli spänande och höra sen hur valpningen gick, hur många valpar det blev och vart dom ska flytta nånstans.
Guns tik gick tom så hon ska inte ha några valpar i sommar utan ska väl bara ta det lugnt och ha det skönt rent allmänt.
Själv så ska jag på utställning igen på lördagförmiddag och sen går jag snart på semester i 3 veckor.

Allt som allt så har Bostonshow varit över mina förväntlingar och jag längtar verkligen tills nästa år! Då har Ax blivit en stor tjej dessutom :)
Jag hoppas också att jag lyckats varva några fler medlemmar till bostonerrierforumet!

KORT SAGT MAGISKT!

Tack så mycket alla ni som gjorde helgen så underbar!
Tack Ivan och Gun för det trevliga sälskapet och fikat på både dit- och hemväg!
Tack Joanna och Linda som förgyllde min och Ax dag, och tack Joanna för att du "fixade" kameran ;)
Tack Tack Tack Tack Tack

Bostonshow Del 3, träffas!

Nu började kalaset!
Först lite socialisering i lobbyn och en scanning av bostonterrierklubbens lilla shopp.
Kvinnan med den grå koftan är Gun! Det är min kära uppfödare!
Shoppen består av diverse hushållsföremål och prydnadssaker med bostonterriers på. Men jag köpte ingenting. Där emot köpe jag några lotter som jag inte van nått på hehe.


Nu började det strömma in folk och den första som kom fram till mig var en som kände igen mig från forumet! Det var Lillemans husse! KUL! Det var den 2:a personen jag träffade från forumet.
Lillemans husse var jätte trevlig och Lilleman var inte ett dugg liten haha! En grymt söt och trevlig vovve dock.
På bilden hälsar Lillemans husse på Lillemans kullsyster som vägde närmare 4 kilo mintre än vad Lilleman vägde. En emorm skillnad!


och här är Lilleman (till höger) och lillesyrran (till vänster).
Jag hade inte Ax med mig för hon låg på rummet och vilade.Jag träffade också en annan forummedlem och hennes hund Theo. Jätte trevliga, men tyvärr så pratade jag inte med henne så mycket som jag hade velat.
Ett fint par intesant!Nu gick jag och hämtade Ax för nu ville jag ju visa upp henne för allihopa! Hon hälsade fint på Lilleman och alla andra hundar inne i lobbyn.
Sen ropade Gun på mig!
-"Isa! Har du hälst på kullsyskonen?"
WHAT!? *springer*
Jag träffar Ax brorsa som kallas för Sune. Det var magiskt! Ax och Sune var riktigt lika varandra!

Sune gillade Ax och Ax gillade Sune. Det var också magiskt haha! Maaaagiskt hela tiden.
Sen kom Ax syster! Men tyvärr kommer jag inte ihåg vad hon hetter...
På bilden luktar Sune systern i rumpan.Här sniffar syskonen på AxSyster!


Broder!


Hi hi!
Systern var mörkare och grövre men man kunde ändå se att hon vara syster till Ax.
Syrran hennes bodde med fler andra hundar och så hon tog minsan ingen skit och sa ifrån på skarpen när Sune eller Ax blev för dryga och påträngande.
Medans Ax sa ifrån litegranna efter 2 minuter av dryghet från brorsan. Sune han bara följde med strömen ;)

Jag önskar även här att jag hade pratat med med Hussar och Mattar till syskonen, men mitt upp i alltihop kom Joanna och Linda från forumet och knackade mig på axeln!
EXTAS! Som jag längtat efter att få träffa dessa 2!
Linda hade med sig 4 månader gamla Milhouse också och Ax fick leka med honom resten av dagen :)
Han tuggade med sina vassa valpgaddar i Ax kinder så hon var aldeles mörbultad!

Helt underbart! Jag önskar att alla dagar var som denna. Ett måste är i alla fall att åka ner till Göteborg och hälsa på tjejerna nånn gång!

Jag tyckte att jag tog en hel massa bilder hela tiden. Men det känns som om jag ändå missade väldigt mycket! Det häde roliga och trevliga saher exakt hela tiden!
Folk var så glada och trevliga och hundarna lika så. Vädret var underbart och jänköping var vackert. Jag längtar tills nästa år!

Vad ska jag säga...
DET VAR MAGISKT!!!!

Bostonshow del 2, ringträningen.

Kl 06:30 ringde klockan! Jag mins inte äns om Ax var vaken eller ej... Jag var helt död! Det var svårt att komma upp... men på samma gång längtade jag till att få träffa alla trevliga människor igen och till hotellfrukosten också.
Snabbrastning med Ax och frukost till henne innan jag sprang upp till matsalen kl 07:00. Hungrig!
Jag träffade Ivan utanför så vi tog sälskap.
Det var inte många på frukosten alls, och jag som trodde det skulle bli kö.
Det fanns tillksott i pillerform på frukosten så jag tog en av varje i hopp om att piggna till! Ginseng, omega3 medflera.Kl 8:30 var det ringträning igen!
Och idag gick det bättre.
Ax hade vant sig vid alla hundar och omgivningen så hon var mer allert på vad jag gjorde.
Jag bad en åskådare utan bostonterrier att hålla i min kamera och hon tog några fina bilder åt mig. Så snällt.
Jag har nu lärt mig att locka Ax med hjälp av godis och det funkar jätte bra för oss! Så från och med nu ska jag alltid ha en godis i handen när vi är i utställningsringen!

Så, nu kan hon gå. Men sen är det ju det här med morrhåren..... Både Ivan och Gun tyckte absolut att jag skull klippa bort dom. Så först tänkte jag låna en sax och ge Ax en trimning...
Men jag ville igentligen inte... Hur nödvändigt är det igentligen? Jag pratade med många om detta och försökte också kolla in hundarna som skulle ställas ut hur vida de var trimmade eller ej.
Det varrierade enormt och alla hade olika åsikter om det! I slutändan bestämde jag mig för att inte göra det. Hade jag varit ute efter att vinna så hade klippt av morrhåren. Men än så länge är utställningarna bara på kul och inte på största allvar.

Anledningen till att man klipper av morrhåren är för att hundes ansiktsform ska bli mer framstående. Risken är att morrhåren stör helheten.
Hade Ax haft en stor trut hade morrhåren varit mer störande. Men hennes käkar är små.

Efter ringträningen tog vi enn kort promenad och sen gick vi hem till rummet igen.
Jag skulle byta om och Ax skulle få vila.

Nu började folket att anlända!

Bostonshow Del 1

Jag har bestämt mig för att dela upp helgen i flera inlägg, för annars kommer det bli för jobbigt att läsa.
Första inlägget handlar om resan till Jönköping och första kvällen på hotellet.

