Första promenaden på flera veckor!

Ja, igår sydde jag en overall till min lilla fryslort så idag var vi tvugna att rpova den på riktigt!
Vi åkte ut till Valbo-köpcenrum på förmiddagen så Ax var hemma ensam så en promenad skulle sitta fint när vi kom hem igen.
Vi tog en tur i parken som ligger i närheten (Boulogner-skogen).
På vägen dit träffade vi på en hundkompis också, Nemo, och vi fick massor med komplimanger. Nemo hade också täcke på sig men blev nog lite avundsjup på att Ax fick ha overall hehehe. Eller inte ;) På-pylsad hund haha!
Så här fin blev hon. Man ser att den blev lite lång och att benöppningarna är lite tighta, så jag struntade i att sätta mudd där, för då hade hon väl inte fått igenom tassarna...


Overallen gick helt utmärk att ta sig framåt i, men det var svårt att gå så det fick bli galopp istället, det såg rätt skoj ut när Ax skuttade fram i sin nya overall. Hon var för övrigt överlyklig!


Det gick även utmärkt att sitta i den.
Hon passar verkligen bra in i familjebilden hehe.


Framför allt gick det helt utmärkt att bajsa i den också! Det är en mycket viktig funktion!
(ursäkta bajskorven)


Nu kan min lilla hund få sina dagliga promenader igen! Men man måste nästan vara 2 personer för att få på henne overallen för tyvärr hade jag inte en tillräcklig lång dragkedja så man måste sätta på den som ett par byxor först.
När vi kom hem igen var Ax lyxckligare än någonsin och spran direkt till Alle för att berätta om promenaden :P
Sen hoppade hon upp i soffan och började busa! Hon gjorde en kullerbytta och kunde inte vända på sig igen för hon hade fortfarande overallen på sig hehehe.
Efter bus stunden fick hon mat och la sig i soffan med oss och började bita på sin älskade galge.

När vi var i Valbo kikade vi in på en stor zoo-butik som ligger där (Jennys Hund & Katt) och där hade dom Hurtta overaller!
Jag tittade och kände på den röda impregnerade fleeceoverallen som jag ville ha, och den verkar onekligen jätte jätte bra! Så en sån ska hon få nästa vinter (om jag hittar en billigt på tradera eller blocket)

Vintervarm.

Igår bestämde jag mig för att äntligen sätta igång med att sy en overall till Ax. I lördags köpte jag fleecetyg och tjock bomullskanvas av militär modell ;)
Jag utgick ifrån ett mönster på en "supermandräkt" som det står i min bok... hehe. Men den är ju anpassad för att sy i ett elastiskt material, så jag tänkte kombinera den med ett mönster på en luvtröja ur samma bok...

men det var ju lättare sagt än gjort!
Mönstret på overallen var väääldigt litet så jag kapade av det på hälften och gjorde om bakpartiet. Jag var tvungen att bredda mönstret över låren ordentligt och förminska öppningen för baken. Ett knepigt jobb. Jag vet inte hur många timmar det tog. Ax ville såklart sova hela tiden så jag fick muta henne ordentligt för att få henne att stå på bordet medans jag provade mönstret på henne och tog hennes mått med ett måttband. Hundchoklad lockade då lätt upp henne ur sömnen.
Sen var det tid att sätta igång med frampartiet och så jag tog ut mönstret på hundtröjan, för det ser verkligen jätte bra ut på bild! Men herregud!! Det var ännu mer bedrövligt än det andra mönstret! Armkullen var större än armhålet så ärmen satt förfärligt, plus att enligt mönstret så skulle ärmarna ligga längs tröjans sida, altså att hundens framben skulle ligga rakt bakåt !?!?!, så jag fick skippa den idén helt för jag ville göra klart hela overallen samma dag.
Så jag började mixtra med framdelen på supermannamönstret istället och det satt ju lika bedrövligt det.
Det stramade ordentligt över ryggen och hängde under magen, så det var bara att göra om :P
Men ärmen var ju i alla fall bra, och hansringningen också och jag var så pass trött att det fick gå ändå. Ax behöver kläder!

och precis när jag tejpat ihop fram och bakdel så tog tejpen slut så jag hade inget alternativ heller, jag fick nöja mig :)
Väl framme vid den roliga delen, SY! Så gick det rätt fort, overallen var väl färdigsydd på kanske 2-3 timmar med foder och allt.
Mycket nöjd.
Stackars sovande hund...
Hon fick vakna igen och fick ännu mer choklad som muta, Overallen passade nästan helt bra!
Lite tajt i benen och aningen lång i bak, men varm :)
Sen så kräktes Ax i soffan av all choklad och jag fick kräk på mitt täcke och mina kläder...
Tur att det var läggdax.

