Idag köpte jag ett hundtäcke på loppis.

Idag, den 10:e November 2008 är det en gråtrist höstdag och jag börjar inte jobba förr äns kl 13:45...
Det betyder att jag måste hitta på någonting att göra för att inte bli rastlös. Idag är jag lite egoistisk och tänkte bara på mitt eget nöje. Jag skulle kunna tagit Ax på en lång promenad innan jobbet, men istället tog jag cyken till Kupan/Röda korsets secondhand. Mitt mål var att hitta nånting juligt, kanske en duk eller en ljusstake, men jag fan inget som jag föll för direkt.
Där emot hittade jag ett näst intill oanvänt hundtäcke för 30 kr. kul kul :D Det är inte ofta man hittar hundprylar.
Jag misstänker att täcket är handgjort, riktigt fint gjort.
Passformen var överaskane bra, lite för lång baktill bara.Det är är Ax idag. Jag tror att perspektivet blev lite konstigt i kameran för hennes huvud ser mkt större ut än vad det igentligen är.
Jag ropade ner Ax för trappen och hon kom skuttandes som vanligt helt överlycklig över att se mig. Sen tog vi en liten kiss-promenad på gräsmattan utanför, sen fick hon ta på sig sitt nya täcke och leka modell.
Det märks att hon inte är speciellt självständig för jag kunde inte ta 2 steg bort för att ta en bild utan att hon skulle komma och sitta tätt intill mig.

Ax Kullsyskon!

Här om dagen tittade jag in på min uppfödares hemsida. www.svartskogenskennel.se och såg nya bilder! Det är första gången sen den dagen vi hämtade Ax som jag sett hennes kullsyskon. Det kändes jätte kul att se att de var så fina och såg så glada ut.

Här har vi Den största hanen i kullen som döptes till Jo-Jo. Jag mins honom, han var verkligen en jätte valp :D Och det var han som fick komma ut och leka med Ax dom gånger vi hälsade på henne hos uppfödaren. Han har ett blått öga.
Svartskogens Jo-Jo

Sen har vi tik nr 2 i kullen. Hon döptes till Svartskogens J-Lo och var näst störst i kullen. Det kan man också se på den nedre bilden, vilken liten rund gobit! :D Man kans se att hennes teckning på nosen är lite mer utveckad än på Ax. Ax har skarpa kanter på det svarta, men J-Lo har en fin övergång till det vita :) Den här tösen kommer gå till avel!


Och sist men inte mins har vi minstingen. Den här hanen var en liten lite plutt. Jag kommer ihåg när jag såg honom vid 2 veckors ålder. Jag tyckte att hans teckning var så mimla fin :)
Jag tycker nog att han är mest lik Ax av alla 3. Han fick namnet Svartskogens Juice Couture.


Hoppas hoppas att jag någon gång kommer att få träffa dessa hundar och deras ägare.
jag undrar SÅ vilka dom är och hur Ax syskon bor. Och så undrar jag vad dom heter ;) Altså till vardags. Jag vet i alla fall att Jo-Jo heter Bosse.

I vår är det den årliga bostonträffen och den bara måste vi åka på! Tänk om Ax syskon komemr då :D

Första löpet

Nu är Ax en stor flicka :)
Hon har börjat löpa!  Det hände för ca 1 vecka sedan och jag tycker att hon klarar sig bra. Det var värre för mig och Alle, vi var inte alls beredda. Det fanns inget tikskydd så jag gjorde ett  improvisatoriskt av ett par gamla trosor.
Första dagarna var lilla Ax så väldigt trött och orkade inte göra nånting alls. Hon bara sov och sov och sov. Haha, inte äns när vi var ute och gick blev hon speciellt pigg. Jag mår då säga att hon inte gått så fint i kopplet någonsin jämfört med hur lugnt och fint hon knallat på nu.
Improvisatoriskt tikskydd
Nu efter en vecka har jag märkt att Ax trotsar lite, hon fuskar med sina kommandon... Säger jag till henne att ligga så sänker hon huvudet och bockar med frambenen lite och tror att hon ska komma undan med det.
Och nu har hon börjat med samma sak fast med kommandot sitt! Hon halv-niger och tror att jag ska låta henne komma undan hahaha. Jag har aldrig varit med om nått likanane....
Men såklart så kommer hon inte undan med de och kommer ingenstans förr äns hon har gjort exakt vad jag har bett henne om!
Men det kom ett större problem också... Ax började kissa inne. Första löpveckan så kissade hon ner mitt täcke 5 ggr, hennes egen säng, 2 av hennes filtar och 2 soffkuddar. Ja, och så mattan också.... Men nu en vecka senare har det problemet försvunnit. Jag kan tro att hon hade svårt att hålla sig för att tikskyddet tröck på blåsan också.

Alle åkte såklart och köpte ett riktigt tikskydd på zoo. Första natten tog hon av sig det så vi fick spänna hårdare i midjan, men då fick hon skavsår... Nu smörjer vi med baby-stjärts-salva och skasåren har blivit bättre :)
Men vi var också tvungna att lossa i midjan igen.
Hon har inte av sig tikskyddet utan har nu accepterat det, där emot har det en tendens att åka ner... Hunden har ju inten svans som håller upp "byxan"... Finns det inga special tikskydd för svanslösa hundar?

RSS 2.0