Kl 08.30, lördagmorgon kom Ivan och Gun och hämtade mig och Ax vid sibyllakoisken. Gun frågade mig genast varför jag inte hade en bur till Ax, och ärligt talat hade jag inte allt tänkt på det. Så mitt nästa mål är att hitta en bra ihopvikbar bur att ha Ax i när man reser långt. För hennes säkerhets skull.

5 timmar och 49 mil senare kom vi fram till Jönköpings Hotell & Konferens. Vi checkade in och jag fick rum nr 111. Ax kände sig som hemma på direkten och hon fick ett tuggben att gnaga på medans jag la mig ner för att vila. Såklart så somnade jag också.Efte tuppluren var det dax för ringträning!
Jag har aldrig sett så många bostons på ett och samma ställe förrut! Det var runt 10 stycken! Ax blev lika upprymd som jag, men hon viste inte hur hon skulle hantera situationen så hon började äta gräs.... Det gick inte att få henne till att sluta heller. Hon bara betade och betade... Så när jag ställde upp henne på visnings-bordet trodde jag hon skulle spy... (men det gjorde hon inte)
Där emot fortsatte hon att äta gräs så fort vi stog stilla... Stackars mummsan, hon var nervös.
Hur som hällst så gick ringträningen bra! Jag använde en bit godis som lockbete och vi tränade på att stanna och STÅ still, altså inte sätta sig ner.Ax fick hälsa på många bostonterriers denna kväll och hennes språk har blivit enormt berikat!
Förbi oss fick en hund jag kände igen! Det var Gina och hennes matte! Gina fick valpar för ca 3 månader sen och jag har följt hela förloppet på mattens blogg kusinenistan.blogspot.com.
Gina är vovven med pärlan i panna och Luna står bakom henne. Det var näst intill magiskt att känna igen dom!


Efter träningen tog vi en promenad för att varva ner och sen var det dags för middag.
Ax somnade i sängen innan jag äns hade hunnit ta av henne kopplet.Middag serveradeskl 19:30 i hotellets matsal och det serverades fläskkotlett med rotsaksmos, tryffelsås och vitkål marinedat i dijonsenapsvinegrett. mums! Hungrig som bara den var man också!
Nu fick man se hur många som hade anlänt. Helta matsalen var full av glada människor med samma intresse. Bostonterriern!!!
Jag satt brevid ett glatt gäng med människor och vi pratade och skrattade kvällen lång.
Men vid kl 22 började folk dra sig tillbaka och jag likaså. Ax var vaken när jag kom till rummet och hon skulle stanna uppe halva natten och leka... Så min sömn var inte perfekt trots den grymt sköna sängen!

Det var första dagen sammanfattat. Helt underbar!!!

Mer från Boulognern.

Jag lovade att jag skulle skriva lite mer om utställningen och visa fler bilder som Alle hade tagit.
Vi satt mitt framför ring nr 2, ganska nära vägen så vi var lätta att hitta.
Sofia och hennes sambo kom förbi och hade Ax favorit lekkompis med sig, Hazzel!
Ax blev helt galen av lycka och gjorde kokstavligen volter när hon fick hälsa på honom.Brevid oss satt det några Franska Bulldogs och Grand Danois. Ax fick hälsa på en liten Fralla-tjej som gärna hade bjudit in till lek.Och här är en bild på Charlie. Den här hunden charmade Alle nått så otroligt och han har inte slutat prata om frallor sen dess. Jag måste säga att jag tycker Alle skulle passa med en fralla, de är lika på någe vis. Och nej, det är inte ansiktsrynkorna jag syftar på.
Charlie blev störtförälskad i Ax för hon luktade löp och friade på direkten, men vi stoppade det hela för man ska inte hoppa in i ett seiöst förhållande innan man lärt känna varandra lite först.Så här såg vi ut i ringen. jag svettas som en gris med alla mina kläder. Jag hade till och med långkallingar för jag trodde det skulle bli lika kallt som det hade varit rästen av veckan.
Ax följde mig bra, men hon höll huvudet lågt och öronen bakåt. Jag tror det berodde på tröttheten, för när vi har tränat har hon inte gått så lågt. Jag vågade inte ha med leksak eller godis in i ringen heller för jag viste inte hur hon skulle reagera då. Hon skulle lika gärna ha kunnat börja skutta runt och bitit mig i fötterna hehe.

Hon gillade i alla fall att få bli hanterad av domaren och njöt av att bli pillad och klämd på.Köpt en kyltrasa!

Idag gav jag mig ut på jakt efter en kyltrasa!
Kyltrasa. Det är så jag kallar den.
Först var jag in på Dollarstore och tittade, för de har många trasor där, men de hade inga. Jag köpe ett paket med tuggummi och 2 Cola Zero i glasflasa, bar för att dom var fina.

Cyklade ner på stan istället. Först tänkte jag gå in på Clas Ohlsson men skuttade in på Gävleborg Zoo istället och där hade de minsan rea! 59 kr för en trasa *wohoo*.
Han som stog i kassan berättade att de hade köpt in ett jätte billigt parti förr året och det är därför de var så billiga nu. Han berättade också att de tog mer än dubbla priset på Djurmagasinet hahaha. Nu har jag fyndat!Dessvärre hade de bara gula, rosa och blå att välja på. Så det fick bli den rosa bara för att den gula ser ut som en disktrasa och färgen i sig drar till sig flygfä och hade jag tagit den blå så hade det bara förstärkts mer att Ax skulle vara en hane. Den rosa färgen framhäver hennes femininitet.PS. det är nått allvarligt fel på min kamera... Bilderna blir jätte mörka!
Jag får låna Alles kamera till Bostonshow.

Kyltäcket och kylmattan!