Första julen

Vissa tillställningar hoppas man på ska påverka hunden liiite extra ;)
Julen är en sån tillställning då man hoppas att vovven ska älska att öppna paket! Vara extra kelig och till sinnet harmonisk hela kvällen ;)

Vi åkte hem till min sambos familj på julaftons förmiddagen och Ax följde såklart med.
Hon älskar verkligen att åka dit för hon blir såååå bortskämd och det är ingen som tillrättavisar henne om hon gör något toligt...
Vi satte på henne sjömansklönningen som jag köpte på rusta i somras, den har blivit lite stram i midjan hehe.
Men det var bara för att det var lite skoj, hon behövde inte ha klänningen på sig så länge, den var nämligen väldans obekväm och tight.
Sen var det full fart! Hon for runt som en el-visp och kunde inte vara stilla en sekund! och så var det ända fram tills julklappsöppningen då vi äntligen satte oss i soffan. Hon hade väntat på det må du tro.
Så när Ax fick sina paket var hon inte ett dugg intresserad, hon skulle bara sova då :P Men jag ruskade på henne, satte ner henne på golvet och gav henne ett paket som innehöll salami-sticks-hundgodis, mumms...
Hon slet inte alls upp pappret som mina svärföräldrars gamla hund gjorde, näe. Hon började äta upp det istället :D haha.
Hon fick även en tuggring och en matlåda.
Tuggringen blev stor succe!
Senare på kvällen skjutsades jag hem till min faster och där fanns hundälskare minsan! Så nu för det el-visp igen! Det tog säker en timme innan Ax totaldäckade på soffan och började snarka riktigt högt! Då trodde jag att det var något som var fel på henne för jag tyckte att hon andades tungt. *hjälp* inte lunginflamation igen!
Men troligen var det för att hon var utmattad och näst intill gick in i koma.

Dagen där på åkte vi tillbaks till svärföräldrarna igen och var där hela dagen. Ax lekte i vanlig ordning och härjade runt med sin tugg-ring.
Min sambo, Alle, tog några riktigt fina bilder och här får ni se 3 av dom




Jag älskar speciellt den sista bilden för Ax ser så valpig ut på den :) *love*
Ja, ringen är inte en ring längre, hon tuggade hål på den.

Sammanfattning av första julen:
För Ax är julafton som vilken dag som hällst, en lycklig en ;)

speciella omständigheter.

Imorse ringde telefonen kl 6:30, det var min chef som undrade om jag kunde komma och jobba till kl 9 istället för kl 13.
Men Alle skulle till Valbo-köpcentrum och shoppa så då skulle Ax få vara hemma ensam för länge så jag frågade chefen om jag fick ta med Ax till jobbet och det var okej. Jag jobbar på Lidl för övrigt.
Promenaden dit gick långsamt, jag fick dra Ax bakom mig...
Vi gick hemifrån lite tidigare så jag kunde smyga in Ax i köket utan att det skulle vara några kunder där. Så skickade jag ett SMS till Sofia (Sofia äger Ax hundkompis Hazzel) och frågade om hon kunde ta Ax under dagen :)
Hon kom ner till butiken och hämtade Ax efter kl 10 någon gång, då hade Ax varit ensam på ett nytt ställe i över 1 timme utan att gnälla eller skälla. Hon hade bara sovit! Så bra! Det funkar altså att ta med Ax till jobbet utan att hon lider av det :D
Jag jobbade till 18:15 och då kom Sofia med Ax och Hazzel och mötte mig utanför. De har haft en riktigt fartig dag må jag säga! Ax hade busat och lekt med gott humör och massor av energi heeeela dagen! Altså full fart i 8 timmar nästan!
och stackars Hazzel hade varit så trött att han hade suttit i hallen och halvsovit nu när det skulle gå ut. hahaha
Hazzel är en kille som gillar tjejer lite extra mycket och hade varit på Ax och försöka rida på henne, men Ax hade fräst ifrån.
Intressant, för sist när vi träffade hazzel tidigt i höstas så förstog Ax inte ett dugg av vad han höll på med, hon trodde det var en brottningslek då. Det är intressant nu när hon har löpt att hon automatiskt vet vad ridningsproceduren innebär.
Hur som hällst. De hade även chillat i 10 minuter och tuggat på tuggben och Ax hade i vanlig ordning försökt gömma sitt ben men Hazzel hade hittat dom ;) Gulligt....

