Öva hemma

Direkt efter jobbet idag tog jag ut Ax för att öva kontakt...men det gick verkligen jätte jätte dåligt....
När jag fick kontakt och berömde detta så blev hon tokbusig och hoppade upp och nafsade mig i handen eller anföll mina skor :P

men så fort vi kom in i trapphuset så var hon såklart lika duktig som alltid inomhus...
Hon måste sätta sig ner och titta på mig innan jag lyfter upp henne och bär henne upp för trapporna (för att inte hon ska belasta sitt knä)
Utanför dörren får hon också sitta kvar och vänta på att jag ska gå in och ta av mig skorna för att sedan säga "Kom In" varpå hon försiktigt trippar in i lägenheten.
Jag önskar att hon kunde vara så uppmärksam på mig hela tiden :)
Det är verkligen helt fantastiskt, för jag tänkte på det nu att hon håller ögonkontakt hela tiden medans hon väntar på ett "Kom In" eller ett "Var Så God"...
 Taktiken jag har använt för att få henne duktig vid sånna tillfällen har varit att helt enkelt vänta ut henne tills hon kikar på mig.
I trapphuset är det bara jag och Ax utan distraktioner, där kan hon inte bli intresserad av nånting annat och har inget annat val än att lyda.... :P
Ska fasen gå ut när det inte är nå folk ute alls, och nöta... Men det är ju meningen att jag ska vara rolig! inte vara så tråkig att man tillslut ber om att man ska få göra nånting annat! vad ska man göra?
På kursen skulle vi få kontakt genom att INTE ge godis och locka med godis, utan det är JAG som är godiset.. Men Ax kanske inte är redo för det ännu, hon behöver nog godis :)

Tur att Molly från bostonterrierforumet finns. Hon tränar lydnad med sin hund som är jätte jätte duktig!
Hon tipsade:
Träna kontakt kan man göra hemma, ett enkelt sätt är att hon sitter passivt på din väntra sida. Så fort hon tittar på dig får hon en liten godis. Gör detta några gånger. När hon förstår att hon ska titta på dig för att få beröm, lägg till ett kommando: FOT. Då kommer hon lära sig att titta på dig när varje gång du säger fot, och såsmåingom kommer det funka även när ni går. Dom lär sig detta ganska snabbt.

Jätte bra tips tycket jag! Jag ska prova det redan imorgon och sedan ta upp det med mina kursledare på nästa kurstillfälle.
Jag kanske lägger till klickern också.

Sen så ska jag sätta mig ner med Alle och gå igenom alla kommandon som vi använder så vi kommer stå på samma plattform och slutar göra Ax förvirrad med olika kommandon i olika sammanhang, men som igentligen betyder samma sak.


Kommentarer
Postat av: Molly igen

Tycker absolut du kan ta upp det med din kursledare, det är ju jättesvårt att träna en hoppig unghund med störning (andra människor, hundar) utan att få ge något gott :P hon kommer nog fokusera mer om du har en godbit, och så kommer hon förstå precis vad du menar när söker kontakt (kontakt=titta på matte=godis)

Kan säga att jag är som en godisautomat när jag tränar Lucy, och det funkar.Good Luck!

2009-04-29 @ 06:58:07
Postat av: isa

Jag har inget emot att bli lite av en godis automat när vi tränar, så länge hon fattar vad jag vill ;)

2009-04-29 @ 12:46:24
URL: http://kajal.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0