Nu har jag totalt snöat in mig själv på kylprodukter till att svalka en het hund på en varm dag. Ett problem som man måste tackla som ägare till en värmekäslig ras.
Det hela började med att jag blev tipsad om ett kyltäcke via en användare på  http://www.vovve.net/ . Det verkade riktigt bra, men gaska så dyrt... Det skulle kosta runt 500:- och det ville jag inte lägga ut bara sådär utan att äns ha provat det först, så jag började leta efter alternativ och hittade rätt mycket info.
Men först ställde jag frågor till hon på vovve som iporterade dessa täcken och det här är svaret jag fick:Täcket är i tott tillstond "lätt som snö" =)
Det är styvt i torrt tillstond och mjukt och följsamt i vått
Du kan tvätta det i 40 grader i milt tvätt medel inget sköljmedel och inte torktummla.
Det är väldigt slitstarkt men om du verkligen vill att det ska gå isönder så går det nog, i alla fall med sax.
Ja lite som wettex kan man nog säga men kyltäcket är ett helt annat material och inte så tjockt. Kyltäcket är gjot i ett gummi och olje baserat material som gjuts i formar särskilt framtaget för detta ändamål.
Täcket används idag av alla oss vanliga som inte vill att våra hundar ska fara illa i värmen, t.ex. på resa i bilen, på stranden och på tävlingar sommar tid. Jag har även sålt många till flera av landets Djursjukhus där de använder täcket om de får in en hund/katt med värmeslag eller med hög feber som snabbt måste sänkas.
Du blöter täcket ordentilgt t.ex. i en hink med vatten, vattnet måste inte vara särskilt kallt, du kan t.ex. lägga det i en vattenpöl, låta det ligga där tills det är ordentligt uppblött kramar ur det lite lätt och är klart att använda. Du förvarar sen ditt täcke i påsen du får täcket levererat i tills det är dags nästa gång att använda. Många gånger blöter jag täcket hemma innan jag å¨ker iväg och förvarar det i plastpåsen tills det är dags att använda, täcket håller sig svalt och fuktigt i plastpåsen flera dygn.
Att förvara täcket svalt och torrt är att föredra.

Så jag gjorde som alltid sökte på http://www.ebay.com/, där brukar jag ju alltid hitta billiga alternativ. Så jag hittade en återförsäljare av samma typ av täcke men för en bråkdel av priset man får ge i sverige.
Gotcha Covered heter ebay-shoppe och täcket kostar $30 och frakten är $5.40 (totalt ca 280 SEK). Men när jag gjorde lite mer reserch så kom jag fram till att materialet som är i täcket är det samma som i en specialhandduk som man ofta kan hitta på välsorterade zoo-butiker! Den här trasan/handduken används också till bilvård och utav simmare.
Den påminner om en Wettex-trasa, fast tunnare och absorberar mycket vatten utan att droppa. Det är den egenskapen som är kylande också. Trasan håller en tempratur som är några grader lägre än luften.


Den här typen av trasa har jag sett flera gånger på zoo och den kostar inte flera hundra kronor utan är mycket billigare.
En annan som är händig skulle aldrig köpa ett täcken för 500 kr utan jag köper e trasa och syr ett eget täcke :)
Än så länge har jag inte hittat en bra webshop, och inte har jag hunnit kolla in butikerna på stan.
Den billigaste varrianten tror jag man kan hitta på en biltillbehörsbutik, så det måste jag kolla upp.
Det går säkert att köpa på diverse sportbutiker också, men jag tror de är dyrast där.
Vet du vad en sån här trasa kostar, skriv gärna en kommentar och ange måttet och vart du köpte den.

Vill man vara ännu lite mer avancerad och ha en lite ännu bättre grej så verkar en AQUA COOLKEEPER vara en riktigt bra investering!! Den kallas för kylmatta, kyldyna och även för aquamat eller coolkeeper mat. Så här står det in informationen jag hittat på en webb-shopp:

* Håller djur och människor kylda hela dagen
* Fylld på 3-10 minuter i kallt vatten
* Skyddar mot överhettning
* Håller kylan i 2-5 dagar

Se till att du har gott om vatten att dränka din Aqua Coolkeeper i. Ta ut den ur förpackningen och sänk ned den under vattnet samtidigt som du försiktigt masserar den i tre minuter. Kylkristallerna suger upp det kalla vattnet och behåller sin kylfunktion i MINST två dagar! Coolkeepern expanderar lite och blir mjuk och komfortabel. Här behövs ingen is eller frysning utan din Coolkeeper kan användas under flera dagar (2-5) bara genom att först ha blivit indränkt med kallt vatten. Kan även kylas i kylskåpet. Låt torka ca 30 min innan användande.
Är redo direkt för användning efter att den kylts ned. Du behöver inte vänta. Placera mattan på ett platt underlag där ditt husdjur kan ligga bekvämt. Det är inte nödvändigt att ligga med hela kroppen på mattan. Mattan kan även placeras ovanpå din hund.
Ska du använda mattan i transportburen rekommenderar vi en mindre storlek som inte tar upp hela botten.
För bästa resultat:
Blöt din AQUA COOLKEEPER redan kvällen innan
vättbar. (ej i tvättmaskin)Perfekt om man ska ha hunden i bilen under en resa eller på stranden kanske.
Priset är inte så farligt heller med tannken på funktionen. Jag har hittat den på 2 webb-shoppar än så länge och ska man ha en som skulle passa en boston i storleken så går den på ca 350-400 kr.

http://www.hungarianpetnet.com och http://www.djurkitet.se är 2 svenska sidor som har dynan. Den här har jag inte hittat på ebay. Där emot hittade jag dynor man skylle fylla med vatten och det verkade lite otympligt.
Så har jag hittat massvis med andra slags kyldynor på massor med olika sidor från olika delar av europa och england. Men det får du googla på själv ;)

Inoff Boulogner 17 maj.

Idag har vi varit på den inofficiella utställningen som GÄKK annordnade!
Jag försov mig imorse så jag han aldrig öva nåning med Ax, men det gick rätt bra ändå.
Kl 8.30 cyklade jag i alla fall med Ax i cykelkorgen till utställningsområdet för att hämta ut vårt Aktalognummer som blev 105. Jag hade räknat ut att jag skulle ställa Ax vid kl 10, så jag cyklade hem igen och hämtade ett par frukost frukter till mig själv och sen gick jag tillbaks.
Först hälsade jag på en ny vän som har en Fransk Bulldog (charlie) och en Grand Danois (Harry). En jätte trevlig tjej som jag kommer umgår med mer sen när Ax inte luktar löp längre .
i är båda intresserade av hundar så vi har massor att prata om.

Det har vatit en riktigt varm dag idag! Den varmaste på flera veckor! Men när vi kollade väderprognosen så skulle det vara risk för regn så jag klädde mig riktigt varmt med strumpbyxor under brallorna och varm långröja..
Det var såklart mycket väntande i värmen så blev man ännu segare. inte minst Ax som låg utfläkt på den svala backen.


Själv så har jag lyckats bränna mig i solen och har nu ett hettande rött öra och samma känsla i nacken... det tänkte ju inte jag på, för då hade jag försökt få lite färg i ansiktet istället för nacken.Och själva utställningen då?
Jo tack, Ax gick duktigt men vek öronen bakåt och stäckte inte på sig så bra. Plus att hon bestämde sig för att stanna och klia sig ett par gånger.
På domarbordet stog hon snällt och fint och lät domaren trycka och klämma utan problem.
Och så här sa domaren Ulrika Göransson om Ax:

Feminin tik. Trevlig balans i kroppen. Välformat huvud med trevlig form. Välplacerade öron. Välvinklad fram & bak. Välformad bröstkorg. Välmusklad bak. Pigg och glad och gillar livet.