Promenaden hem...
Början var svår. Ax totalvägrade att röra sig bort från butiken! Hon skulle prompt tillbaks igen och in i värmen .
Jag fick ta upp henne och bära henne bort från dörrarna. Men det funkade fortfarande inte som ni ser.
Kolla blicken på henne, hon tycker att jag är ordentligt dum som inte låter henne gå in igen!
Så jag satte henne i min cykelkort och gick några hundra meter till och när vi inte kunde se Lidl längre så knallade hon på i en låååångsam takt och så fort jag stannade till eller vände mig för att titta på henne, eller tilltalade henne satte hon tvär-nit!


Men efter unjefär halva vägen hem fick hur upp farten och fattade att vi var på väg hem igen :)

Väl hemma igen och inomhus i värmen fick jag se att hela hunden och hennes täcke var helt nerkletat med smuts från gatan! Det vara bara att sätta hela chabraket i duschen och vrida på vattnet på högsta effekt!
Jag fick skrubba ordentligt, men fick ändå inte ut all smuts från benen och tassarna...
Stackars pyret också hon började frysa ordentligt medans jag stog och löddrade.



Nu ligger hon inlindad i ett badlakan, undet täcket med Alle i soffan och sover!
Henne kommer man väl inte få liv i förr äns sent imorgon eftermiddag ;)

Katastrof! (?)

Nu dör jag... Ja nu tar jag farväl av livet. God natt och hej då..... :(
Jag kom nyss hem från veterinären och lungorna ser bra ut. Hon ska äta medicinen fram till julafton men sen ska det vara bra. Det är jag glad för. Slutsumman på kalaset är inte helt klar ännu. Men från första behandlingsdagarna fick jag betala 2076:- och nu betalade jag 1600 för 2 återbesök med röntken, och den summan ska behandlas hos försäkringsbolaget Sveland.

Nu till den förödande upptäkten!
AX HAR PATELLA!!!!!!!!!!!!
Jag vill inte tro att det är sant! Det får inte vara så. Hon kommer ju från en jätte fin linje utan anmärklingar på patella från tidigare avkomma hos föräldrarna. Detta är inte sant....
Hon hoppar numera på 3 ben i vart annat steg och kommer alltid att föra det (?)
På riktigt så började jag gråta på vägen hem och alla mina förväntlignar om utställning och avel gick i kras....
Veterinären kunde inte få knäskålen att hoppa ur led idag, men han kände tydlig att det vänstra knät var över-rörligt och han sa att det bara kommer att bli värre efter detta.
Det jag måste tänka på är att inte överbelasta henne, vilket betyder att jag inte kommer kunna träna aguillity heller?
Jag känner mig helt hjälplös nu. man kan inte göra det bättre genom sjukgymnastik, utan det KOMMER att bli värre.
När Ax är 18 månader gammal kommer man kunna göra en ordentlig bedömning och efter det avgöra om man ska operera eller inte.
men om man opererar, vad kommer det kosta? och kommer hon bli helt återställd? Utställning, Aguility och Avel?
Försäkring!?!?
Hon har ju en valpförsäkring nu och det betyder att jag måste täckna en ny vuxenhundsförsäkring i maj nästa år och då har hon ju redan patella.... Den här flörsäkringen kan jag ju inte utnyttja i.o.m att hon inte kan opereras eller nånting förräns om 10 månader...
Bekymmer bekymmer...
Å sen måste jag ju kolla med svenska kennelklubben också om det här med Patella är något som ses som en defekt. Altså om jag borde gå pengar tillbaks av uppfödaren.
För från början var det sagt att jag ville ställa ut och kanske ta valpar i framtiden...
Min svärmor hade en Westie som bara hade 1 pungkula och det är en defekt om man få pengar tillbaks för, just för att det anses vara en defekt, så man borde ha någon form av garanti när man köper en "märkeshund"...

