En Söndag bara.

Jag har jobbat hela dagen idag. Kom hem runt 19:00 och hittade Ax med en tejpad äggkartong! Hon hade fått paket av husse! Vi gick direkt ut på en promenad och hon var verkligen på jätte bra humör. Intresserad av allt som rörde seg och betedde sig som en jo-jo i kopplet ;)
Lite dryg var hon för hon ville springa fram till alla människor hon såg. Det spelade ingen roll om de var på andra sidan gatan eller 50 meter bort. hon ville gå åt det hållet...
Vi gick till en grusplan där vi sprang runt lite granna. Men så såg hon folk och sprang ditåt så jag störtade efter och kom ifatt henne. fyyy..... Men sen gick det bra. Jag höll henne kopplad så sprang vi runt båda två istället.
På vägen hem gick vi förbi ett gäng unga tjejer som ville hälsa. Ax i extas!
En bra kväll :)

Annars så har jag provat kappan påp henne nu. Och den sitter jätte bra. Nu ska jag bara sy fast en knapp i fram som håller ihop bitarna.
Här följer några bilder:

matte är så himla dum... Ax är ju nyvaken och känner inte alls för att vara fotomedell och stå på en pall just nu. Men jag lovar att hon fick massa gottis och snälla ord under photo-shooten ;)


Hon ser bedrövligt trött ut här, men då blev den här bilden bäst om man jämför med de andra på hennes ansikte :P hehehe

Play-date med Hazzel

Idag kl 12 kom Sofia och hämtade oss med sin bil. Hon hade precis kommit från skolan. Idag hade de haft fysik och hon hade tillverkat badbomber. skoj, skoj. Hon läser till förskole lärare.

Vi åkte hem till Sofias föräldrars hus. Det finns en stor gård med staket runt där Ax och Hazzel kunde leka ifred. Vi satte oss med en kopp te och bara iaktog hundarna när det kutade runt och brottades.
Det var underbart väder idag. Solen sken och det var vindstilla. En perfekt dag!
Det var fulls ös så fort kopplet lossades!
Detta är Ax game-face hehehe. Hon blir såhär galen när det är skoj saker på gång! Det är rätt fantastiskt att hon vet hur man slappnar av också.

Hazzel hade en hel del pipleksaker som Az la beslag på. Hon älskar sånt som låter. Hon sprang runt i säkert 40 min och Hazzel jagade henne. Man glömde bort tiden.
Förra gången de träffades så var Hazzel lite överexalterad och ville para sig med Ax, det var lite tokigt, men idag var han jätte duktig. Han försökte fortfarande bestiga henne. Men Ax kom ihåg det från sist och trodde det var en lek och tog sig genast ur greppet ;) Undrar hur det ska gå den dagen hon ska paras på riktigt! Kommer hon tro att det hela är en lek? ;) (skämtsamt)
När vovvarna började bli trötta ropade vi in dom och de fick sitta med oss ett tag och glassa i solen lite. De behövde lugna nerverna lite.

Här ovan är en bild på Hazzel, Ax och Sofia. Är det inte kärlek så säg.

Efter detta tog vi en liten promenix bara för att testa hur dom reagerade. Ax var jätte jätte duktig! Hon har aldrig gått tillsammans med en annan nund förrut. De vandrada sida vid sida, tätt intill varandra.
Ax åt hästbajs... Jag böev ine glad. Men jag antar att det smakar som marsvinsbajs (de har ju trots allt samma diet) och sånna små korvar brukar hon hitta på golvet hemma när marsvinen varit framme.

Efter promenixen fick de gå lösa på gården igen. Då var de trötta minsan. det var så skönt att de kunde slappna av tillsammans (i alla fall lite) Det var jätte roligt, super trevligt och extremt nyttigt och lärorikt för Ax.det här var sista bilden innan vi for hem. Pipleksaken som Ax har i munnen var super skojig och hon släpte din inte ur sikte ;)
Efter en lång och rolig dag så kom vi hem för att hitta Alle sovandes i soffan.
Ax fick mat och sen hoppade hon ner tillsammans med honom och somnade på direkten.