Nu vet jag inte hur sekreterare brukar vara men hon missade att skriva ner mer exakt vad domaren sa. Hon sa t.ex att Ax hade välmusklade bakben och på omdömet står det Välformad Bak men det kanske är så det funkar. Det var åtminstonne kul att höra vad domaren sa live och inte behöva läsa sig till det i efterhand :)

Nu var ju Ax ensam Bostonterrier så vi fick automatiskt BIR och HP. Lite trist för man vet inte om hunden är väldigt fin eller inte för det finns inget att jämföra med. Men det är ju ändå en tröst att få ta hem rosetter hahaha.Efter Ax var det ca 60 hundar som skulle ställas ut i ringen innan det var finalen.
Såklart var det överlägset många chihuahuor och de var sååå smååå och många var väldigt rädda och osäkra i den stora ringen. Gulligt.
Det var inte bara Ax som var ensam hund i sin ras så i finalen var det väl närmare 15 hundar eller så. så man fick knappt plats i ringen.
Jag tyckte Ax skötte sig riktigt bra och stog snällt och fint utan att vara allt för distraherad av de andra hundarna.
Dessvärre gick hon inte vidare till dom 5 bästa.
Det är lite frustrerande att inte veta om man kom på 15:3 plats eller 6:e. men men. Kul var det i alla fall!

På den här bilden är jag på väg in i ringen igen för Grupp Bästa.


Det var en vit/brun cavalier king charles spaniel som blev Bäst I Grupp.

Fy fabian altså! Jag är helt slut efter den här dagen! Direkt från utställningen gick vi till Thai-mat stället och köpte mat och sen somnade jag i soffan sov i nästan 3 timmar.
Jag kände mig nästan bakis när jag vaknade och övervägde att inte uppdatera bloggen alls idag, men det hade inte varit rättvist emot er som väntat på en uppdatering ;)

Alle var med de första timmarna och tog bilder på när jag visade Ax ensam men dom bilderna är på hans kamera och han har redan gått och lagt sig så jag lovar att det kommer ett till inlägg om den här dagen!

PS. Tack Fia med kompis att ni kom och höll mig sälskap! Jag hade en jätte rolig dag och de hade inte varit lika rolig om inte du också hade varit där och snackat hund med mig!

kurstillfälle nummer 5

Idag fick både Alle och jag låna en varsin hund!
Alle fick ha yorkie terriern Putte och jag fick Leonbergern Zack!!!!!!

¨

Idag var det en tik som var till att börja löpa så Zack var hyper intresserad av henne så jag fick hålla ordentligt koll på honom! Zack har fått para en gång tidigare och efter det så blir de tydligen ännu med intresserade av löptikar.
Nu fick jag verkligen veta vad jag gick för och jag är mycket nöjd! Jag var inte alls rädd för att säga till hunden och hålla emot när han ville dra mot tiken.

Dagen första övning var en kort promenad där man skulle se till att hundarna inte drog.
Sen fick vi dela upp oss i 2 led som stog på var sida av en grusväg. En i taget skulle vi gå med våra hundar mellan de 2 leden utan att hundarna skulle gå fram till en av de andra hundarna.
Leonbergern drog såklart till tiken och jag röck i kopplet och sa nej, men det är ovant med en sån bamsing till hund så jag lyckades kliva in mellan hundensbakben och fällde krokben på mig själv så jag druttade på ändan.
Men när jag provade andra gågen så gick det bättre. Det nyttiga var att jag fick öva på att se när hunden började täka på att gå till tiken och att jag redan innan hunden vänder av att jag skulle säga ifrån med ett nej och i det här fallet ett koppelryck.

Övning nummer två var inkallning.
Det hela började med att vi satt i en ring på planen. Hundarna skulle sitta eller ligga brevid och så fick dom en korvbit framför sig som de inte fick röra. Undertiden skulle vi berätta lite om hur våra hundar är. Deras personlighet.
Vitsen var; Jag glömmer fort bort korvbiten framför hunden när jag pratar om något annat, medans hunden oavsett vad den gör har 100 % koll på korvbiten.
Så vi lärde oss att vara uppmärksamma på hundarna medans vi gjorde någonting annat. Vi var duktiga allihopa och det var ingen hund som åt sina korvar utan att fått lov till det :)
Efter detta så skulle vi fortfarande låta hundenn ligga kvar vid korven och kommendera Stanna varpå man skulle gå en sväng runt ringen och komma tillbaks och sätta sig utan att hunden rörde på sig (eller korven).
Leonbergen kladade av det gallant. Lika så Alles yorkie terrier ;)

Den här övningen är jätte bra att öva på hemma för då får man bra kontroll över hunden då den inte tar egna initiativ. och att kunna Stanna kvar är en nödvändig bit i vardgslydnaden. Man  vet aldrig om man behöver lägga sin hund nånstans där den inte får vara i vägen eller liknande.

Efter detta så tränade vi Sitt/stanna kvar genom att sätta hunden och gå iväg en bit och sen kalla in hunden. Det gick också bra.

Men sen! Då skulle vi gå bort ifrån gruppen en och en.
Kursledaren tog hunden och gick iväg en bit och sen när hon vinkade med anden skulle man kalla in hunden. Det blir som ett överrasknings momment för hunden vet inte att jag ska kalla på den.
Leonbergern gick först och kissade på ett agilityhinder och sen satte han av emot tiken! Kallabalik!
Så efter det tränade jag inkallning på Leon-Zack på 3 meters avstånd istället för 15 meter hehe.

Nu var alla trötta så vi slutade efter det mommentet.
Alles pappa kom in med Ax och vi visade kursledaren vad vi hade tränat på.
JAG ÄR FORTFARANDE TJATIG!!! Jag förstår inte att jag inte kan hålla munnen stängd! Jag sa Ax säkert 30 gånger följt av ett kommando som jag sedan upprepade 2-3 ggr innan jag testade med koppel-ryck.
och efter att ha haft leonbergern så hade jag fått lite för mycket självförtroende så jag tog i lite för mycket när jag sa till Ax att hon blev låg och kröp ihop... stackars lillan :(
Men sm tur var så märkte vi av det så jag inte behöver göra så igen.