Jag är så splittrad och ledsen nu...
Ax bara sitter där och biter på sin galge utan ett bekymmer i hela världen...

Nu måste jag åka och jobba också...

Kommentera gärna detta inlägg. Jag vill veta vad du tycker. Jag behöver ditt stöd.

Julpynt!

Igårkväll cyklade jag och Ax hem till min mamma för att ha lite mysigt :)
Mamma lagade korvstroganoff och sen lyssnade vi på julmusik och klädde granen!
Vi körde den traditionella stilen med allt för många kulor och glitter så att granen inte syntes igenom det! :D
Det är en ful liten plastfran på 150 cm och den har funnits med sen jag var liten, även så gäller julpyntet så det är lite nostalgi i det hela :)
Men nästa år ska mamma troligen ha en annan lite mer "stylisch" plastgran som vi ska köpa på mellandagsrean på Rusta.
Jag röstar på en Vit gran i alla fall. Men mamma kanske ville ha en svart eller kanske en rosa?

Ja, här följer lite juliga hundbilder i alla fall!

En skojig bild minsan. Ax accepterade som vanligt att hon har saker på kroppen och sprang runt och lekte med sitt tuggben som vanligt :)


Här har hon fått ett annat glitter och sitter snällt framför granen och väntar på at få en bit frollic.


Här sitter hon i hallen och är nu helt slut efter allt julpyntande.
Efter detta sprang hon runt och hittade inte ro, det visade sig att hon var kissnödig och lämnade en skvätt på mattan, efter detta la hon sig i mitt knä och somnade på stört.



Ja just ja!
Kommer ni ihåg historien om den blå galgen som Ax ÄÄÄÄÄÄLSKAR?
Haha! I morse när hon kom in i sovrummet hörde jag att hon bar på nånting, och jag tänkte inte mer på det.
När Ax märkte att vi inte var på väg att stiga upp så gick hon ut med sin grej igen.
10 minuter senare när vi skulle kliva upp kom Ax in igen och hade galgen runt kroppen! Den satt fast där!! :D
Ax satte sig på golvet och tittade glatt på oss i sängen.
Jag tog av galgen och hon hoppade upp och började tok-leka med den i sängen :)
Undrar igentligen hur länge hon haft galgen på sig. Halva natten kanske?
Jag tror hon var glad över att ha en favoritgalgen omkring sig för då följde den med henne vart hon än gick :)

Vinterkläder

Jag har tänkt att orna ordentliga vinterkläder till Ax så hon inte blir underkyld. Speciellt med tanke på lunginflamationen hon hade nyligen.
Min första tanke var att köpa ett pack med hundskor och en super fodrad overall.

Detta är skorna som jag hittat på Ebay, de kostar runt 130:- med frakt inräknat. De är vattentäta och har en ordentlig sula. Kanske att jag skickar efter dom.


Sen vill jag har en Hurtta overall till Ax också, men de är dyra... och Ax kommer ju växa mer så hon kommer troligen inte kunna ha overallen nästa vinter.
Men jag har sett att de säljer Hurtta overaller på tradera, så jag får hålla ögonen öppna där. Och är det någon av er som ser en Hurtta overall billigt kanske du kan hojta till? ;)
Hällst av allt vill jag ha en overall från Hurtta-Pro serien. Kollar jag storleksguiden på Bostonterrier så är det storkelarna 252, 253, 302 som ska passa för overallerna.
Den här röda skulle passa utmärkt när vi åker och anglar gädda på vintern :)
Förhoppningsvis kommer jag hitta en sådan begagnad, för ny kostar den nästan 600:-

Rund Hund

Ja nu har vi gött up Ax igen! och jag mår då säga att det gått ordentligt fort att öka omgånget med 100%
Nu får man mjölksyra i armen när man bär henne upp och ner för trappen. :)
Borde ta och kolla med måttbandet också hur stor hon är, men jag vet inte vart jag gjort av det :P
Men det går att jämföra med hennes vinterkappa och det är nätt och jämt att den går runt henne!




