kosttillskott

Jag tror jag eventuellt kanske vet om Ax har en allergi eller ej!
Det skedde ett genombrott(?) för en vecka sen!

Vi bytte foder till Standardt Hjort (hon åt standardt orginal innan) samtidigt som hon fick Hemovital (blodpulver) och Laxolja.
All rodnad på huden försvan vips!

Men så köpte jag ett nytt tuggben av märket Bravo med honungssmak som hon älskar och alltid har fått och vips blossade utslagen upp igen!
Så jag la undan benet igen och poff så var det bra igen..
Nu har detta hänt en gång bara så jag vågar inte hoppas på nånting ännu... Utan jag ska ge henne benet igen om en vecka eller 2 för att se om hon reagerar igen eller inte.

Jag har ju gett henne kosttillskott tidigare i form av kalciumkarbonat som hon reagerat positivt på och vill du prova nånting annat som stärker immunförsvaret.

Groddolja eller alger kanske?
Standardts Immun är också ett alternativ, men det är rätt dyrt och i tablettform så det blir svårt att dosera. Önskar att det hade funnits i mindre förpackning så man kunde prova först.

www.haromi.se är en webbshop som säljer kosttillskott till bra priser.


ALGER FRÅN ISHAVET
Macroalger mot klåda, eksem, håravfall, dålig päls, mag/tarmstörningar, mystiskahältor, dåligt allmäntillstånd och kondition, dålig pigmentering m m. Algerna blandasi maten. Macroalgerna från ishavet ackumulerar över 100 st av naturens egnamineraler, proteiner, vitaminer och spårämnen. T o m vitamin B 12, som inte finnsi någon växt på land, finns i algerna. Detta är rena Ascopyllium Nodosum alger frånishavet av hälsokostkvalitet. (Tag gärna 1 - 2 kryddmått själv om dagen.)


GRODDOLJA
Kallpressad groddolja av högsta kvalitet. Lättsmält så att djuret omedelbart kantillgodogöra sig vitaminer och nyttiga ämnen. De viktigaste vitaminerna är A-, D-och E- vitamin. Bra för huden, slemhinnorna och immunförsvaret. Groddolja innehållerockså alla linol-, linolen- och inocitolsyrorna. Det syns på pälsen efter 5 - 7 dagar,klåda och mjäll försvinner. Groddolja innehåller också lecitin som stärker alla muskler(hjärtat också), lever och njurar så dessa fungerar på topp.


HEMOVITAL
Hemovital är en unik naturprodukt som utan kemiska processer innehåller för livsprocessen nödvändigajärn och spårmetaller t ex Selen, Zink, Koppar och Magnesium. Hemovital rekommenderas avveterinärer till alla som vill ha djur med kraftigare, tätare och glansigare päls, samt till ungdjur, dräktigadjur och djur som motionerar mycket för att bygga upp muskelmassa. Hemovital upptages oberoendeav annat födoämnesintag och dosen är optimerad med avseende på ingående komponenter somkosttillskott. Detta medför en enkel och praktisk kostregim utan biverkningar.


Bostonterrierklubben = love

Här om dagen ringde en mysig dam vid namn Ulla Severin (Oelandicas kennel) från Bostonterrierklubben och frågade mig om jag kunde tänka mig att bli lite mer aktiv och vara mer delaktig i styrelsen.
Ja det skulle jag väl kunna prova på, tänkte jag :)

Det visade sig att min gode vän, bostonentusias och uppfödare Ivan hade gett Ulla mitt nummer och tyckte att jag skulle vara med.
Ulla hade försökt övertala Ivan också, men han har varken e-mail adress eller internet, så det blir mycket svårare med kontakten då. Vi får se om vi lyckas övertala honom ändå.

Jag vet ännu inte så mycket om vad det går ut på. Men jag blev försäkrad om att det inte handlade om att åka på en massa möten i alla fall. Det är till mestadels telefon och e-mail kontakt.
Det hade varit svårt annars med tanke på att jag går i skolan och allt sånt.

Jag får nog vänta tills jag får ett mail, eller så kanske jag får veta mer på utställningen i Sundsvall den 23/5.
Nu väntar jag bara på mitt nysa skol-schema för att se hur det är planerat runt den helgen... Jag farar att jag är på Praktik då...och då kan det bli problematiskt!
hoppas hoppas hoppas det går att ordna!

Saluki's och en cockerspaniel

Så åkte vi till Storvik för att säga hej till Jessica och henner härliga hundar.
Hemma hos jessica bor det 2 Saluki's (Chareraz & Lukas) och en Cockerspaniel (Dime). Kolla in deras vardagsliv på http://jessicalif.wordpress.com/

Jag var orolig över att Ax, det lilla fart-paketet skulle skrämma livet ur Jessicas hundar, just för att vi träffades på en utställning förrut och då blev hunden Chareraz inte speciellt imponerad hehehe.
Men det gick över förväntan bra!!!
Chareras var fortfarande osäker på vad han tyckte och morrade och skällde samtidigt som han viftade på svansen och följde Ax hack i häl! Lukas blev Ax kär i på direkten och de lekte följa-Jon hela kvällen hehe.
Dime som är sen länge pensionerad gjorde också ett gott intryck på Ax.
Ax har stor respekt för de äldre må jag säga ;)

Har du någonsin hört en bostonterrier yla?
Det hade inte jag....
Det lät som en gurgling.
Hehe.
Jessicas syster sjunger som en ängel och när hon gör det så sjunger Chareraz också. Hon hade en uppvisning och efter en stund började Ax att låta! Åh, herriguu...det var en ylning.
Vi vek oss dubbla av skratt!!!
Jag har försökt att få henne att yla igen efter det med hjälp av youtube, men icke!

*graoouuw* från Ax!

Ramses is a big dog!

Vi åkte till Sandviken för att hälsa på Madde och Ramses!
Tyvärr fick inte ramses leka då han skadat ett knä. Men det förstog inte Ax så hon försökte trissa upp honon för hon vet hur roligt det är att leka med Ramses.
Så jag blev tvungen att hålla henne lugn och ta kontroll. Så jag lockade med godis och sa till henne att ligga stilla hela tiden.
Lill doggen var jätte duktig och lyssnade på mig! Men ack så rädd hon såg ut då!!! Det vara bara att skratta hehe.

***I'm next.....***


Ax, 7 kilo.   
Ramses 70 kilo.

Kolla in ramses vardag på:
http://bbramses.webs.com


RSS 2.0