Hon vaknade igen några timmar senare. Då lekte hon lite och tuggade på sitt tuggben, men nu har hon gått och lagt sig för kvällen.
Imorgon tror jag att jag ska försöka stretcha hennes ben, för hon måste ha fått träningsverk efter den här dagen.

Ax nya kappa.

Idag sydde jag klart hundtäcket till Ax som jag började på igår.
Tyvärr har jag inte provat kappan på henne ännu, för hon har sovit som en toka och efter det blev hon hyper leksugen och kunde inte stå stilla. Så jag sparar det tills imorgon.
Här är i alla fall några bilder på det färdiga resultatet:
Det blev en hel del kvar av tyget så jag funderar på att göra en mössa/keps av det så vi matchar i vinter :P

Jag satte ett spänne på ryggen så hon kan växa i den. Hon kommer ju att bli lite bredare.
Ax nya kappa ovanifrån.

Så här ser kappan ut i profil, den är som sagt ganska stor på henne, men hon måste ju ha nånting att växa i ;)
Är är kappan i profil

Jag ville sååå gärna prova kappan på henne när den blev klar! Men man skal inte väcka den hund som sover... och den här jäntan sover jätte hårt! Snarkade gjorde hon också. Det är så gulligt. Och så drömer hon när hon himlar med ögongen som på bilden.
Jag hoppas nästan att det ska bli dåligt väder imorgon så hon kan ha sin kappa.
Men jag funderar på att sätta en snodd där bak som sitter únder svansen också. så kappan sitter på plats.
Jag vill prova kappan på henne, men hon sover..

Ax nya tyg

Idag var vi ute på stan och köpte in nytt tyg till Ax. Hon ska få ett nytt täcke och behövde ett varmt och fint tyg så hon håller värmen i vinter :)
På fredag ska hon på lekdate med Hazzel igen. Sofia ringde idag och bjöd med oss hem till hennes föräldrars hem. De har en stor gård att springa runt på! Det ska bli jätte skoj!
Jag tror inte jag kommer hinna klart med täcket tills dess dock, för imorgon ska jag och Alle iväg till K-rauta för att titta på badrums inredning. Alle håller på att kakla om badrummet hemma i hans lägenhet nämligen.
Ax kommer få stanna ensam hemma när vi är iväg, men det är inga problem. hon kan roa sig själv utan att bli orolig över att vi inte är där :D

Jag valde mellan ett rutigt ylletyg och ett orange möbeltyg ;) Jag som har en sån svår beslutsångest... Det tog närmare 40 minuter och då var det Alle som fick välja i slutändan. Jag är jätte nöjd!! :D Det blev ylletyget. Det är mörkblått med vita och röda rutor. Biten på 60 cm kostade 77:-, sen köpte jag en bit vitt tyg som verkade vara bomull med plast på, så det ska jag använda för att vattentäta täcket. Den biten kostade 10:-, den hittade jag i en korg med stuvbitar. Så köpte jag det billigaste fleecetyget på hela Ohlsons, och när jag tittade på bilderna så ser jag att värgen på fleecen verkligen framhöver Ax ögon ;) hehehe


Vad tycker du? Skulle hon passa i en kappa av det här tyget?

Röda örat

I helgen som var har Ax öra blivit rött, och igår var det även lite svullet så jag ringde veterinären direkt.
Vi hade tid där idag kl 11 och veterinären konstaterade att hon inte hade något problen i hörselgången utan det var bara på de synliga delarna av ytterörat. Det kunde bero på en hel del saker och det kunde inte fastställas. Men det kunde vara allergi eller exsem. En reaktion på yttre påverkan... Så vi skulle kolla henne extra noga så hon inte får utslag på andra delar av kroppen.
Nu fick hon i alla fall örondroppar som ska hjälpa läkningen. Undersökningen kostade 460:- och dropparna på 140:-. Det kostar att ligga på topp ;)

På vänster sida ser du hennes friska öra och det högra är det röda..