Läxan som vi ska öva på tills nästa gång med Ax är inkallning.
Då ska vi först sätta eller lägga hunden varpå jag går iväg och sedan kallar in henne. När hon kommit nära mig så ska hon sitta eller ligga igen och då berömmer jag med ETT braaa ;)


Info film om bostonterriern!

Ax kära kullbroders matte hade hittat en serie på You Tube som AimalPlanet hade producerat och jag tyckte filmen var super bra och bara måste se till att du som läser också kan titta på den :)

http://www.youtube.com/watch?v=G3dWns5n21s

Sen vill jag bara tillägga att boston-fisar går att lindra genom att hälla 1 tsk kruska kli i frukosten ;)
Fibrer is the shit!


En söndag för vad det är.

Idag har jag haft tvätttid och har till och med åkt till Rusta och köpt rengöringsmedel för tanken är att det ska bli storstädning idag. Men det blur ju aldrig som man tänkt det när datorn står på :P

Igår blev jag nämligen Admin på bostonterrier.egetforum.se så jag har suttit halva dagen och letat efter nya emoticons/smileys för utbudet har inte varit så bra innan.
Jag har kommit fram till att det inte finns några bostonterrier formade smileys på hela internet! Det är så irriterande...
Det har blivit några nya gula ansikten i alla fall.
Sen har jag efterlyst Avatarer från forumsmedlemmarna, men det har inte varit några online idag nästan... (ja, jag har äst intill övervakat forumet hela dagen för jag har inget liv)
Alle fick göra 3 bilder i Paint i alla fall så jag kunde ladda upp nånting :)

och så har vi Ax. Hon har inte gjort nånting alls idag! Vi har inte änsvarit på långpromenaden ännu för det har varit spö-regn imongångar *blä*
Just nu är det i alla fall sol, så jag har öppnat balkongdörren så hunden åtminstonne kunde få lite friskluft.

Haha, hon ser nästan sjuk ut.
Stackarn blir såååå trött av att löpa. Hon orkar inte äns leka. Det enda som gäller är att sova och kela. Inte mig emot.
Idag har hon latjat i totalt 10 minuter. 7 minuter med den korvformade leksaken och 3 minuter med galgen nu på eftermiddagen.
Snart är det dags för middag åt Ax och sen ska jag dra ut henne på en promenad innan hon får somna om i soffan igen.
Jag ska gå och plocka undan i köket så länge.
Det är inte för sent för en storstädning...

kurstillfälle nummer 4

I lördags åkte vi ut i skogen med hundkursen.
Den här gången fick Ax följa med för att vi inte skulle befinna oss på brukshundklubbens område :)
Vi testade på lite spår med hundarna och det var jätte kul!
Ax fick såklart vänta tills sist för att inte distrahera hanarna i nos-arbetet ;)

En av ledarna hade trampat upp en 10*10 meters ruta i skogsbrynet där hunden skulle få leta efter en leksak.
Jag fick lära mig att man ska gå omkring i en ruta och låta ens lukt gå ner i marken i ca 45 min.
Hundföraren (det vill säga mig) gick in i rutan med en leksak och lekte med den lite medans hunden såg på och sen kastade iväg den en bit. Sen gick jag tillbaks till hunden och lossade kopplet samtidigt som jag sa Leta varpå vovven satte nosen i backen helt automatiskt och letade efter leksaken :)
Ax avände alla sinnen hahaha. nosen, ögon och öron och blev nästan överraskad när hon hittade bollen!
Det var i alla fall jätte kul!
Men hon var inte så bra på att komma med bollen till mig utan hon gick förbi mig till ett utomordentligt intressant träd...
Ax var duktig i alla fall! Men jag pratade för mycket som vanligt...
*Bra! Kom igen! Var är leksaken? Ta den då! etc etc* Så ledaren fick säga åt mig att vara tyst hehehe.

Alle skulle ta fina bilder på detta men han hade filmat (!) så det finns inga bilder att visa idag :P
Nästa gång håller jag i kameran...

En av ledarna hade med sina 2 bamse stora hundar! En schäfer och en stor husky-liknande hund (vet inte vilken ras)
Hon och husky-hunden gick upp en bit i skogen och inväntade en hund efter en annan för att träna på hundmöte.
Nu gick kursledaren brevid mig och Ax så hon kunde ge feedback hela tiden.
Ax drog nästan hela tiden och det var inte OK, så jag röck snabbt i kopplet och sa Nej, me det funkade inte alls.
Det var för att jag ännu en gång hade ett för mjäkigt tonläge! Så jag övade rästen av dagen på att tala från magen, med en röst med mera bas.
Hundmötet gick bra i alla fall. Ax spetsade öronen och glodde, men gick inte fram. Sen när vi passerat tittade hon framåt som vanligt, utan att vrida nacken ur led! :D

3:e momentet var att söka efter en person.
Kursledaren förklarade hur man lägger ett personspår och hur det fungerar i tävlingssammanhang. Det var lite krångligt så jag kommer inte ihåg exakt vad som gällde.
Men hur som hällst!
Kursledaren gjorde ett märke i backen med hjälp av skon sen gick hon rakt in i skogen. Efter 15 meter gjorde hon ett till märke i backen sen fortsatte hon 15 meter till och gömde sig bakom en gran.
Sen visade jag Ax det första märket på backen och sa Leta och hon satte av direkt!
De första 10 metrarna följde hon spåret men sen tappade hon det och gick på vittring istället, men vek av i en U-sväng.
När hon var 3-5 meter från kursledaren bakom granen så ringde ledarens mobiltelefon så Ax hittade henne på direkten :P
Tror du hon böev nå glad då! Det var den roligaste lek hon någonsin lekt! Så personspår måste vi prova på nån mer gång :)
Efter de här 3 övningarna var hunden helt slut!

Vi fick tillbaks till bilarna och grillade korv :)
Det var jätte mysigt att få umgås lite med alla kursledare och deltagare, man börjar lära känna folk lite nu. Dessutom satt det fint med lite varm mat för det var riktigt riktigt kallt i lördags!
Eller ja...det var väl 17 grader varmt men det blåste is-vindar från havet.

Alles mamma kom och hämtade oss vid kl 12 och på väge hem somnade Ax i bilden och sov rästen av dagen!

Nästa tillfälle är på torsdag, och då ska jag få låna en hund igen :) Troligen blir det 10 år gamla yorkie terriern Putte.

Därför vill hon inte ligga på backen!