Återbesök hos veterinären.

Idag var vi på återbesök hos veterinären.
Ax älskar det stället...
Man lysnade på lungorna och klämde på halsen.
Ax stormtrivdes...
Sen gick vi för att röntka lungorna från sidan och framifrån. Sköterskan tyckte Ax var otroligt duktig som låg blick stilla!
Ax njöt av behandlingen...

Slutresultatet: Lungorna har klarnat upp men det finns fortfarande spår av inflamation, så Ax får äta antibiotika (som smakar jätte gott...) en vecka till och så gör vi återbesök nästa onsdag och tar nya röntkenbilder.
Man vill inte släppa taget helt och hållet innan lungorna har klarnat upp helt. Men risken för att det skulle bli värre är störst osannolik!

Själva veterinärs besöket kostar 320:- och så tillkommer röntkenbilderna, men i och med att vi skulle tillbaks nästa vecka så väntade jag med att betala så det får bli en klumpsumma istä'llet när hela behandlingen är slut. Sedan måste jag skicka in kvitton till försäkringsbolaget så de kan korrigera summan.
Det ska bli rätt spännande och se hur mycket denna spa-vistelse kommer att kosta.

Sist men inte minst.
Ax älskar att gå till veterinären och hon älskar livet! och ALLA älskar Ax :D

Apor och nu galgar !?

Som ni fick veta för ett par dagar sen så sover Ax gärna med gosedjur i munnen. Oftast brukar det vara just den här apan.


Men idag!!!

Såhär var det...
Imorse när jag tog ner min jacka så gick galgen sönder, jag struntade i det och lät den ligga på golvet för jag var tvungen att skynda mig till jobbet.
När jag kom hem hade Ax lekt med galgen hela dagen och totalt älskade den! Så hon fick behålla den :)
När hon blev trött så hoppade hon upp i sin bädd och började gnaga sönder galgen och nu på kvällen efter jag tagit bilderna i hennes mun drog hon sig åter tillbaks till sin bädd.
Och den här gången struntade hon i apan utan tog galgen istället... Tokig hund.


Det är lite svårt att se på bilden men hon har en galge i munnen hehehe.



Här syns det liiite bättre i alla fall.
Så sov hon och små snarkade i 10 minuter, sen vaknade Alle och nu ligger Ax på honom och gnager på sin älskade galge.

Mun och tänder

Jag har lovat en viss Fia att lägga upp en bild på hur Ax ser ut i munnen och här kommer en bild som jag tog idag.
Plattnosade hundar brukar ofta ha krokiga tänder och bett tydligen och Ax är inget undantag... inget sax-bett här inte.
Hon har ju ett underbett som heter duga sen så kan du även se en valptand som inte lossnat i underkäken. jag tror det är den som hete K9-tanden och den är liten och vass!
Veterinären sa att det inte behöver vara nått problem med tanke på att det är sånt som rasen kan erbjuda...
Men det är ändå konstigt att hennes riktiga K9-tand inte kommit ut när alla andra tänder har lossnat.

Risken finns att om hennes riktiga tand börjar växa där under utan att valptanden lossnar så kan det bli en ficka med var! och det lär ju inte vara så skönt! Så vi håller ett öga så det inte blir rött och irriterat.
Sen så har jag pillat bort lite tandsten också. det fick jätte bra så jag ska ta och köpa mig en tandstensskrapa. jag använde en pinsett.

Måste ju ta och lägga upp lite bilder på hur jag lyckades ta bilder i munnen på Ax också ;)
man har sina små knep...
Det började med att jag hade extremt tråkigt... Alle sov i högra delen av soffan och Ax i den vänstra...