Utställning i Valbo

Ja, idag var det premiär på hundutställning. Det var en inofficiell valputställning på valbo BK. Jag åkte in till kl 9 då det hela började för att vara väl förberedd och så Ax fick vänja sig vid omgivningen.
Jag mår säga att jag trodde inte alls att det var såhär det var. jag trodde folk skulle vara jätte sociala och sånt, men det kom inte fram en enda person, och Ax  fick inte hälsa på en enda hund heller... Det var lite trist, men så är det.
Hade det funnits några fler bostonterriers så hade det säkert varit annorlunda.
Men lite tur hade jag i alkla fall! En bekant till en kompis kom in till kl 11 kanske, precis innan det var vår tur i ringen. Jessica heter hon och hon har en Saluki på 6 månader.
Äntligen fick jag någon att prata med och Ax fick lite uppmärksamhet.
Jessica var så snäll att hon tog några bilder på oss. Det var såklart svårt med en liten digitalkamera när man springer omkring, men några skarpa kort blev det.
Här står lilla Ax på bordet, efter att ha struttat runt i ringen, hon frös jätte jätte mycket, men hon var rätt duktig ändå.
Men efte detta skulle hon stå på backen och domarna stog och tittade jätte länge, hon satte sig ner säkert 5 gånger och tittade bedjande på mig "Ta upp mig, jag fryyyyyser."

Ax var ensam bostonterrier så hon "van" såklart ett hederspris och BIR ;) Jag är super gkad för det trots att hon inte van dom genom sin skönhet utan bara på grunden av att hon var ensam bostonterrier hihi.
Hon fick utlåtande från domaren också, men domaren skrev som en kratta så jag har haft svårt att tyda det hela...
Det står kanske:
Ännu ganska luftig tikvalp. Vackert huvud o "ultr" (kan inte tyda det ordet, kanske det ska stå uttryck). Bra skalle, bra öronhållning, mörka vackra ögon, bra hals. Skulle önska stramare rygglinje, lite brunt "kom" (ser inte vad det står, men antar att de syftar på pälsen...)  bra bröstdjup men behöver fylla ut i fronten, lite knappa vinklar bak. Rör sig bra för åldern.

När grupp 9 var klara och BIG utsetts (det blev en bichon havanas eller hur det stavas) så var det grup 10 tur. Hehe, Salukin var i grupp 10 och det var den ända. så Jessica visade sin und och fick sina 3 rosetter och gick automatiskt vidare till uttagningen av BIS-valp. Det tog nu jätte lång tid och Ax frös som en toka, jag värmde henne så gott det gick och hon lyckades somna lite i min famn. Men vid 14:00 nånting kom de äntligen igång igen och det var dax för BIS-valp.
Jessica kom 5:a och fick ännu en rosett och en tuggleksak i from av en varmkorv. Jätte skojig utställning på det viset att alla fick priser och att konkurensen var väldigt liten eller existerade inte alls hahaha.

När allt var klart fick jag skjuts av Jessica och hennes mamma till bussen, men det var 30 min innan den gick så jag och Ax bestämde oss för att gå till nästa hållplats och få u pp värmen lite. På vägen hittade jag en liten flock med kantareller också!
Äntligen hemma igen. klockan är 15:30, Ax är suuuper trött. Men fick ändå posa för en liten bild med rosetterna.
Sen fick hon mat och nu sover hon som en stock.

Sammanfattat så tycker jag att det var roligt. Det var skoj att se hur det går till på en hundutställning och att få se så många fina hundar. Jag var inte alls nervös i ringen heller.
Minus var att folk och hundar i allmänhet inte hälsar på varandra och att Ax frös så mycket. Det var riktigt risigt väder... 8-10 grader varmt och gråmulet.

Stort plus var att jag fick träffa Jessica och att vi ska se om vi inte kan åka på fler utställningar tillsammans :)
Wiii en utställnings polare!