Jag tror jag vet varför Ax inte lägger sig ner när vi är utomhus! Hon tycker det är kallt och äckligt rent utav.
Min granne (med 2 cavalier king charles spaniels) gick förbi när jag försökte träna Ax att ligga utomhus och tipsade mig om att lägga ut en filt på backen, så det ska jag prova imorgon.
Altså det verkar inte helt omöjligt att Ax faktiskt avskyr att ligga ute när vädret inte är trålande (det har varit kallt och blåsigt den här veckan)
Idag när jag verkligen försökte på alla sätt och vis sänkte hon huvudet lågt och flyttade sig försiktigt nära intill mig...det såg riktigt ynkligt ut och jag kunde inte låta bli att skratta. Precis som om hon bad mig "Snälla snälla mamma, tvinga mig inte, jag gör vad som hälst men inte just det här..."

Grannen hade varit på promenad med sina hundar och jag tog tillfället till akt och övade på att inte springa fram till hundar och granne. Ax var jätte duktig och satt lydigt och väntade tills hon fick hälsa på grannen. Men hennes hundar är inte intresserad av Ax och då gjorde hon något hon aldrig gjort förrut!
Hon ställde sig och började skälla!
Jag blev helt paff och viste inte vad jag skulle göra.
Nu blev det väl inte så att hon stog och skällde tusen tals gånger men säkert 3-5 skall på rak. ovanligt...
Men det är väl så att man inte kan bryta ett beteende utan att ersätta det med nånting annat :P

Kära Molly från bostonterrierforumet berättade tryggande att hon aldrig skulle greppa sin hund i nackskinnet eller ryta i åt den när de gick förbi andra hundar, det fick mig att må bra och känna även där att min magkänska än en gång hade varit rätt. Så jag får prova genom andra grejer istället. kanske att jag lär henne att sitta eller vika av på nått vis. Hällst skulle jag ju vilja kunna få ögonkontakt med henne... men så är det ju inte i dagsläget. Tur att hon inte blir galen vid hundmöten. Lättast är det om vi täffar en hund som vi får hälsa på för då får hon sitta och vänta innan hon får hälsa. Men det är ju svårare när man bara går förbi hundar på gatan.

dagen-efter-träning

Nu på morgonen efter förmiddagsrastningen så tränade jag lite med Ax.
Först och främst tränade jag henne att gå i koppel utan att dra och följa med mig i svängar och kurvor och när hon inte hängde med tyckte jag i kopplet... Åh...det känns inte hellt rätt med koppelryckningarna, men jag måste säga att det funkade. Jag hade på henne ett vannligt halsband idag, vet inte om det är bättre eller sämre för ryckningarna?
Jag tror det är sämre, för med ett strypkoppel så stramas det ju åt... Hedanefter ska jag ha sele på henne som jag rycker i, då blir det mer ett överraskningsmoment istället för att det ska finnas risk till skada.
Jag fick ögonkontakt från henne en hand full gånger under övningen, men hon följde med i svängarna ändå.
Betyder det att jag hade kontakt och hon hade koll på vad jag gjorde utan att hon tittade mig i ansiktet? Det känns så, men jag kanske tar fel?
Vi tränade också lite ring-träning inför utställningarna som komma skall, det går mycket bättre än kontaktövningarna!
Ax tittar framåt och svänger när jag svänger. Vi övade också med att stanna utan att hon automatiskt skulle sätta sig ner.
När hon satte sig så tog vi bara ett steg framåt och när vi stannat stående fick hon kommandot sitt.
Vi tränade också sitt/tanna kvar och det gick gallant! Inga problem alls där! Då blev jag stålt!
Men sen kom ligg/stanna kvar... Hunden VÄGRAR att ligga, det spelar ingen roll vad jag gör (och nej jag försökte verkligen att inte tjata mig till det heller)
Hon bara satt där och lådsades inte förstå vad jag menade. Då kom frustrationen.... Så vi hoppade över dom övningarna efter 4 försök.
Men sen provade jag igen när vi var inne i trapphuset. Innan hon fick komma in genom dörren skulle hon ligga. Så jag sa ligg en gång och hon neg (försök till fusk) så jag stog och tittade på henne och vätade tills och låg ordentligt och då fick hon komma in...
Tänk att det ska funka så bra då. In och ut genom dörren eller innan maten serveras då gör hon allt man ber om.
Hur kan jag översätta den kontrollen till vardagslydnaden? Det måste finnas nånting där hon väntar på att få eller gå göra för att hon ska lyda...
Det här blir en svår nöt att knäcka.

Jag glömde att skriva en sak igår!
Vi tränade hund-möten på kursen igår och medlen som var tillåtna för att hunden inte skulle titta på den andra var bland annat att ryta ordentligt i eller stanna och ta tag i nackskinnet och säga Nej! Det känder lite olustigt, men jag sa inget då... Vissa av hundarna där kanske är sånna som man måste kontrollera på det viset om det ska funka, så jag säger inte att den metoden kanske är idiell för vissa.
Jag skulle hällre vilja ha alternativa metoder där. Har du nått förslag?
När Ax ser en hund vill hon hällst stanna upp och glo i hopp om att den andra hunden ska komma till henne. Är man ute och går när hon får kontakt med en hund så spetsar hon öronen och skuttar i kopplet samtidigt som hon nästan vrider nacken ut led för att inte tappa hunden ur sikte.
Det är klart att det är drygt när hon håller på så, men hon försöker i alla fall inte att anfalla hunden eller börjar skälla.
Det finns alltid dom som är värre, eller hur ;)
Samma sak där, jag kan inte alltid locka henne med godis, det måste finnas sätt att komma runt det utan att muta, och så är det inte heller säkert vilket beteende man uppmuntrar.

3:e kurstillfället

Idag var det 3:e gången lydnadskursen ägde rum. Ax fick inte vara med på planen så hon fick åka hem till mina svärföräldrar under tiden.
Istället fick vi låna en liten yokie terrier som hette Putte och var 10 år gammal! han var såklart bra inlärd med lydnad, men jag lyckades ändå inte få honom att ha kontakt och lyda mig.... Jag är en mjäkig ledare!
Det var i alla fall otroligt nyttigt att få prova på en annan hund. En hund som faktiskt var duktig igentligen. Det fick mig att se på mitt ledarskap på ett annat vis och här måste det göras förrändringar!
Först och främst ska jag SLUTA TJATA! Säger jag till Ax att sitta och hon inte sitter så upprepar jag mig tills hon lyder och det är ju heeeelt fel! Så nu ska jag försöka bli lite mer konsekvent med henne.
Vi skippar det här med att få kontakt genom att vara rolig och leka, det har vi provat och det funkade inte.
Istället ska vi köra metoden där jag är mer bestämd och verkligen menar det jag säger och lyder hon inte så får jag putta till henne för att få uppmärksamheten eventuellt rycka till i selen.
Jag ska även börja använda handgester för att tydligare visa vad jag vill att hon ska göra.
Den förlande veckan ska jag träna kontaktövningar genom att gå med henne i koppel, göra tvära svänngar och vändningar och få henne att hänga med i svängarna.