Så fort jag reste mig fick jag den här blicken... Den säger *stör mig inte, jag är trött men för nyfiken för att slappna av helt*
Så jag fjäskade lite och kliade på magen.

Nu är hon som smör i min hand hehehe.

Happy Joy Boll

Nu är då Ax helt och håller återställd! Det är tokfart igen :)
När jag kom hem så ropade jag ner Ax och kom kom som en virvelvind ner för trappen och var lyckligare än vad hon varit på hela veckan!
Jätte duktig tös var hon som kissade och bajsade direkt och det firade hon med ett tokrus runt på gräsmattan ;)
Men sen kom hon på att det var kallt och började skaka...
Sen fick hon sin första hela portion med valpfoder. Ha ha så roligt det var att säga ordet "mat" till Ax idag. Hon hoppade runt som en galning och störtade ut i köket :)
Sen var det dax att leka på riktigt! Lasse-Bollen fick ta smällen och jag fick några riktigt roliga bilder.


Och här följer en serie roliga grimager



Ja och nu är klockan mycket igen. Redan 20:20 och Ax sitter och tittar på mig och tänket *kommer du till soffan snart så jag kan få sova i under ditt täcke?*
Så jag får väl ta och göra det då :)

Frisk igen!

Det tog 2 timmar att bli allvarligt sjuk och sen tog det 2 dygn att bli frisk igen!
Ax är tillbaks! Idag är hon nästan helt återställd. Nästan.
Hon är såklart fortfarande seg och lite ynklig. Men aptiten är helt tillbaks och hon har skuttat runt och lekt idag också. Men hon blir snabbt trött natruligtvis. Men det känns så skönt att hon är pigg och glad.
Jag fick världens mottagande idag när jag kom hem. Ax kom voffande till dörren och viftade på rumpan.

Ikväll har vi ändå bara tagit det lugnt och skönt i soffan. Ja, då lite bus också, men bara någon minut.
Jag tänkte att jag skulle ta lite bilder på Ax när hon ser riktigt frisk ut´, men jag väntade för länge. Nu är hon bara sömnig och vill inget annat än att sova. Ja, speciellt inte att leka modell framför kameran. Som du kan se på den här bilden :P

*Låt mig vara* Heter det här fotografiet... 
Ax ligger helt nyvaken och ihopkrypen efter att jag drog av henne täcket haha.
Gosidjuret hon har under hakan är hennes snuttefilt och hon fick den med sig hem från uppfödaren. Den kommer från furuviksparken. Det är Alles syster som har gett henne den. Vi tog den med till uppfödaren och gav till valparna när de var 6 veckor gamla.

Men hur det än var så var vi tvugna att gå ut en sväng för att rastas en sista gång ikväll.
När jag bar ner Ax för de 3 våningarna i huset vi bor i tänkte jag på hur tanig hon har blivit de senaste dygnen... Hon har en geting-midja.

Men imorgon ska hon få börja äta sitt valpfoder igen och då ska hon gödas :)
Hon är ju trots allt en Boston! De är inga smala hundar!

Väl ute så tassade hon försiktigt fram  för det har snöat idag. Det blir så kallt om tassarna. Hon kissade direkt, och satta av mot dörren igen, hehe. Men den gick jag inte på, så hon lådsades kissa 4 ggr till, men hon vet bättre än så, så till slut lyckades hon producera en liiiiten bajskorv. Då viste hon att hon varit duktig och kom skuttandes, jag lyfte upp henne och sen gick vi in igen.
Hon så gott som hoppar upp i famnen på en när det är kallt på backen :P
När Ax är helt frisk igen ska vi gå till zoo och köpa de där vinter-sockorna! Då jäklar ska hon klara av en långpromenad i minusgrader :)


Nu är klockan 21:32 och Ax sover jätte skönt i sin bädd men snuttedjuret i munnen som vanligt :)
Ja gott folk. Hon har apan i munnen i en stor tugga och sover. Det gör att hon inte snarkar och jag tror hon sover bättre på det viset. Är man en smart hund så är man :)

Det blev en mössa.