Visit hos uppfödaren

Idag åkte jag och Ax ut till uppfödaren för att få en liten genomgång om hur man beter sig på en utställning.
Tipsen jag fick var nyttiga och jag tror det kommer gå rätt bra :)
Jag fick lära mig att Ax ska gå på vänster sida om mig och att vi ska stå still framför domaren. Skulle Ax sätta sig så ska man ta ett litet varv till.
Ax hade såklart en hel hög med annorlunda upplevelser idag! Först så fick hon för första gången träffa en hund av samma ras. Det var hennes Mamma :) Hon könde inte igen henne ;) hehe. Sen tänkte hon inte på att Ax fortfarande är valp och lilla blomman min fick sig en avhyvling så fort hon gick nära mammans husse och matte... (väldigt "överbeskyddande" hundar hos uppfödaren)
När Ax lugnat ner sig lite fick hon istället leka med sin Farfar, det gick bättre för han är väldigt bra med valpar. Det var galet att se hur de kom igång och busade och trissade varandra. Ax måste blivit hes efter allt skällande och "pratande" hehe.
Efter vi hade varit hos uppfödaren så gick vi till zoo butiken som ligger i närheten. Där köpte vi ett utställningskoppel och en tandborsttugg.
Det var hund-trims dag på zoo så det kom jätte många hundar! Så Ax har säket träffat minst 10 nya hundar idag.
Mitt uppe i allt hundhälsande på zoo så kom det förbi en kvinna som jag känner igen från jobbet på Lidl. Hon är stammis där och vi pratar rätt ofta för hon har också en Bostonterrier från samma uppfödare.
Hon hade varit och tittat på Ax oxh hennes kullsyskon när de var riktigt små valpar och hon har viljat se Ax länge, så det blev sensation när hon såg oss :D
Så vi snackade boston i säkert en halvtimma medans Ax försökte bjuda in till lek med en tibetansk spaniel.
En timme senare efter att ha pratat med alla hundägare som kom in på zoo och berättat Ax livs historia för zoo personalen så tog vi bussen hem.
Det var liiiite pinsamt på bussen för Ax fes hela tiden.. och dom fisarna är inte nådigt äckliga dom!
Anledningen att hon är så fisig är rätt dum...
Min kära sambo. Ax husse fick för sig att koka hennes tuggben i buljong, för att de skulle bli godare.
Och godare blev dom också! Men lilla magen mådde gillade det inte lika mycket. Hon har varit en läckande gasbalong i 2 dagar!
Men nu har juag slängt alla skinbitar och så köpte vi ju ett nytt tandborst tugg-ben idag :)

Jag har ...


Jag har gått och förkylit mig och ligger hemma och har småfeber och snyter näsan..
Ax trivs i det tillståndet hon också och ligger i soffan och sover i  mitt täcke.
Hon skulle kunna sova såhär hela dagen, och det kommer nog bli så också. Det är gråmulet och regnit ute och vi har en massa nya DVD filmer hemma. Alle köper grönsaker och dipp igår som vi ska äta om jag inte har tappat smak och luktsinnet tills det är dax för det.
Ax får tugga tuggben för hon får inte äta människomat. Men det är hon lycklig över för hon älskar sin tuggis med honungssmak. Hon luktar också jätte gott i munnnen efter att ta tuggat på den.

Idag ringde min svärmor och berättade att hon sett en annons som valpkurs för 800:- Det är någon som ha hundrehabilitering som håller i kursen så det ska jag ringa och kolla upp idag.
Var det på kvällsid och inte på torsdaga

Ax träffar en ny kompis.

Hazzel är en balndras hane på 3 år och tillhör min jobbarkompis Sofia.
Här on dagen var dom och hälsade på. Ax behöver lekkompisar som hon kan få träffa regelbundet och Hazzel behöver en jämnstor lekkamrat :)
Hazzel är verkligen en utgullig vovve som tränar lydnad och Aguility så det är en bra förebild.
Ax var förvånansvärt lugn i Hazzels sälskap och det ser jag som väldigt positivt. Han har altså en lugnande effekt på henne :)
Vi ska väl se till att de får träffas fler gången så Hazzel vänjer sig vid en ny tjej (Han är ju en grabb i sina bästa år och gillar att rida) hihi. Det var jätte gulligt, för Ax förstog ju inte att han ville para sig, utan hon trodde det var en lek.
Matte berättade att Hazzel lugnar ner sig efter några dejter så det ser jätte ljust ut!
Jag tror verkligen att han charmade Ax ordentligt med sin uppvaktning i alla fall :) och vi ser båda fram emot att få träffa Sofia och Hazzel snart igen!


