BARF

Ja det är väl så det heter? BARF? När man lagar egen mat till hunden?

Det är i alla fall vad jag ska göra med Ax nu!

Istället för att göra uteslutningsmetoden med hjälp av ett hypolalergic-foder.
Jag har en sån tur att jag har fått kontakt med en specialist som ska hjälpa mig. Hon lär mig om hundens hälsa och hur kosttillskott ska användas.

Bostonterriern tillhör molosserhund-raserna, så som bulldog t.ex.
De rasenra som vi vet har ofta hudproblem, det är genetiskt.
Det här är en förklaring jag fick, och det är precis det här jag tror på!

"Din lilla hund tillhör ju (trots sin storlek) Molosserna.
Dessa hundar har ett medfött ökat kalciumbehov.
Problemen brukar dyka upp lite smått i samband med tandömsning (4-6 månaders ålder), men ofta försvinna av sig själva efter den perioden.
Nästa känsliga fas är den tidiga könsmognaden (8-10 månader) och det brukar eskalera runt den "riktiga" könsmognaden (runt 12-18 månader). Löp och skendräktighet spelar stor roll. Vissa småhundar börjar löpa tidigt, och då är det den åldern som är den "riktiga" könsmognaden. Så har man en tik brukar problemen bli störst just runt löp/skendräktighet.
 
Detta beror på att kroppen under dessa tider har en extra hög kalciumomsättning.
Då kroppen plockar det den behöver till tänder och skelett (valp) och sedan till hormonaktivitet (kroppen förbereder en mängd ägg som ska kunna befruktas, samt sätter mjölk oavsett om hon är parad eller ej). Då får hunden en syra/bas-obalans i sin kropp. Den blir försurad.
 
Då detta tillstånd sker, så går immunförsvaret ner och hunden blir extra infektionskänslig. Och de raser som har ärftliga svagheter brukar utveckla dessa. I ditt fall hud."

Så nu blir det till att sätta grisen på specialdiét under våren!

Dieten består av ris (avorio eller grötris) och vilt-kött (älg, hjort, rådjur).
Tillskotten kommer att vara Solrosolja, kalciumkarbonat och Hammarlunds AH A-VITAMIN.
och efter 1 månad kommer jag sätta in Standardts Immun.


AE-Olja är ett flytande fodertillskott för hund och katt. Det innehåller fleromättade fettsyror, som är livsviktiga för dessa djur. Dessutom finns de fettlösliga vitaminerna A och E i helt ny sammansättning. AE-Olja är särskilt användbar då päls och hud behöver förbättras samt vid irriterande slemhinnor rinnande och irriterade ögon, förhudskatarr hos hanhund, hals-, mag-, och urinvägsproblem etc, då extra A-vitamin kan göra nytta. Extra E-vitamintillskott kan vara värdefullt vid uppbyggnad av muskulatur och för ett bättre upptag av A-vitamin. Dessa vitamintillskott rekommenderas speciellt till unga växande individer och till gamla hundar.
Dosering: 1ml per 5 kg kroppsvikt.Ges endast periodvis & vid behov antingen direkt i munnen eller inblandat i fodret.A-olja är ett flytande fodertillskott för hund och katt.

Jag vet inte hur jag ska få tag på den här oljan dock... Man kan köpa den på www.haromi.se, men de har ett minimum på beställningsbelopp som ligger på hela 300 kr.... Den här oljan går på 129 kr.
Så är det någon som kan köpa den här åt mig? Kanske att du ska beställa från häromi, eller det kanske finns en butik i din stad som säljer den?
SÄG TILL MIG!!!

Och sen det här med vilt-kött. Jag måste gå tag på en jägare eller nått i Leksand...
Jag letar såklart inte fter några filé bitar eller sånt! Utan med puts så att säga. Hällst muskeldelar som tunga eller kind.
Åh....det kommer bli SÅ äckligt! Men allt för vovven :)

Jag kommer uppdatera här oftare när jag kommit igång med dieten, både för min egen del och för er såklart. Jag måste ju få bevis för att det här verkligen kan fungera! Och att man inte behöver ge kunden sprutor och mediciner, utan att man kan bota med kosten!

Kommentarer
Postat av: Bobo

Haha! Ris och älgtunga! Vi vill ha bilder på tillagningsprocesen :D

2010-02-11 @ 22:22:04
Postat av: Anette

Jag vet att det finns rätt små paket med älgkött i affärerna.

Paketet ligger i frysdisken och det finns även som renskav i samma märke.

Fråga i affärerna så har säkert någon.

Hos oss har ICA och LL detta.

Flaskan kan du säkert hitta i andra djuraffärer på nätet också.

Häromi är rätt dyra och det finns bättre ställen att handla på!

Hälsningar Anette

2010-02-12 @ 08:41:04
Postat av: joanna

tycker du ska hitta e jägare som har allt du behöver och du kan alltid få lite reset...lite mer liksom. Det bruka även bli billigare ;)Tycker du gör bra som testar detta...tror verkligen på detta oxå. kommer du använda dig av kalcium från GG`S ?

Själv tycker jag det e viktigt att man ger alla hundar lite kalcium då det e mot många saker som våra hundar lider av i dag.Uppdatera ofta sååååå nyfiken på hur det går för er =)

lycka till vännen!

2010-02-12 @ 10:28:08
Postat av: isa

Bobo: Jag lovar att när jag lyckas köpa en älgtunga ska jag dokumentera det!Anette: Man kan köpa älgfärs på konsum i Leksand för drygt 200 kr kilo, det är inte så farligt, för i början ska hon inte ha så mkt.

Jag letar febrilt efter flaskan!Joanna: Jag har Standardt's proteinfria Kalk (kalciumjkarbonat) Det är super!

Så ska jag sätta upp lappar i Leksands centrum när jag kommer dit, och annonsera efter jägare!

2010-02-12 @ 21:38:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0