I söndags, den 1:a advent var jag bjuden på pysselkväll hemma hos en vän och jag hade tänkt göra lenolium-tryckta julkort, men jag hittade inte mitt lenolium så jag tänkte att jag i sista sekund skulle lära mig att brodera. Mia som min kompis heter är nämligen mästare på detta så jag tänkte passa på ;)
Men jag hade inget motiv så det blev också en sista sekund grej. Jag kollade igenom kameran och hittade ett lämpligt Ax-motiv som jag först ritade av, förstorade och klippte till sen "kalkerade" av med nål och tråd på en mössa som jag virkade förra året.
Detta är resultatet...

Det är INTE lätt att brodera på fri hand på ett stretchigt material! Hunden blev inte all som jag ville, men bestämde mig för att det är okej för ett första försök. Den blev ju ändå rätt rolig hehe :)

Å såhär snygg är jag i mössan... Så här ser jag ut på en ledig dag. Nyvaken, rödblommig och allmänt ruskig hehehe. Men den bjuder jag på.

Dag 2.

Ax fick sova med oss i sängen inatt, och vi hade satt på elementet. Jag vaknade i en svättpöl några gånger inatt må jag säga! Men det var värt det. Det är urmysigt med hunden i sängen ;)
Ax sov rätt bra hon med. Men runt kl 2 på natten vaknade hon upp av att hon hade väldigt mkt slem i bröstet och fräste och hostade innan hon somnade om igen.
På morgongen lät vi henne ligga kvar i sängen medans vi gjorde oss i ordning. Sen erbjöd jag henne lite mat och vatten och hon åt en tugga eller två, men ville ingenting dricka.
Så var det dax att åka. Alles pappa kom och hämtade oss kl 8:30 och körde oss tillveterinären. Men innan vi satte oss i bilen lät jag Ax hoppa ut ur filten för att kissa och pälsen reste sig rakt upp, det var himlans kallt och snöade idag.

När vi kom till veterinären kom det fram en massa veterinärsfolk och frågade hur Ax mådde idag :) det var ett mycket trevligt bemötande.
Idag mår hon mycket bättre. Det fanns en katt i väntrummet som satt och jamade och Ax öron och ögon flög upp av nyfikenhet! Plus att hon viftade lite på rumpan när en annan hund fick syn på henne och började gnälla.
Väl inte på undersökningsrummet tog veterinären Ax tempratur och den var normal. Ingen feber idag! Han lyssnade på lungorna och det väste i dom. Sen passade jag på att ställa ett par till frågor när vi ändå var där ;)
Ax har en valptand som sitter kvar och det verkar inte komma ut en annan tand under, det behöver inte vara ett rpoblem men det tåls att hålla ett öga på.
Bostonterrier uppfödningen fick sig en liten törn av veterinären som påpekade att man inte tänkte så mkt på tänderna hos de här raserna och att det i många fall ser ut som man bara kastat in tänderna i munnen på dom...
Så frågade jag om Ax skendräktiga tissar som var röda och inderterade, men det var ingen fara, man skulle bara se till att det inte samlades en massa smuts.
och sist men inte minst frågade jag om Ax knä. Jag har nämligen sett att hon hoppat på 3 ben ett par gånger! Patella!?!?!?!
Men veterinären kände inget i knäna på henne heller, så det var förmodligen bara för att hon frös om tassen.

Nu ligger hon inne för observation och får vätska och näring i dropp och kl 16:00 får vi hämta hen henne och medicinera henne i 2 veckor med Synulox vet 200mg, den medicinen kostade 220:-

Det ska bli intressant hur mkt veterinärskostnaden kommer bli...

Akut Sjuk!

Idag 3/12-08 kl 08:23 vaknade jag med gott humör och lycklig över att för en gångs skull kunnat sova ut ordentligt. Men den lyckan försvan väldigt fort då jag tittade över sängkanten och hittade Ax sittandes där med en stor kräks-pöl framför sig. Hon hängde med huvudet och gnällde lite så jag lyfte upp henne i sängen och väckte Alle. Lilla Ax var aldeles iskall och jätte sjuk! Så jag slängde mig på telefonen och ringde veterinären.
Igårkväll var hon som valigt ju! Pigg, glad och busig med stor aptit. och när jag var upp en sväng kl 5 i morse låg och och sov i sin bädd...