Sjömansklänningen...

Ja okej... jag vet, det är hur dumt som hällst att spöka ut de stackars djuren. De lider verkligen av allt pynt och kan må psykiskt dåligt av att behöva bära kläder som inte utgör en funktion...
Men jag var bara tvungen!!!
Jag köpte en sjömansklänning på Rusta idag. Den kostade 39:- och jag ville prova och se hur Ax reagerade. Jag menar, hon brukar ha täcke på sig när det regnar då hon är extremt fryssen av sig, men en bomullsklänning blir man knappast varm utav.
Jag var såklart uppspelt och fnissig när jag kom hem så Ax fattade att det var nått skoj på gång ;)
Jag visade henne klänningen och hon hoppade efter den, hon ville leka.
Jag satte på henne den och hon körde igång direkt! Det var som att få en ny kompis att brottas med! Haha! Det var extremt roligt och vi busade med henne länge. Kameran åkte fram också och jag tog några bilder som visar allt skoj ;)
Klänningen blev också en snuttefilt senare på kvällen.

På den här bilden fiser hon så det låter och hon var tvungen att se efter vem det var som kom ;)


Titta på den här, hon ser ut som en pinuppa ;)


Attaaaack!


Hon är en mästare på kullerbyttor.Graouwl!

Utställningen

I fredags kom papprerna som bekräftade vår anmälan till den inoficiella valputställningen i valbo den 13:e september.
Ax nummer är 195, en jämn och bra siffra. Hon är den enda bostonterriern som ställs. Det är fläst chihuahuor. och så en fransk bulldog :) Det är rätt närma bostonterriern. Ska bli massvis med skoj!
Men jag är lite rödd för att skämma ut mig.
Jag har tänkt att ringa upp uppfödaren och be att få komma hem till henne för så hon fpr ge mig tips och råd inför utställningen.
På riktigt så jobbar jag för mkt för att träna henne och Alle är inte så intresserad. Detta kan komma att bli en katastorf. Men jag försöker bara se det som en kul grej.
Annars är Ax lika busig som vanligt. Men det var såååå synd om henne idag!
Det var såhär. Jag gick upp kl 6 imorse för jag började jobba kl 7. Då tog jag ut Ax så hon fick kissa och bajsa för att sedan sova vidare... Sen kom jag hem igen vid 18.30 och Ax höll på att gå Alle på närverna för hon vägrade att lämna honom ensam . Hon hade följt honom som en skugga hela dagen.
När klockan började närma sig 19.15 så frågade jag Alle när han matade henne sist och då visade det sig att hon bara fått frukost idag, för han trodde att jag gav henne frukost.
Hon var ju dö hungrig och det var därför hon skuggade Alle hela tiden. Stackars mumsan. Hon fick mat direkt såklart .
Och så ska hon få en liten skål till innan läggdax runt 22.00.
Hehe, jag må då säga det... Att vi är inte speciellt bra på att läsa hennes komplicerade språk...
hade hon sprungit till matskålen och gnällt hade det varit solklart. Men hon hade bara följt efter Alle och suttit och tittat på honom typ.
Samma sak gäller ju även när hon är nödig. Jag tittar på henne verkligen hela tiden och försöker snappa upp tecken, men det är svårt... det är bara nån enstaka gång som hon gjort sig förstådd, tyvärr...

Just nu i denna sekund tuggar hon på en hudrlle med honungs-smak som hon älskar. Vi har testat bacon, jordnöt och bubbelgum också, men honungen är godast. Hehe, Alle köpte såklart en i storlek XL så hon får knappt in den i munnen... Men nu när hon börjat lösa upp den ikanterna lite går det bättre. Men då har hon också jobbat på den i snart 3 veckor.

RSS 2.0