I läxa fick vi att öva på sitt/stanna krar och ligg/stanna kvar.
Nyckeln i det hela är att inte ha direkt ögonkontakt under momentet för det kan störa hunden så att den rusar fram.
Man ska kunna vända ryggen till också så småning om.

Jag pratade med mina kursledare om att öva in Fot. Det är klart att det fungerar, men det är mer som ett inlärt trick och inte ledarskap så jag ska nu prova med den andra metoden istället.

Så vad mer har jag lärt mig idag...?
Ax har nog mer kontroll över oss än vad jag har erkänt för mig själv. Det handlar inte om olydnad från hennes sida det handlar om att hon är oengagerad för att jag mjäkig och okunnig.

Det var ju meningen att vi skulle ha en liten genomgång efter kursen med Ax, men det började ösregna och hagla (!) när vi skulle avsluta kurstillfället och till på köpet så hade Alles pappa glömt Ax koppel och halband hemma hos sig. Så det var nog meningen att vi skulle träna lite mer hemma innan vi tar privatlektionen.

Nu är både Alle och jag jätte frysna och ska krypa nner i soffan med en redan sovande hund.
Jag kokade rabarberkräm till kvällsmat, det var gott med något varmt när man kom hem.

Nästa kurstillfälle är nu på Lördag och då ska vi vara ute i skogen. Då ska vi grilla och sen prova på Sök, det ska bli skoj!
Jag ska köpa med mig dennis-korv och en termos med varm choklad (om vädret blir lika kallt som det var idag)

Nytt tikskydd!

Idag gjorde jag ett nytt tikskydd till Ax av ett brunt stretchigt tyg med apor på. Gulligt va?
Den här modellen funkar utmärkt för en utan svans som håller saker och ting på plats! Jag är mycket nöjd faktiskgt, och Ax verkar också det (?)
Knappen köpte jag på loppis för en vecka sen.... Jag är ju som tidigare nämnt helt besatt av att köpa knappar och dessa var ena riktiga pärlor!Ett extremt användbart plagg det här!
Här använder hon det som ett ryggskydd för dagar som innehåller nederbörd.Så här sitter den perfekt!
På den här bilden ser man också tydligt att det finns 2 resårer. En som går runt magen utan reglering och sen rumpdelen som har ett knapp-håls-band. den konstruktionen gör att trosan inte halkar av.
Den första resåren sitter rätt långt ner på stussen medan den andra vilar ovanpå.


Alle skulle också sy. Det skulle bli en skyddsväska för den nya Boom-Blastern som kom men posten idag.
Av spillbitarna blev det en korv till Ax också som hon lekne med i kanske 2 minuter innan hon somnade om.
Haha! När jag påpekade att Alle hade klippt upp en befintlig fåll i onödan sa han.
-"Ja, det var en konstig tygbit det här..."
Då sa jag:
-"Det är ju din gamla röda gardnin, det är ju därför den  har fållar."
Var på Alle sa:
-" Min röda gardin!? Har jag klippt sönder min finaste gardin!? NEEEEEEJ!!!"

Sen skrattade jag till nära döden och tyckte lite synd om Alle ;)
Själv var jag inte alls förtjust i gardinen hehe.Ax löper för fulla muggar och måste ha mensverk idag för hon har inte lyft en fena på hela dagen! Hon har sovit i soffan bara, ja också så gått en liten promenad, men sen somnade hon igen.

Privat träning på BK!

Altså jag är så paff att jag inte vet hur jag ska reagera...
Min kursledare ringde mig precis i hopp om att kunna lösa det hela på någe vis...
Hon berättade att det alltid blir såhär i kurserna och att det är jätte tråkigt varje gång och verkligen vill lösa mitt problem!
Efter en lång diskussion om hur hemsidan borde uppdateras så erbjöd hon sig att träna oss privat!
Såklart, det kan bli svårt i.o.m att vi båda har andra saker att göra i veckorna, men jag föreslog att vi tog en kvart efter ordinarie träningstillfälle, så vi ska prova med det.

Nu på torsdag ska Ax i alla fall få stanna hemma då hon kommer vara i höglöp, men min kursledare ska ta med hennes mammas hund som jag ska få låna!
och på lördag ska vi vara i skogen och då ska vi ta med Ax, men vistas en bit ifrån hanarna i gruppen och efteråt ska vi gå i genom hur min hemmaträning har gått.
Altså ja finner inte ord över hur tacksam jag är!
Jag sa också detta till gruppledaren. Att hon är en stjärna som ställer upp och engagerar sig i individen!
Hon svarade att hon tycker så synd om oss och vill gör allt för att hjälpa till. Sen nämnde hon också att hon inte trodde att de andra kursledarna på klubben skulle ställa upp likadant.
Så nu i all otur och allt krångel så ordnar det sig trots allt!

Personlig coaching. Jag är så lycklig nu :)

Löp minus kurs =SANT!

Jag satt på bostonterrierforumet, vovve.se (rastplatsen) och helgon forumet hela kvällen igår för att leta information angående löptikar på Brukshundklubbar och det hela började se ljusare ut. För jag fick bara svart från folk som antingen hade gått en BK-kurs med löptik där de hade utnyttjat tillfället och tränat hanarna att ignorera löpisarna, eller så hade BK-områdena en speciell plan där löptikar fick vara på.
Så jag fick upp mina förhoppningar och sydde till och med ett special tikskydd så Ax inte skulle kunna kissa nånstans!

och så ringde jag kursledarna igen...

Nej, det är helt förbjudet för löptikar att vistas på området...
Jag sa att jag ville ha mina pengar tillbaka och det förstog hon. Även de 360 jag la ut för medlemskap i klubben. Hon ska tala med kassören och ringa upp mig igen. Jag vet att det kommer bli massa tjafs om det här med klubb avgiften, det känner jag på mig. Men jag får stå på mig.
Kursledaren berättade att det var en till i gruppen som funderade på att hoppa av också för att hennes tik också kommer löpa snart.
Altså att klubben inte har den här informationen tillgänglig för folk när dom blir medlem är helt absurt! Det finns ingen information alls om regler och policy på hemsidan, och vem är det som tänkter på att ringa för att fråga om sådana saker? Klubben förlorar ju massvis på nånting som skulle vara så lätt att undvika.

Det är helt enkelt inte meningen att jag ska få gå en kurs med Ax! Bara en massa tjafs har det varit. Jag blir så ledsen...