Vi fick komma in akut och veterinären började med att ta tempen. Hon var underkyld... Ax reagerade inte när de stack in termometern. Duktig tös.
Sen satte dom en kanyl i benet och försökte ta ett blodprov, Ax skrek till, men det kom inget blod, så hon provade med en annan nål och på andra benet, men ingenting där heller. Hon hade verkligen inget blod i ådrorna...
De lyssnade också på lungor och hjärta och hon hade ansträngd andning och slem i lungorna så det bar av till röntken. Lilla Ax var jätte hängig hela tiden, men försökte ändå vara en snäll och lydig liten vovvsing och stretade inte emot.
Det var jag som följde med in på röntken. Alle fick vänta utanför.
Rönken bilderna visade sig direkt på en TV-skärm. Mycket faschinerande. Man såg Ax insida helt och hållet. Det är svårt att beskriva, men hon var jätte fin på insidan också! Perfekt skelet och ett stort hjärta :)
Jag frågade om hon hade grus i magen för det såg så ut, men det var tydligen bajs. Jag må då säga att lilla Ax måste ha varit jätte bajsis just då...
När rönken var klar samlades 4 veterinärer för att titta på bilderna och några minuter senare kom en utav dom ut och berättade att hon hade något i lungorna. Det är troligen Lunginflamation...
Det innebar att Ax skulle få stanna kvar under dagen för bevakning och provtagning och att vi skulle komma tillbaks till kl 19 på kvällen. Hon skulle få dropp och antibiotika.
Klockan var runt 9:30 när jag lämnade över Ax till veterinären och gick fär ifrån...
Den här dagen har varit den svåraste på många år. Det är en ofattbar känsla av tomhet och saknad när man lämnar in sitt sjuka husdjur hos veterinären.
Varje gång telefonen ringde trodde man att det hade hänt någonting... Så fort man satte sig ner så började tankarna skena iväg. Det är helt ofattbart hur stort tomrummet varit idag!
Dör att döva känslorna så har jag städat och tvättat. Skönt på sätt och vis att få saker gjorda, men det är frustrerande att städa när man är deppig. Ett tag satt jag inne i duschen och pillade bort kalkavlagringar på rören där inne :P

Men till slut var klockan 18:45 och Alles pappa kom för att skjutsa oss till veterinären för att hämta hem Ax och få prognosen faställd!
Jag var väldans upprymd och lycklig när vi åkte! Det var samma känsla som jag hade när vi åkte och hämtade Ax hos uppfödaren. När jag såg veterinären komma ut med Ax i sina armar började jag nästan gråta! Jag älskar denna varelse som inget annat!
Det var nu fastställt att det var lunginflamation och vi ska lämna in Ax till veterinären igen imorgon kl 8:30 för att hon ska ligga inne för observation under dagen och om det ser bra ut får vi hem henne för att medicinera hemma i 2 veckor.
Vi fick med os en burk med mat också, men hon har inte viljat äta så mkt. kanske en halv tesked har hon slickat i sig.
hemma från veterinären
Den här bilden tog jag direkt när vi kom hem.
Man ser verkligen på bilden hur dåligt hon mår. det är så fruktansvärt synd om henne nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Hon ska få sova i sängen under mitt täcke inatt i alla fall.
Se på hennes stackars små ben, där de försökt ta blodprov... och på det andra benet har hon en kanyl som sitte under ett grönt bandage. Lilla snupplan är så duktig och tittar inte äns på bandaget. Det får sitta där det sitter :)
Och så all den goda maten. Jag vet att hon är hungrig för hon sniffar i luften och slickar sig runt munnen, men luckas inte äta nånting.

2 timmar senare har Ax sovit och mår nu lite bättre. Hon ligger bekvämt och är fri från feber. Det är allt bäst att få vara hemma ändå. Stackars liten som måste tillbringa en dag till hos veterinären imorgon. Men hoppas det bara blir imorgon och att hon sen får vara hemma.
nu ska jag snart gå ner med Ax för att låta henne kissa och bajsa innan vi kryper ner i sängen.

RSS 2.0