Våffeldagen.

Ax fick tyvärr inte smaka på några våfflor, men hon meddelar att det luktade ljuvligt och bara MÅSTE dela med sig av receptet ;)

Som pålägg har jag:
"istället för grädde"
2 dl ekologisk cremefraiche
skalet från 1 ekologisk citron (använd rivjärn)
ca 1 msk honung

"istället för sylt"
1 pkt frysta jordgubbar (tinade) som jag mixat med stavmixer.
+ socker efter smak och tycke.


8-10 laggar

4 ägg
5 dl mjölk 
2 dl vetemjöl
2 dl siktat fullkornsmjöl
1/2 tsk salt
2 msk socker
1 tsk bakpulver
50gr smält smör

Vispa äggen lätt och blanda lite med av mjölken.
Tillsätt mjölet, saltet, sockret och bakpulvret.
Spär med resten av mjölken
blanda ner det avsvalnade matfettet.
Hetta upp våffellaggen och grädda våfflorna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0