Jag får ta och antingen lägga pengarna på en privat tränare (3 ggr för 900 kr) eller så köper jag en bok och tränar hemma!
Det blir nog att jag köper en bok i så fall :)
Ja och så får jag leta träningstips på YouTube hehe.

Ingen kurs?

Idag tog jag tag i det här med kursen som vi går på med Ax. Hon har ju börjat löpa nu så hon kommer inte kunna vara på brukshundklubben...
Det som är så tokigt är att under de närmaste veckorna har vi kurs på torsdag, lördag, måndag, torsdag.... Altså 2 ggr/vecka, så vi missar altså 4 tillfällen istället för 2 p.g.a detta :P
Vi överväger starkt att hoppa hela kursen och gå i höst istället :(

Jo vist, vi skulle kunna gå dit och titta dom här gångerna och sen träna hemma, men då får man ingen coaching från ledarna. Med andra ord skulle man lika gärna kunna köpa en bok om ämnet.

Eller så hittar vi någon annan med hund som kan tänka sig låna ut vovven dom här 4 gångerna. Det är såklart bättre än alternativ 1, men på samma gång så är en hund en individ och oavsett vilken hund vi skulle ta med så är det inte Ax, och det hjälper inte oss att lösa hennes problem.
Som sist, då vi tränade kontaktövningar, det vi fick lära oss på kursen funkar på många hundar, men inte på Ax. Det krävdes att kursledaren såg det och sedan kunde tipsa mig om andra alternativ. Hade jag tränat med en annan hund hade vi aldrig lagt märke till problemet och troligen inte fattat varför det inte funkade hemma.

Så vi blir nog så illa tvugna att skjuta på hela kursen :(
Det är så fruktansvärt synd att dom bara håller 1 kurs per termin! och så är det överallt om man inte vill ha en privat tränare. Men jag vill ju inte kasta pengarna i sjön heller, så jag känner mig skyldig att återkomma och gå i höst istället i så fall.
Men i höst kanske jag har kommit in på entreprenörskolan i Leksan och pluggar där i veckorna! och i Leksand har dom ingen brukshundklubb :P
Så då skulle Alle få gå hela kursen själv, kursen som jag betalt och då inte kan vara med på..

Nu blir jag riktigt deprimerad :(

Vad ska jag göra?

Jag önskar att jag kände någon som var hund-coach eller aktiv i brukshundklubben som kunde hjälpa mig med träning i sommar...
Madde? Du som precis har gått kurs, vill du bli min lärare? (skämtsamt och seriöst)


Valls hage igen.

Den här veckan har träd och andra växter näst intill sprängts i luften!
Vi var i valls hage för 5 dagar sen och då var det bara lite småknoppar, men idag hade till och med blåbärsrisen blommor.
Jag hittade en så fin vitsippe äng som jag ville fotografera Ax i, men det var ju lättare sagt änn gjort...


Kameran är e sån i kompaktformat och det är omöjligt att få bilder med bra kvalité! Speciellt för mig som inte äns kan med funktionerna på den här kameran...
Men till slut började hon stå lite mer stilla och då tänkte jag passa på!
Men det sket sig totalt... BOKSTAVLIGEN!Ax har börjat löpa igen nu, så jag måste ta och sy ett nytt tikskydd. Ska försöka ta mig i kragen imorgon.
Undrar hur det blir med kursen nu. Man kan ju inte ta med en löptik till brikshundklubben ju. Men jag vill ju inte missa en hel massa heller!
Jag ska fråga om det inte finns en hund dom kan låna ut hehe.
Eller om jag kanske känner nån som har en hund att låna.
Måste ringa och kolla det i nästa vecka.

Tror du Ax har varit nå dryg idag då!
Hon var helt omöjlig att gå med i koppel! Jag klev på henne och sparkade henne av misstag flera gånger för att hon flaxade runt som en galning.
det var helt omöjligt att få kontakt också. Det spelade ingen roll vad man gjorde heller! Helt omöjligt idag. Sen så skulle hon stanna och nosa och kissa på precis allting vi gick förbi. Altså ett tag kunde jag inte göra annat än att skratta för vi gick på ett nytt ställe över en bro och hon stannade vid var enda pelare och försökte klämma ut en droppe...
jag försökte kocka på henne och försöka få henne intresserad av nått annat, men det var helt omöjligt så tillslit igonrerade jag att hon stannade så jag drog i henne istället varje gång det tog stopp... och det funkade inte heller.

Men det var i alla fall en härlig promenad :)

första maj

Idag är det röd dag, vilket innebär att man slutar tidigt på jobbet! Jag var hemma redan vid 18 :P
Alle hade tillagat Gösen som han fiskade upp igår.
Efter middagen tog vi en långpromenad för att kolla på resterna av maj-kasen.
Det rykte fortfarande om den.


Ax var inte sist med att gå fram och undersöka.
Det dammade riktigt roligt av askan också!Efteråt var hon kolsvart om tassarna och trynet.Så det blev en varmdusch när vi kom hem.


Maj-kasen.

Sista aprill. En härlig dag.
Jag älskar den typen av firande. Så mysigt!
Ja ja, för många är sista aprill dagen för första fjortis fyllan, eller kanske en ursäkt för att 10 år senare får återgå till fjortis-fyllan :P
Men inte för mig! Jag älskar att stå och se på maj-kasen, höra goss-kören sjunga in våren och avslutningen med fyrverkerierna. Det är sååååå mysigt!
I år jobbade jag (surprise) till 20.15 och sen var det till att ta sig hem och äta nånting och byta kläder. så sedan vid 21 är man helt slut och trörr som attans!
Ax också för den delen.
Men vi gick i alla fall till Boulognerskogen (bollan) för att njuta och träna lite socialträning för the dog ;)Jag var lite orolig till e början för det kommer vara en massa ungar som kanstar smällare å grejer, men Ax reagerade bara geom att bli extremt nyfiken och spetsade både ögon och öron!
Sen fanns det också en hel del hundglada människor som ville komma fram och hälsa, så det var lite som en belöning för henne :)
Hon totalt älskade kasen! Hon kunde inte slita ögonen från den!När vi skulle igeom folkmassan så bar jag på Ax såklart och då var det en tjej som kommenterade "Stackars hund!". Men hon hade inte räknat med att jag skulle höra henne...
Jag sa "Det är inte ett dugg SYND om hunden!" var på hon kollade på mig och små-log lite generat.
HA! Jag van!

Vi stannade i ca 40 min innan Ax blev jätte trött (eller besatt av brasan, jag vet inte vilket) så vi gick hem :)

Vi stannade i ca 40 min, sen blev Ax väldigt trött så vi gick hem :)

RSS 2.0